Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

Δ. Παπουτσής: «Οι πολιτικές της κυβέρνησης έχουν το στοιχείο μιας ευρύτερης αποδοχής»

Ημέρα:

«Η νέα κυβέρνηση παίρνει πρωτοβουλίες που δύσκολα μπορούν να δικαιολογήσουν ένταση και σκληρή αντιπολίτευση από τα άλλα κόμματα της Βουλής».

Τα παραπάνω τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» κληθείς να σχολιάσει την πορεία της κυβέρνησης, ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου με το ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Παπουτσής.

«Η γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή είναι το κυριότερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως χώρα και ως Ε.Ε., μετά την δεκαετή περιπέτειά μας με την τετελεσμένη χρεοκοπία της χώρας…»

«Φαίνεται ότι επανερχόμαστε σε μια περίοδο ηρεμίας, βατότητας και σε έναν βαθμό σε μια περίοδο που είναι πιο προβλέψιμη, παρά τις σύνθετες και δυσεπίλυτες καταστάσεις που μας περιβάλλουν στην γύρω περιοχή, με την επιθετικότητα της Τουρκίας, με την Ευρώπη να παρακολουθεί αδύναμη ίσως και αμήχανη, να παίξει ρόλο στην ειρήνευση στην ευρύτερη περιοχή. Το προσφυγικό ― μεταναστευτικό πρόβλημα, φαίνεται ότι αποκτά χαρακτηριστικά εκ νέου έντασης έτσι όπως αυτό είχε εξελιχθεί και ενταθεί στη διάρκεια του 2015 και 2016. Όλη αυτή η γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή είναι το κυριότερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως χώρα και ως Ε.Ε., μετά την δεκαετή περιπέτειά μας με την τετελεσμένη χρεοκοπία της χώρας, όπως προσπαθήσαμε εξ αρχής να αντιμετωπίσουμε και ελπίζω να την έχουμε αποτρέψει οριστικά», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπουτσής.

«Οι προγραμματικές δηλώσεις, η μετέπειτα κυβερνητικές πρωτοβουλίες στο μέτρο που επάγονται μια πολιτική φοροελαφρύνσεων ή βελτίωσης της μισθολογικής και συνταξιοδοτικής κατάστασης των πολιτών, νομίζω ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση»

«Οι πολιτικές της κυβέρνησης, αν εξαιρέσει κανείς τη θέλησή της να οριοθετήσει με έναν πιο αυστηρό τρόπο τα εργασιακά δικαιώματα ευρύτερα, έχουν το στοιχείο μιας ευρύτερης αποδοχής, στο μέτρο που επιφέρουν κάποιες βελτιώσεις στην κοινωνική και οικονομική κατάσταση των πολιτών και της χώρας. Οι προγραμματικές δηλώσεις, η μετέπειτα κυβερνητικές πρωτοβουλίες στο μέτρο που επάγονται μια πολιτική φοροελαφρύνσεων ή βελτίωσης της μισθολογικής και συνταξιοδοτικής κατάστασης των πολιτών και επίσης οι πολιτικές που αναλαμβάνονται στην κατεύθυνση να ενισχύσουν την πολυπόθητη ανάπτυξη στην χώρα, προχωρώντας στην περαιτέρω μείωση της ανεργίας, νομίζω ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση και είναι απόρροια μιας στρατηγικής επιλογής της χώρας, έτσι όπως έχουμε κάνει από το 2010», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ.

«Θέλω να πιστεύω το πολιτικό προσωπικό, αλλά και οι πολίτες, σιγά σιγά βγαίνουμε σοφότεροι από αυτή την οδυνηρή περίοδο και περιπέτεια με τις εμπειρίες που είχαμε»

«Αυτήν την στρατηγική επιλογή την υπηρετήσαμε εμείς αρχικά ως ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια όλοι οι υπόλοιποι μέσα από τις επαμφοτερίζουσες στάσεις και συμπεριφορές, όπως είδαμε αυτές να εκφράζονται και να αλληλοαναιρούνται στο διάβα αυτής της δεκαετούς περιόδου. Θέλω να πιστεύω το πολιτικό προσωπικό, αλλά και οι πολίτες, σιγά σιγά βγαίνουμε σοφότεροι από αυτή την οδυνηρή περίοδο και περιπέτεια με τις εμπειρίες που είχαμε κι ελπίζω η επενέργεια να βγούμε σοφότεροι από αυτή την κρίση είναι κάτι που θα πρέπει να το κατακτήσουμε περισσότερο και να το διαφυλάξουμε για το μέλλον», ανέφερε ακόμη ο Δημήτρης Παπουτσής.

«Θέλει αγώνα για να πείσουμε ότι εμείς στο ΚΙΝΑΛ φέρουμε την ιστορική αλήθεια»

Ερωτηθείς τέλος, για το πως ο ίδιος «βλέπει» τον πολιτικό χώρο του ΚΙΝΑΛ, στον οποίο ανήκει, ο κ. Παπουτσής σημείωσε: «Θέλει αγώνα για να πείσουμε ότι εμείς φέρουμε την ιστορική αλήθεια. Θέλει αγώνα και πίστη για να υπερασπιστούμε αυτήν την αλήθεια, όσοι έχουμε απομείνει, για να πείσουμε όλους τους Έλληνες πολίτες κι όχι μόνο τους ιστορικούς του μέλλοντος».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Προτεραιότητα ο αθλητισμός για τη διοίκηση της Περιφέρειας

Στέλιος Ιγνατιάδης: Είμαστε δίπλα σε κάθε δήμο που ζητά...

Δεν είναι και στα καλύτερά της η κίνηση στον κλάδο της εστίασης

«Δεν θα έλεγα ότι είναι και στα καλύτερά της...

«ΑΜΛΕΤ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από την «5η Εποχή» στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο « Άμλετ», κορυφαίο έργο...

Εξώδικο της ΔΕΥΑΑΠ στον ΔΕΔΔΗΕ για τις συχνές διακοπές ρεύματος

Γιώργος Καλλινικίδης: Δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια, τεράστια η ζημία...

Ενοικίαση ακινήτου στην Καβάλα

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πρώην φαρμακείο σε κεντρικό σημείο της Καβάλας. Πληροφορίες τηλ:...

ΚΥΠΡΟΣ 1974: Μαύρη επέτειος 50 χρόνων από την τραγωδία

Γράφει ο Αθανάσιος Πάσχου Ξημέρωμα Σαββάτου 20 Ιουλίου 1974, γιορτή...

Διαμαρτυρία των επαγγελματιών της Περάμου για τις διακοπές ρεύματος

Την διαμαρτυρία του για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος εκφράζει...