Δημήτρης Παπουτσής: Ο κ. Τσίπρας έχει ακέραια την ευθύνη για την επικράτηση του δικομματισμού

Ημέρα:

«Η επόμενη ημέρα είναι εντελώς διαφορετική από τα χαρακτηριστικά που είχε η μέχρι χθες πολιτική περίοδος. Αυτό που λέγαμε πριν για εκλογές κρίσιμες που ξεπερνούν το ειδικό θεσμικό βάρος που έχει η καθεμιά από τις επιμέρους αναμετρήσεις νομίζω ότι επιβεβαιώνεται».

Τα παραπάνω επισήμανε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με το Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Παπουτσής, ο οποίος σχολίασε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς και τη θέση που κατέλαβε το ΚΙΝ.ΑΛ.

«Ο πρωθυπουργός, παρά την τιτάνια προσπάθειά του μοιράζοντας ακόμη και πριν τις εκλογές 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ για να παραπλανήσει ουσιαστικά τους πολίτες, έχει ηττηθεί…»

«Αυτό που περιγράφηκε ως επιδίωξη από τις δυνάμεις που δεν ανέχθηκαν την πολιτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και επιδίωξαν την πολιτική ανατροπή, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ο πρωθυπουργός, παρά την τιτάνια προσπάθειά του μοιράζοντας ακόμη και πριν τις εκλογές 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ για να παραπλανήσει ουσιαστικά τους πολίτες, έχει ηττηθεί. Πιεζόμενος πλέον από τις καταστάσεις καταφεύγει ο ίδιος στην προκήρυξη εθνικών εκλογών, παρά το ότι ο ίδιος επιβεβαίωνε ότι πολιτική του απόφαση είναι οι εκλογές να διεξαχθούν στο τέλος της θητείας, δηλαδή τον Οκτώβριο», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Παπουτσής.

«Ενόψει μιας διαφαινόμενης ισχυρής επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας σε αυτήν την κόντρα του μικρόψυχου και κοντόφθαλμου δικομματισμού, έχει απόλυτα και ακέραια την ευθύνη ο κ. Τσίπρας»

«Σύρεται από τις εξελίξεις ο κ. Τσίπρας και έχει πάρει ήδη την απόφασή του να παραδώσει τη διακυβέρνηση της χώρας στον κ. Μητσοτάκη. Ενόψει μιας διαφαινόμενης ισχυρής επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας σε αυτήν την κόντρα του μικρόψυχου και κοντόφθαλμου δικομματισμού που επιδίωξαν οι δυο μονομάχοι της Κυριακής, έχει απόλυτα και ακέραια την ευθύνη ο κ. Τσίπρας. Αυτή η πολιτική του ευθύνη βαρύνει και θα βαρύνει στο μέλλον αποκλειστικά τον ίδιο και την ηγετική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.», υπογράμμισε ακολούθως ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Π.Ε. Καβάλας.

«Σε όσες περιπτώσεις έσπευσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βιαστικά και αγχωμένα να δώσει πολιτική υποστήριξη και χρίσμα, όλοι αυτοί οι υποψήφιοι απέτυχαν παταγωδώς. Τους έκαψε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παρέχοντάς τους υποστήριξη…»

Μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Δημήτρης Παπουτσής επισήμανε: «Υπήρξε παντελής αδυναμία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να υποστηρίξει και να στελεχώσει συνδυασμούς σε όλη τη χώρα, γιατί δεν ήταν σε θέση να κατέλθει με ανοιχτά χαρτιά, καθώς δεν έχει στελέχη στις τοπικές κοινωνίες και έτρεξε να κρυφτεί πίσω από τους συνδυασμούς που στηρίζαμε εμείς. Σε όσες περιπτώσεις έσπευσε βιαστικά και αγχωμένα να δώσει πολιτική υποστήριξη και χρίσμα, όλοι αυτοί οι υποψήφιοι απέτυχαν παταγωδώς. Τους έκαψε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παρέχοντάς τους μια υποστήριξη που άλλοτε ήταν υποκριτική, άλλοτε ενός «πατερούλη» που σπεύδει να υιοθετήσει τις άδολες πρωτοβουλίες συλλογικών προσπαθειών στις τοπικές κοινωνίες και σπεύδοντας με αυτόν τον υστερόβουλο τρόπο να τους πάρει στο λαιμό του».

«Δεν θα χαριστούμε σε καμιά περίπτωση σε καμιά από τις πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες διαφωνούμε και πολύ περισσότερο δεν θα χαριστούμε στην Νέα Δημοκρατία, η οποία φαίνεται να έχει την πρωτοβουλία ενόψει των εθνικών εκλογών…»

Τέλος, για τα ποσοστά του ΚΙΝ.ΑΛ. και την κατάληψη της τρίτης θέσης στις ευρωεκλογές, ο Δημήτρης Παπουτσής ανέφερε: «Είναι συγκρατημένη η ικανοποίησή μας κι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι κατακτούμε την τρίτη θέση στο εκλογικό σώμα. Αυτό όμως δεν μας ικανοποιεί πλήρως. Αγωνιζόμαστε για τις ιδέες και τις απόψεις μας, αλλά και για την ανάγκη να συμβάλλουμε με υπεύθυνο τρόπο και σταθερά στη διακυβέρνηση της χώρας, έχοντας μπροστά μας τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Δεν θα χαριστούμε σε καμιά περίπτωση σε καμιά από τις πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες διαφωνούμε και πολύ περισσότερο δεν θα χαριστούμε στην Νέα Δημοκρατία, η οποία φαίνεται να έχει την πρωτοβουλία ενόψει των εθνικών εκλογών. Θα είμαστε αυστηροί μαζί της με όλα αυτά που διαφωνούμε. Είμαστε αυτοί, οι Έλληνες σοσιαλδημοκράτες με καθαρή θέση για τη δημόσια πολιτική ζωή της χώρας, όπως επίσης έχουμε καθαρή θέση για την κατεύθυνση που θα πάρουν τα πράγματα σε μια Ευρώπη που δοκιμάζεται».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μεγάλη η παρακαταθήκη του Βασίλη Βασιλικού»

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε ο...

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κεραμωτής στα Άδανα της Τουρκίας

Κατά την εβδομάδα 12 με 18 Νοεμβρίου 2023, εφτά μαθήτριες...

Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Πέθανε ο βραβευμένος συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών. Πρόκειται...

Με τρύπιες στέγες η πολιτιστική κληρονομιά της Καβάλας

Από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Καβάλας,...

Φορολογικό ν/σ: Δεν κάνουν πίσω οι δικηγόροι της Καβάλας

Γιώργος Γραμμένος: Η αποχή μας σημαίνει ότι δεν πραγματοποιούνται...

Στην τελική ευθεία η μεταφορά των σχολών του ΔΙΠΑΕ στο Δημοκρίτειο

«Το νομοσχέδιο έχει ολοκληρωθεί σε ό,τι αφορά το Δημοκρίτειο...

Το CosmoClassical ολοκληρώνεται με δύο ξεχωριστές συναυλίες

Το Cosmopolis festival ολοκληρώνει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για το...

Στις 7 Δεκεμβρίου με ANASTASIA η έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Καβάλα

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Την Πέμπτη...