Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Ζωτικής σημασίας για τη ΝΔ οι εσωκομματικές εκλογές

Για πρώτη φορά ψηφοφορία και μέσω ηλεκτρονικού συστήματος «ΖΕΥΣ, 4 εκλογικά τμήματα στην Π. Ε. Καβάλας, μέχρι την Παρασκευή οι υποψηφιότητες

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ζωτικής σημασίας για το κόμμα, χαρακτήρισε τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας, Μπάμπης Δράκος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία του κόμματος στην Καβάλα, το μεσημέρι της Δευτέρας (27/9).

Στόχος της συνέντευξης Τύπου, ήταν η αναλυτική ενημέρωση των πολιτών για τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές, που θα γίνουν με καθυστέρηση ενός έτους, λόγω της πανδημίας. Στη συνέντευξη παρέστη και ο επικεφαλής της εφορευτικής επιτροπής των εκλογών στην Π.Ε. Καβάλας, δικηγόρος από την Ξάνθη, Κωνσταντίνος Κουρτίδης.

«Οι εσωκομματικές εκλογές δίνουν στην Νέα Δημοκρατία συνοχή, ενέργεια και ώθηση προς τα εμπρός…»

«Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Πρώτη φορά ένα πολιτικό κόμμα διοργανώνει την εσωκομματική του διαδικασία – ψηφοφορία με εναλλακτική διαδικασία ψηφοφορίας και μέσω ηλεκτρονικού συστήματος, το γνωστό και αδιάβλητο σύστημα «ΖΕΥΣ». Οι εσωκομματικές εκλογές είναι πάντα για το κόμμα μας ζωτικής σημασίας. Του δίνουν συνοχή, ενέργεια και ώθηση προς τα εμπρός», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο Μπάμπης Δράκος.

Σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Π. Ε. Καβάλας, στις πρωτεύουσες των τεσσάρων δήμων, θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές

Να σημειωθεί ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Οκτωβρίου σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, στις πρωτεύουσες των τεσσάρων δήμων. Στην Καβάλα οι εκλογές θα γίνουν στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης», στην Χρυσούπολη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και σε Θάσο και Ελευθερούπολη σε χώρους που θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν αργότερα. Τα νέα όργανα θα έχουν διετή θητεία.

Ποιοι εκλέγονται από τις εκλογές της 24ης Οκτωβρίου

Από τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας εκλέγεται ο νέος πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας, τα μέλη της Δ.Ε.Ε.Π., οι πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο.) και τα μέλη αυτών. Επίσης θα εκλεγούν οι εκπρόσωποι (σύνεδροι) της τοπικής Νέας Δημοκρατίας στο συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους, το οποίο γίνεται επίσης με καθυστέρηση περίπου ενός έτους, λόγω της πανδημίας.

Κ. Κουρτίδης: «Η Νέα Δημοκρατία είναι τα ίδια της τα μέλη…»

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής των εσωκομματικών εκλογών της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κουρτίδης, χαρακτήρισε την οργάνωση της Καβάλας πολύ δυναμική, ενώ προσκάλεσε τους απλούς ανθρώπους να ψηφίσουν και να είναι υποψήφιοι στις εσωκομματικές εκλογές. «Η Νέα Δημοκρατία είναι τα ίδια της τα μέλη», ανέφερε σχετικά ο κ. Κουρτίδης.

Με 25 περίπου άτομα θα εκπροσωπηθεί στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας η Π.Ε. Καβάλας

Να επισημανθεί ότι οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές από τις 10 το πρωί της Τετάρτης (29/9) μέχρι και την Παρασκευή (1/10) στις 7 το απόγευμα.

Στις εκλογές μπορούν να ψηφίσουν όσοι ανανεώσουν την κομματική τους ιδιότητα ή εγγραφούν στη Νέα Δημοκρατία μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου. Θα πρέπει δε να είναι ταμειακώς τακτοποιημένοι. Όσον αφορά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, η Π.Ε. Καβάλας θα εκπροσωπηθεί με 25 άτομα. Οι 13 θα είναι εκλεγμένοι και οι υπόλοιποι «εξ οφίτσιο».

spot_img

Διαφημίσεις