Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Εκ νέου επίσκεψη Γιάννη Πασχαλίδη στις πληγείσες απο χαλαζόπτωση καλλιέργειες – Εξεδόθη η αναγγελία από τον ΕΛΓΑ

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας & Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε και σήμερα τις πληγείσες από τη διήμερη χαλαζόπτωση καλλιέργειες μήλων, σταφυλιών, ντομάτες roma, καρπουζιών, πεπονιών και υπαίθριων οπωροκηπευτικών στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα, Ζυγού, Δάτου, Πολύστυλου και Κρηνίδων.

Ο Βουλευτής, όπως και εχθές, περισυνέλλεξε οπτικοακουστικό υλικό που απεικονίζει το μέγεθος της καταστροφής, και θα το καταθέσει τόσο στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Καβάλα όσο και στα κεντρικά του ΕΛΓΑ στην Αθήνα. Κατόπιν συνομιλίας που είχε με τους αρμόδιους ΕΛΓΑ στη Καβάλα, ο Βουλευτής ενημερώνει ότι η σχετική αναγγελία εξεδόθη και οι πληγέντες αγρότες μπορούν να υποβάλουν σχετικές δηλώσεις.

Μαζί με τον Βουλευτή μετέβη στη περιοχή και συνεργείο της ΕΡΤ, προκειμένου να αποτυπώσει το μέγεθος της καταστροφής, η οποία είναι μεγαλύτερη από τη χθεσινή και σε πολλές καλλιέργειες ήταν το τελειωτικό χτύπημα.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Ο αγροτικός κόσμος πλήττεται συνεχώς λόγω των ακραίων και απροσδόκητων καιρικών φαινομένων. Πολλές καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοσχερώς. Θα μεταβώ στην Αθήνα για να ευαισθητοποιήσω τους ιθύνοντες του ΕΛΓΑ για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και για να θέσω εκ νέου το γενικότερο ζήτημα της αντιχαλαζικής προστασίας. Ευχαριστώ τους αρμόδιους του ΕΛΓΑ στη Καβάλα για την έγκαιρη κινητοποίησή τους. Πρέπει να βοηθήσουμε τους αγρότες μας οπωσδήποτε.»

spot_img

Διαφημίσεις