Δ. Παπουτσής: Είναι λάθος ότι δεν «χωράει» ο Βενιζέλος στην Κ. Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ

Ημέρα:

Τον έντονο προβληματισμό του εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με το Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Παπουτσής, σχετικά με τη ρήξη που επήλθε στις σχέσεις της προέδρου του Κινήματος Φώφης Γεννηματά και του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Ωστόσο, παρά την πικρία του για την εξέλιξη αυτή, ο κ. Παπουτσής ξεκαθάρισε ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με το ΚΙΝ.ΑΛ., αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, ποτέ του δεν έκανε πίσω σε καμιά πολιτική μάχη.

« Έχω μάθει να αγωνίζομαι για το καλό της παράταξής μας – Με αυτόν τον γνώμονα έδωσα μάχες πάντοτε όπου κλήθηκα, πολλές φορές με υψηλό ψυχικό και συναισθηματικό κόστος»

«Με προβληματίζει ασφαλώς έντονα και με στεναχωρεί η ρήξη που επήλθε ανάμεσα στον κ. Βενιζέλο και τη Φώφη Γεννηματά. Έχω μάθει να αγωνίζομαι για το καλό της παράταξής μας, υποστηρίζοντας και υπερασπιζόμενος πάντοτε τις ιστορικές μας επιλογές, αλήθειες και δίκαια σε αυτή τη μακρά πορεία, με γνώμονα πάντα το ότι η παράταξή μας ιδρύθηκε και λειτουργεί για το γενικό καλό και την πατρίδα. Με αυτόν τον γνώμονα έδωσα μάχες πάντοτε όπου κλήθηκα, πολλές φορές με υψηλό ψυχικό και συναισθηματικό κόστος για τις επιλογές αυτές», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Παπουτσής.

«Με μια τέτοια άποψη που θεωρεί ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν χωράει σε μια τέτοια κοινοβουλευτική ομάδα είναι αυτονόητο πως διαφωνώ και αντιλέγω. Θα δώσω όμως τη μάχη»

«Η περίοδος που ακολουθεί, στην οποία θεωρεί η ηγεσία μας ότι δεν είναι απαραίτητος ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο ή δεν τον χρειάζεται, ασφαλώς θα είναι μια δύσκολη περίοδος. Με μια τέτοια άποψη που θεωρεί ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν χωράει σε μια τέτοια κοινοβουλευτική ομάδα είναι αυτονόητο πως διαφωνώ και αντιλέγω. Θα δώσω όμως τη μάχη με βάση τις αρχές που προανέφερα, αφού βρισκόμαστε στο μέσον μιας περιόδου κρίσιμης ενόψει των εθνικών εκλογών, υπερασπιζόμενος αυτές τις αλήθειες όπως το έκανε ο κ. Βενιζέλος, χωρίς δισταγμό με πίστη και αφοσίωση ότι έτσι υπηρετούμε το γενικότερο καλό της πατρίδας», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Παπουτσής.

«Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι μια από τις πιο σημαντικές κοινοβουλευτικές προσωπικότητες όλης της μακράς περιόδου»

«Δεν είναι ένα τυπικό και σύνηθες δημόσιο πολιτικό πρόσωπο, αλλά έχει ένα ιδιαίτερα σημαντικό πολιτικό μέγεθος που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της παράταξής μας. Ο δημόσιος λόγος του πάντοτε ακούγεται με μεγάλη προσοχή ακόμη και από τους πιο σκληρούς του αντιπάλους και πάντοτε έχει να προσφέρει με θετικό τρόπο πράγματα στον δημόσιο διάλογο. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι μια από τις πιο σημαντικές κοινοβουλευτικές προσωπικότητες όλης της μακράς περιόδου, από το 1993 και μετά και νομίζω ότι αυτήν την αξία του και χρησιμότητά του θα έπρεπε να είμαστε σε θέση να την αξιοποιούμε καλύτερα για τη γενικότερη πορεία των πραγμάτων στη χώρα», συμπλήρωσε σχετικά ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ.

«Ελπίζω και εύχομαι αυτή η επιλογή με αυτού του είδους την εξήγηση να ευδοκιμήσει και να έχει πετύχει…»

Σε ερώτηση τέλος, για το αν η επιλογή Καμίνη και η απομάκρυνση του Βαγγέλη Βενιζέλου θα δημιουργήσει προβλήματα στο ΚΙΝ.ΑΛ. απάντησε: « Ελπίζω και εύχομαι αυτή η επιλογή με αυτού του είδους την εξήγηση να ευδοκιμήσει και να έχει πετύχει. Εγώ ως στέλεχος της παράταξης που υπηρετώ με πίστη και όλες μου τις δυνάμεις συνεχώς και αδιαλείπτως διαρκώς χωρίς να ορίζω το φρόνημά μου να είναι κατά περίπτωση λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με τον αρχηγό, θα δώσω αυτή τη μάχη με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό της παράταξης και κατ’ επέκταση της χώρας μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μεγάλη η παρακαταθήκη του Βασίλη Βασιλικού»

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε ο...

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κεραμωτής στα Άδανα της Τουρκίας

Κατά την εβδομάδα 12 με 18 Νοεμβρίου 2023, εφτά μαθήτριες...

Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Πέθανε ο βραβευμένος συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών. Πρόκειται...

Με τρύπιες στέγες η πολιτιστική κληρονομιά της Καβάλας

Από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Καβάλας,...

Φορολογικό ν/σ: Δεν κάνουν πίσω οι δικηγόροι της Καβάλας

Γιώργος Γραμμένος: Η αποχή μας σημαίνει ότι δεν πραγματοποιούνται...

Στην τελική ευθεία η μεταφορά των σχολών του ΔΙΠΑΕ στο Δημοκρίτειο

«Το νομοσχέδιο έχει ολοκληρωθεί σε ό,τι αφορά το Δημοκρίτειο...

Το CosmoClassical ολοκληρώνεται με δύο ξεχωριστές συναυλίες

Το Cosmopolis festival ολοκληρώνει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για το...

Στις 7 Δεκεμβρίου με ANASTASIA η έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Καβάλα

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Την Πέμπτη...