Δημήτρης Παπουτσής: Το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ δεν συμπλέει με ΣΥΡΙΖΑ

Ημέρα:

«Σε κάθε περίπτωση οι εναπομείναντες του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπως μεταξύ των οποίων και εγώ, αρνούμαστε να υποταχθούμε σε μία τέτοια εικόνα συλλογικής αυτογελοιοποίησης. Είναι θέμα αυτοσεβασμού».

Τα παραπάνω τόνισε με έμφαση μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Δημήτρης Παπουτσής, σχολιάζοντας το προσκλητήριο διαλόγου που αναμένεται να απευθύνει προς το ΚΙΝ.ΑΛ. ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το παρελθόν του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη δεκαετή περίοδο της οικονομικής κρίσης είναι γνωστό…»

Το ερώτημα που τίθεται από πολλούς πλέον είναι αν πράγματι πίσω από αυτές τις ζυμώσεις υπάρχουν σαφείς προθέσεις συνεργασίας ή επιχειρείται η λεηλασία του ΚΙΝ.ΑΛ. από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γενικότερα πάντως στη ρητορική του κ. Τσίπρα είναι υπαρκτά τα περί συνεργασίας ακόμα και κυβερνητικής σύμπραξης των «προοδευτικών δυνάμεων».

«Το παρελθόν του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη δεκαετή περίοδο της οικονομικής κρίσης είναι γνωστό και θεωρώ πως προεξοφλεί μία απάντηση για το αν και κατά πόσον είναι ειλικρινής ή προσχηματική μία τέτοια θέση από την πλευρά του κ. Τσίπρα. Είμαι από αυτούς που έχω πάρει διαχρονικά καθαρή θέση απέναντι στα όσα έχει υποστηρίξει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τα τελευταία χρόνια, έχω σταθεί αταλάντευτα απέναντι στα χοντρά ψέματα, τα οποία έχουν υποστηρίξει κατά καιρούς, αλλά και τις συκοφαντίες που με έναν δόλιο τρόπο έχουν εξαπολύσει εναντίον μας», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπουτσής.

«Είναι θέμα κυρίως ατομικού και συλλογικού αυτοσεβασμού, να αντιλέξουμε απέναντι σε οποιοδήποτε «προσκλητήριο» που θα απευθύνει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς το εναπομείναν ΠΑ.ΣΟ.Κ.»

«Για μένα και για τους περισσότερους που έχουμε απομείνει στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στο Κίνημα Αλλαγής, είναι θέμα κυρίως ατομικού και συλλογικού αυτοσεβασμού, να αντιλέξουμε απέναντι σε οποιοδήποτε «προσκλητήριο» που θα απευθύνει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς το εναπομείναν ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μακριά από μένα μία τέτοια λογική. Δεν είναι θέμα εμπάθειας ή εκδικητικής αντιμετώπισης από την πλευρά μου, απέναντι στη συμπεριφορά που περιέγραψα, αλλά είναι θέμα κατά θεμελιώδη τρόπο κυρίως αυτοσεβασμού, ο οποίος είναι στοιχείο που κατ’ εμέ έχει σημαντική θέση στον πυρήνα της ιδεολογικής και πολιτικής θέσης και των προσώπων και των πολιτικών φορέων», υπογράμμισε στη συνέχεια ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

«Ίσως με χρόνια με καιρούς στη μετά Τσίπρα εποχή θα μπορούσαν να υπάρξουν συγκλίσεις μεταξύ των πολιτικών φορέων…»

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν έχει κάνει καμία αυτοκριτική για τα όσα υποστήριξε από τα πρώτα χρόνια της κρίσης και τα όσα αντίθετα είπε και έπραξε στη συνέχεια κατασυκοφαντώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους και κυρίως στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., το οποίο με αφορά και στο οποίο μένω. Ίσως με χρόνια με καιρούς στη μετά Τσίπρα εποχή κι εφόσον υπάρξει υψηλή δόση αυτοκριτικής ατομικής και συλλογικής για τα όσα έχουν πει και όσοι έχουν πράξει στη συνέχεια, όχι απέναντι στην ιστορική παράταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά κυρίως απέναντι στη χώρα να συζητήσουμε εάν και κατά πόσον, θα μπορούσαν να υπάρξουν συγκλίσεις μεταξύ των πολιτικών φορέων. Σε κάθε περίπτωση ο πανδαμάτωρ  χρόνος και η ίδια η ζωή θα δείξει στο απώτερο μέλλον και μετά τη δική μας πολιτική αφεντιά, τις απαντήσεις σε αυτά τα ζητήματα», ανέφερε ακόμη ο Δημήτρης Παπουτσής στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο».

«Καμία κουβέντα για να πάμε εμείς να συναντήσουμε όλους αυτούς που από την πρώτη στιγμή μας έλεγαν γερμανοτσολιάδες…»

Ερωτηθείς τέλος για το αν θεωρεί ότι η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. θα τηρήσει μια διαφορετική στάση από αυτήν που εξέφρασε ο ίδιος στις δηλώσεις του στον «Ε», ο κ. Παπουτσής, απάντησε: «Η ηγεσία μας έχει πολύ καθαρά την θέση των στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Κινήματος Αλλαγής, έτσι όπως μεταξύ άλλων την εκφράζω και εγώ και νομίζω ότι αυτή είναι η εκπεφρασμένη ούτως ή άλλως θέση της ηγεσίας μας απέναντι στον κ. Τσίπρα και στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καμία κουβέντα για να πάμε εμείς να συναντήσουμε όλους αυτούς που από την πρώτη στιγμή μας έλεγαν «γερμανοτσολιάδες» και όσους στη συνέχεια τους ακολούθησαν, όλο αυτό το συρφετό των πρώην υπουργών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον πρώην ιστορικών στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που έτρεξαν ασθμαίνοντας, βιαστικά, αγχωμένα να καταλάβουν μία περίοπτη θέση στην κεντρική επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στο Πολιτικό Συμβούλιο του, στις κυβερνήσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τον κ. Καμμένο τα προηγούμενα χρόνια».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέα επιστολή της ΟΕΒΕΚ προς τους βουλευτές

Νέα επιστολή σχετικά με τη ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου...

Ανησυχία για το σχέδιο συνενώσεων των Δ.Ε.Υ.Α

Κώστας Μανίτσας: Υπάρχει ένα μεγάλο σκοτάδι και δεν είναι...

Έπεσε η κίνηση το τελευταίο διάστημα στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας

Σε φθίνουσα πορεία βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η...

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» ζωντανεύει και φέτος στον Δήμο Παγγαίου

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο», ζωντανεύει για άλλη μια χρονιά στον...

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας από την Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ

Όπως είναι ήδη γνωστό, η τοπική μας Εκκλησία, ανταποκρινόμενη...

Καβάλα: Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Περιγιάλι

Δύο άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα που έγινε στο...

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Λιμανάκι...

Επιστολή της ΟΕΒΕΚ προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας

Επιστολή προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας εν όψει...