Κυριακή, 27 Απριλίου, 2025
Κυριακή, 27 Απριλίου, 2025

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία»

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Συμφωνία με τους εταίρους, έντιμη και με πρόσημο αξιοπρέπειας, ωστόσο, μέσα από δύσκολες διαδρομές, βλέπει για τις επόμενες ημέρες, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης.Στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε σήμερα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επισήμανε ότι ο πολιτικός χρόνος, αυτών των ημερών είναι ιδιαίτερα πυκνός, καθώς υπάρχουν εξελίξεις που θα καθορίσουν το αύριο της κοινωνίας μας.

«Βεβαίως σε μια διαπραγμάτευση θα έχουμε απώλειες σε σχέση με το αρχικό μας πλάνο…»

 «Εκείνο που μπορώ να πω, είναι ότι έχει γίνει πασίδηλο πως αγωνιζόμαστε για να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο συμφωνίας, τέτοιο, που να ανταποκρίνεται στις ουσιαστικές κοινωνικές ανάγκες. Θέματα που αφορούν τα συνταξιοδοτικά και τα ασφαλιστικά, πρέπει να προστατευτούν, γιατί είναι το τελευταίο κοινωνικό οχυρό που πρέπει να κρατηθεί. Στην συνέχεια εκτιμώ ότι πρέπει να υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος και των σχέσεων μας με τους δανειστές, γιατί μόνο κάτω από μια τέτοια προϋπόθεση μπορεί να υπάρξει ανάταξη της οικονομίας.

Βλέπω συμφωνία μέσα από δύσκολες διαδρομές. Θα επιτευχθεί αυτό που εξαρχής είπαμε. Επώδυνη δεν θα είναι. Κυρίως θα είναι έντιμη και με το πρόσημο της αξιοπρέπειας, αυτό που έλειπε όλο το προηγούμενο διάστημα. Βεβαίως σε μια διαπραγμάτευση θα έχουμε απώλειες σε σχέση με το αρχικό μας πλάνο. Αυτό όμως δεν θα αναιρέσει τον χαρακτήρα της έντιμης και αξιοπρεπούς και με προοπτική συμφωνίας», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Εμμανουηλίδης.

Αναμενόμενη η κατά πλειοψηφία έγκριση της απόφασης της Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ερωτηθείς σχετικά από τον «Ενήμερο», για την κατά πλειοψηφία έγκριση του κειμένου απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και την απόρριψη σειράς τροπολογιών, με κύρια αυτήν της «Αριστερής Πλατφόρμας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με την οποία ζητούσε ρήξη, αν οι δανειστές επιμείνουν σε ταπεινωτική συμφωνία, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, απάντησε: «Αναμενόμενο ήταν να εγκριθεί η απόφαση κατά πλειοψηφία, με την έννοια ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι ένας πολιτικός χώρος με ανοιχτές σκέψεις και φωνές. Όμως η κεντρική γραμμή είναι αυτή που τελικά θα επικρατήσει και θα πορευτεί ο χώρος προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι υποβοηθητικό το να δημιουργούνται αυτές οι ενστάσεις και παρατηρήσεις. Δεν κινδυνεύει η παραμονή μας στο ευρώ, αντίθετα η χώρα περιμένει ένα καλύτερο αύριο και για αυτό αγωνιζόμαστε όλοι».

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία»

 Να σημειωθεί ότι στο κείμενο της απόφασης υπογραμμίζεται πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία, ενώ επισημαίνεται ότι επιδιώκει μια αμοιβαία επωφελή λύση.

Ειδικότερα, σημειώνεται ότι οι αντίπαλοι της συνοχής των ευρωπαϊκών λαών είναι οι φανατικοί της λιτότητας, που υπονομεύουν τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, υιοθετώντας αδιάλλακτες θέσεις και επιχειρώντας τον πιστωτικό στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας.
«Όσοι πιστεύουν ότι θα ταπεινώσουν την Ελλάδα, παίζουν παιχνίδι με την φωτιά. Αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία και τα πράγματα οδηγηθούν σε οριακό σημείο, ας μην έχει κανείς αμφιβολία, ότι η πληρωμή μισθών και συντάξεων έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι των δόσεων και των δανείων. Οι άνθρωποι είναι πάνω από το χρέος», αναφέρει χαρακτηριστικά στο κείμενό της η απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι πόλεμοι είναι πια διαρκείας, χωρίς αρχή, μέση και τέλος…

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος O Πούτιν είχε χάσει πάρα πολλά...

Στη 1 το μεσημέρι η κηδεία της Σούζυς Καζαντζίδου

Η ΕΣΗΕΜ-Θ σας ενημερώνει ότι η κηδεία της Σούζυς...

Η έλλειψη συντονισμού οδηγεί σε μία ανυπόφορη κατάσταση

Ηλίας Καλανταρίδης: Ο δήμος Καβάλας όφειλε να φροντίσει ώστε...

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Καβάλας για την απώλεια της Σούζυς Καζαντζίδου

"Η απώλεια της Σούζυς Καζαντζίδου μάς γέμισε όλους με...

Μόνιμα θεσμικά μέτρα για να προχωρήσει η οικονομία

Λεωνίδας Παππάς: Το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει όλες τις παροχές...

Άγγελος Βλάχος: Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε την κρουαζιέρα

Για τους στόχους που θέτει η Ο.Λ.Κ. Α.Ε. σχετικά...

Γιατί ο τουρισμός ψάχνει εργαζόμενους και η Εστίαση θα δει λουκέτα

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Το 2019 η Ελλάδα είδε 31,5...

Αγορά Καβάλας: Θετικό πρόσημο μεν, αλλά με αστερίσκους

Για την εικόνα που παρουσίασε η αγορά της Καβάλας...