Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου επικεφαλής Απολιγνιτοποιήσης του Τομέα Ενέργειας της ΝΔ

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Η κ. Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, πολιτεύτρια της ΝΔ στο Ν. Καβάλας και ήδη Επικεφαλής Απολιγνιτοποιήσης του Τομέα Ενέργειας της ΝΔ, ξεκίνησε από την Π. Ενότητα που πολιτεύεται τον κύκλο των επαφών της με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού.

Η πρώτη επίσημη συνάντηση με τα νέα της καθήκοντα έγινε με τον Δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, με τον οποίο συζήτησαν μεταξύ άλλων όλες τις δυνατότητες αξιοποίησης του γεωγραφικού, περιβαλλοντικού, υπέργειου, υπογείου και υδάτινου πλούτου του Δήμου Παγγαίου καθώς επίσης και την Απορρόφηση όλων των Ευρωπαϊκών Πόρων του Πράσινου Ταμείου και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στήριξης στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Παγγαίου πρωτοπορεί στον τομέα αυτό κι έχει ήδη ενταχθεί στα προγράμματα της ηλεκτροκίνησης των Δήμων για τα οποία ενημερώθηκε η κ. Χατζηκωνσταντίνου, ενώ έγινε και ενημέρωση για το ζήτημα της αξιοποίησης των γεωθερμικών πεδίων της περιοχής

Η κ. Χατζηκωνσταντίνου εξήγησε ότι το ζήτημα της ενεργειακής αυτονομίας της χωράς μας σε συνάρτηση με την πλήρη Απολιγνιτοποίηση της σε πρώτο στάδιο στο τέλος του 2023 και σε δεύτερο στο τέλος του του 2028 καθιστά την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στον Ευρωπαϊκό Χάρτη για την επίτευξη της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και την επιπλέον Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση στο πλαίσιο της Συμφωνίας της Δίκαιης Μετάβασης από τον Λιγνίτη στις ΑΠΕ.

spot_img

Διαφημίσεις