Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Ηλίας Ιωαννίδης: «Το τέλος των μνημονίων είναι για εμάς ένα μεγάλο ανέκδοτο»

Ακολούθησε μας

«Το τέλος των μνημονίων είναι για εμάς ένα μεγάλο ανέκδοτο! Μόνο γέλιο μας προκαλεί, γιατί το μνημόνιο δεν είναι μια λέξη κενή περιεχομένου», τόνισε δηκτικά με δηλώσεις του στο Kavala Web News, το στέλεχος της «Λαϊκής Ενότητας» στην Καβάλα και πρώην βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ηλίας Ιωαννίδης, μ’ αφορμή την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, πριν από μια εβδομάδα.

«Το τέλος των μνημονίων συνοδεύεται από εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους που είναι εν ισχύ και φυσικά συνοδεύεται από δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την υλοποίηση των νόμων που η ίδια ψήφισε. Αναφέρομαι στο τρίτο μνημόνιο, το πιο σκληρό που το ψήφισε και για να μην ξεχνιόμαστε μαζί με πολλά άλλα κόμματα, πλην ημών που διαχωρίσαμε τη θέση μας και δημιουργήσαμε τη «Λαϊκή Ενότητα» και του Κ.Κ.Ε.», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Ιωαννίδης.

«Αυτή η κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες, στον πυρήνα της αφήγησής τους έχουν αυτές τις πολιτικές που τις συνοδεύουν με σκληρά μνημόνια»

«Τα αποτελέσματα των μνημονίων είναι εδώ κι αφορούν τη φυγή χιλιάδων νέων στο εξωτερικό, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, τις υποδομές που είναι βορά στις ορέξεις ξένων επενδυτών. Μακάρι να έληγε μια περίοδος που όλα αυτά δεν θα ίσχυαν, όμως κανείς δεν μπορεί να το ισχυριστεί αυτό, γιατί οι μνημονιακοί νόμοι υφίστανται. Αυτή η κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες, στον πυρήνα της αφήγησής τους έχουν αυτές τις πολιτικές που τις συνοδεύουν με σκληρά μνημόνια», ανέφερε στη συνέχεια το τοπικό στέλεχος της «Λαϊκής Ενότητας».

«Είναι αντίπαλοι των φτωχών και των μεσαίων στρωμάτων. Φτωχοποιούν τους πολίτες, τη χώρα καθιστώντας την αποικία, λειτουργώντας καθ’ υπόδειξη…»

Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του πρωθυπουργού στο διάγγελμα της Ιθάκης, ο Ηλίας Ιωαννίδης σημείωσε: «Να πω ότι δεν τον είδα; Δεν έχει σημασία και αξία τι είπε, πως το είπε ο πρωθυπουργός. Σημασία έχει ότι είναι το αντίθετο αυτού που έλεγε. Μια εικόνα που προκαλεί πολύ αρνητικά αισθήματα και σε μένα προσωπικά, αλλά και σε έναν κόσμο που πίστεψε τον πολιτικό του λόγο, τις δεσμεύσεις και τις προτάσεις του. Οπότε τι να δω και τι να ακούσω; Είναι αδιανόητο για έναν κόσμο που τιμά τον λόγο του, που πορεύεται με βάση αυτά που πιστεύει με αξίες και αρχές, να παρακολουθήσει όχι αυτή την μετάλλαξη, αλλά το πέρασμά του στην απέναντι πλευρά. Περί αυτού πρόκειται. Σήμερα παινεύονται και προσπαθούν να πείσουν ότι εμείς είμαστε το «καλό παιδί» που κάνει όλες τις δουλειές χωρίς αντίδραση από τον κόσμο. Είναι αντίπαλοι των φτωχών και των μεσαίων στρωμάτων. Φτωχοποιούν τους πολίτες, τη χώρα καθιστώντας την αποικία, λειτουργώντας καθ’ υπόδειξη. Δεν έχουν καμιά σχέση πια με αυτό που είμασταν μαζί τους κάποτε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα