Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Απάτη 18.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Παγγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του...

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αναδείξει την ανάγκη πολιτικής αλλαγής

«Είναι χρέος μας να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας, η αντιπολιτευτική πολιτική μας χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό κοινωνικής και ιστορικής ευθύνης...», τονίζει ο πρώην βουλευτής

Ακολούθησε μας

«Η φράση του Αλέξη Τσίπρα για νίκη στις επόμενες εκλογές, έστω και με μια ψήφο, είναι σχήμα λόγου που θέλει να αναδείξει την αναγκαιότητα πολιτικής αλλαγής στον τόπο μας», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ενήμερο» ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης, μ’ αφορμή την ολοκλήρωση των διαδικασιών της εθνικής συνδιάσκεψης του κόμματος, αλλά και τη συμπλήρωση δύο ετών διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.

«Έχει αποδειχθεί εδώ και δυο χρόνια ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση που δείχνει ουσιαστικό ενδιαφέρον μόνο για την υπεράσπιση των συμφερόντων ελαχίστων κι αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλη την κοινωνία. Τα νομοσχέδια και οι πολιτικές αποφάσεις που έχουν παρθεί το προηγούμενο διάστημα δείχνουν ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι μια πολιτική εξόφλησης επιταγών του συστήματος και το ενδιαφέρον να υποστηριχθεί ο πλούτος 300 οικογενειών. Πρέπει η κοινωνία να αντιληφθεί ότι δεν είναι προς όφελος της να φαντασιώνεται ότι με μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να υπάρξει καλύτερο αύριο για την ίδια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ε» ο κ. Εμμανουηλίδης.

«Είναι χρέος μας να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας, όπως έγινε και με την εθνική συνδιάσκεψη, η οποία απέδειξε ότι υπάρχει μια αρραγής ενότητα στη βάση του κόμματος μας…»

Παράλληλα, ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναφερόμενος στην προσπάθεια που θα καταβάλλουν τα στελέχη του κόμματος το επόμενο διάστημα, ώστε να έρθουν σε επαφή με τους πολίτες επισήμανε: «Η περίοδος που προηγήθηκε μέσα από τον εγκλεισμό της κοινωνίας λόγω της πανδημίας και η επικοινωνικαή εκμετάλλευση της από την κυβέρνηση παρήλθε. Ήμασταν όντως αποκομμένοι από τη δυνατότητα επικοινωνίας με την κοινωνία. Αυτό αλλάζει πλέον και είναι χρέος μας να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας, όπως έγινε και με την εθνική συνδιάσκεψη, η οποία απέδειξε ότι υπάρχει μια αρραγής ενότητα στη βάση του κόμματος μας, που υπαγορεύεται από το κάλεσμα της κοινωνίας που μας θέλει αντίθετους σε αυτή τη λαίλαπα που αφήνει πίσω η διακυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Η αντιπολιτευτική πολιτική μας χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό κοινωνικής και ιστορικής ευθύνης…»

Όσον αφορά το πως μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανατρέψει την εις βάρος του διαφορά, τουλάχιστον όπως αυτή προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης ανέφερε: «Τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν άνετη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας. Θα πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί στην ανάγνωση τους, ιδιαίτερα από την πλευρά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γενικότερα η αντιπολιτευτική πολιτική μας χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό κοινωνικής και ιστορικής ευθύνης, για παράδειγμα  όταν βάλαμε πλάτη στο πρώτο κύμα της πανδημίας ή σε θέματα εξωτερικής πολιτικής κι όταν χρειάστηκε να δείξουμε πνεύμα ομοψυχίας κάτι που δεν έκανε η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολίτευση όπως με τη συμφωνία των Πρεσπών. Αυτά θεωρώ ότι θα αξιολογηθούν θετικά από τους πολίτες όταν θα βρεθούν μπροστά στις κάλπες».

«Ο «Μητσοτακισμός» δεν είναι η παραδοσιακή Δεξιά, δεν είναι η παραδοσιακή Νέα Δημοκρατία…»

Μάλιστα, ο κ. Εμμανουηλίδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού λέγοντας: «Αυτό το πολιτικό μόρφωμα της Νέας Δημοκρατίας του Κ. Μητσοτάκη δεν έχει καμιά σχέση με την παραδοσιακή Νέα Δημοκρατία του κοινωνικού ριζοσπαστισμού, όπως τον εμπνεύστηκε και τον επέβαλε στην κοινωνία ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και οι μετέπειτα πρωθυπουργοί. Έχουμε μια κατάσταση όπου μια οικογένεια «λυμαίνεται» τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Μιλάμε για πράγματα αφύσικα σε μια δημοκρατία. Δεν μπορεί η δημοκρατία να είναι οικογενειακό δικαίωμα και δαχτυλίδια οικογενειακά δεν υπάρχουν στη δημοκρατία. Θα πει κανείς προέκυψαν μέσα από εκλογές, όμως μετά από εσωκομματικές όπου «έπεσε» το σύστημα στην πρώτη φάση όταν ο κ. Μεϊμαράκης έκανε περίπατο και αναβλήθηκαν με αποτέλεσμα στη συνέχεια οι έσχατοι των εκτιμήσεων έγιναν πρώτοι, αυτά δείχνουν ότι τα πράγματα είναι προδιαγεγραμμένα. Ο «Μητσοτακισμός» δεν είναι η παραδοσιακή Δεξιά, δεν είναι η παραδοσιακή Νέα Δημοκρατία».

Τα μηνύματα που πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας από την εθνική συνδιάσκεψη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Το μήνυμα της τριήμερης συνδιάσκεψης μας είναι απολύτως σαφές: Η κυβέρνηση της Δεξιάς γυρνάει τη χώρα και τον λαό πίσω και πρέπει να ηττηθεί. Να ηττηθεί πρώτα στις συνειδήσεις της πλειοψηφίας των πολιτών. Να ηττηθεί και στην κάλπη σε μια κρίσιμη αναμέτρηση για το μέλλον της χώρας. Και οι κάλπες αυτές να δώσουν τη δυνατότητα συγκρότησης προοδευτικής κυβέρνησης», τόνισε σχετικά ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της εθνικής συνδιάσκεψης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενώ απευθυνόμενος προς τους πολίτες και τις προοδευτικές δυνάμεις σημείωσε: «Οι πολιτικοί μας στόχοι είναι σαφείς. Οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις είναι σαφείς. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να τις αγκαλιάσουν. Καλούμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να τις σχολιάσουν. Να τοποθετηθούν δημόσια πάνω σε αυτές. Και ο ρεαλισμός λέει ότι προϋπόθεση για την εφαρμογή αυτού του προγράμματος από μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει από την κάλπη της απλής αναλογικής, είναι η νίκη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έστω και με μία ψήφο, στις επόμενες εκλογές».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα