spot_img

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία»

Ημέρα:

Συμφωνία με τους εταίρους, έντιμη και με πρόσημο αξιοπρέπειας, ωστόσο, μέσα από δύσκολες διαδρομές, βλέπει για τις επόμενες ημέρες, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης.Στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε σήμερα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επισήμανε ότι ο πολιτικός χρόνος, αυτών των ημερών είναι ιδιαίτερα πυκνός, καθώς υπάρχουν εξελίξεις που θα καθορίσουν το αύριο της κοινωνίας μας.

«Βεβαίως σε μια διαπραγμάτευση θα έχουμε απώλειες σε σχέση με το αρχικό μας πλάνο…»

 «Εκείνο που μπορώ να πω, είναι ότι έχει γίνει πασίδηλο πως αγωνιζόμαστε για να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο συμφωνίας, τέτοιο, που να ανταποκρίνεται στις ουσιαστικές κοινωνικές ανάγκες. Θέματα που αφορούν τα συνταξιοδοτικά και τα ασφαλιστικά, πρέπει να προστατευτούν, γιατί είναι το τελευταίο κοινωνικό οχυρό που πρέπει να κρατηθεί. Στην συνέχεια εκτιμώ ότι πρέπει να υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος και των σχέσεων μας με τους δανειστές, γιατί μόνο κάτω από μια τέτοια προϋπόθεση μπορεί να υπάρξει ανάταξη της οικονομίας.

Βλέπω συμφωνία μέσα από δύσκολες διαδρομές. Θα επιτευχθεί αυτό που εξαρχής είπαμε. Επώδυνη δεν θα είναι. Κυρίως θα είναι έντιμη και με το πρόσημο της αξιοπρέπειας, αυτό που έλειπε όλο το προηγούμενο διάστημα. Βεβαίως σε μια διαπραγμάτευση θα έχουμε απώλειες σε σχέση με το αρχικό μας πλάνο. Αυτό όμως δεν θα αναιρέσει τον χαρακτήρα της έντιμης και αξιοπρεπούς και με προοπτική συμφωνίας», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Εμμανουηλίδης.

Αναμενόμενη η κατά πλειοψηφία έγκριση της απόφασης της Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ερωτηθείς σχετικά από τον «Ενήμερο», για την κατά πλειοψηφία έγκριση του κειμένου απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και την απόρριψη σειράς τροπολογιών, με κύρια αυτήν της «Αριστερής Πλατφόρμας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με την οποία ζητούσε ρήξη, αν οι δανειστές επιμείνουν σε ταπεινωτική συμφωνία, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, απάντησε: «Αναμενόμενο ήταν να εγκριθεί η απόφαση κατά πλειοψηφία, με την έννοια ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι ένας πολιτικός χώρος με ανοιχτές σκέψεις και φωνές. Όμως η κεντρική γραμμή είναι αυτή που τελικά θα επικρατήσει και θα πορευτεί ο χώρος προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι υποβοηθητικό το να δημιουργούνται αυτές οι ενστάσεις και παρατηρήσεις. Δεν κινδυνεύει η παραμονή μας στο ευρώ, αντίθετα η χώρα περιμένει ένα καλύτερο αύριο και για αυτό αγωνιζόμαστε όλοι».

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία»

 Να σημειωθεί ότι στο κείμενο της απόφασης υπογραμμίζεται πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία, ενώ επισημαίνεται ότι επιδιώκει μια αμοιβαία επωφελή λύση.

Ειδικότερα, σημειώνεται ότι οι αντίπαλοι της συνοχής των ευρωπαϊκών λαών είναι οι φανατικοί της λιτότητας, που υπονομεύουν τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, υιοθετώντας αδιάλλακτες θέσεις και επιχειρώντας τον πιστωτικό στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας.
«Όσοι πιστεύουν ότι θα ταπεινώσουν την Ελλάδα, παίζουν παιχνίδι με την φωτιά. Αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία και τα πράγματα οδηγηθούν σε οριακό σημείο, ας μην έχει κανείς αμφιβολία, ότι η πληρωμή μισθών και συντάξεων έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι των δόσεων και των δανείων. Οι άνθρωποι είναι πάνω από το χρέος», αναφέρει χαρακτηριστικά στο κείμενό της η απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συναντήσεις της Αναστασίας Ιωσηφίδου με κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς

Με διαδοχικές επαφές συνεχίσθηκε η προεκλογική δραστηριότητα της υποψήφιας...

Άννα Καραγκιοζίδου: Θέλω να παλέψω για το τώρα και το αύριο των παιδιών μας

«Ζητώ την εμπιστοσύνη των συνανθρώπων μου, η οποία είναι...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου συνεδρίου «Θρησκευτικές Περιηγήσεις»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου συνεδρίου «Θρησκευτικές...

Κώστας Μορφίδης: Ελπίζουμε σε νέα περίοδο από εδώ και πέρα

«Έτσι κι αλλιώς είναι μια νέα σελίδα η εκλογή...

Τροχαίο ατύχημα στο Παληό

Δύο οχήματα συγκρούστηκαν το απόγευμα της Τρίτης στον δρόμο...

Περιοδεία του Σάββα Μιχαηλίδη στην αγορά της Χρυσούπολης

Το πρωί της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου 2023 βόλτα στην...

Με το κλιμάκιο της ΝΔ στους δήμους Παγγαίου και Νέστου ο Ζησίμου

Την περιφερειακή ενότητα Καβάλας επισκέφτηκε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας,...

Έργα για την αξιοποίηση του δεξιού αναχώματος του Νέστου

Ξεκίνησε ο καθαρισμός της βλάστησης του δεξιού αναχώματος στον...