Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Η κυβέρνηση ρίχνει λάδι στη φωτιά της πανδημίας

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση του προβλήματος με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού με τις πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση, η κοινωνία ζει έναν απόλυτο εφιάλτη»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, σύμφωνα με το οποίο η πανδημία δεν έχει ξεφύγει, αποδίδει την εκτός πραγματικότητας στάση του κ. Μητσοτάκη, απέναντι σε ένα θέμα που ταλανίζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο οποίος ανέφερε ακόμη «πως είναι δυνατόν να αποτολμάται μια τέτοια εκτίμηση από τον πλέον αρμόδιο, όταν πέρυσι τέτοια εποχή και χωρίς να υπάρχει το εμβόλιο οι αριθμοί ήταν σημαντικά χαμηλότεροι».

«Η Κυβέρνηση αυτή, στα δυο σχεδόν χρόνια της πανδημίας, έχει πάρει μέτρα που δεν χρειάζονται και δεν παίρνει μέτρα που χρειάζονται…»

«Δυστυχώς η πανδημία ξέφυγε, γιατί η διαχείρισή της γίνεται με τον πιο επιπόλαιο, αλαζονικό και σε τελευταία ανάλυση εγκληματικό τρόπο. Η Κυβέρνηση αυτή, στα δυο σχεδόν χρόνια της πανδημίας, έχει πάρει μέτρα που δεν χρειάζονται και δεν παίρνει μέτρα που χρειάζονται. Χαρακτηριστικά αναφέρομαι στην σχολική πραγματικότητα. Τάξεις με 26 παιδιά, σε αίθουσες ακατάλληλες και μάλιστα με την πανδημία καλπάζουσα. Εκτός αυτών προχωρά σε συμπτύξεις τμημάτων. Πέρυσι έκλειναν τα τμήματα με δυο κρούσματα και φέτος με μια αλόγιστη απόφαση, κλείνουν τμήματα αν νοσήσει το 50% +1. Είναι δυνατόν αυτό να αποδεχθεί η κοινή λογική; Η Κυβέρνηση ρίχνει λάδι στη φωτιά, σε ένα καταστροφικό φαινόμενο που ζούμε όλοι», σημείωσε σχετικά ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ένα ολοκαύτωμα που το βλέπουμε κάθε μέρα να φουντώνει, με την Κυβέρνηση να τυρβάζει περί άλλων…»

«Ας μην κοροϊδευόμαστε. Αυτό που συμβαίνει είναι ένα ολοκαύτωμα που το βλέπουμε κάθε μέρα να φουντώνει, με την Κυβέρνηση να τυρβάζει περί άλλων. Έπρεπε εδώ και μήνες κινητά συνεργεία εμβολιασμού να οργώνουν την χώρα, για να εμβολιάσουν τους ανήμπορους ηλικιωμένους. Από την άλλη στο λιανεμπόριο οι επαγγελματίες καλούνται να γίνουν ελεγκτές. Έχουμε να κάνουμε με μέτρα τα οποία δεν αντέχουν στην κοινή λογική και στο στοιχειώδες αίσθημα κοινωνικού δικαίου. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση του προβλήματος με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού με τις πρακτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από τη μεριά των κυβερνώντων κι όλα τα λέει η φράση του πρωθυπουργού ότι η πανδημία δεν έχει ξεφύγει. Για αυτούς δεν έχει ξεφύγει, αλλά η κοινωνία ζει έναν απόλυτο εφιάλτη», συμπλήρωσε ακόμη ο κ. Εμμανουηλίδης.

«Δυστυχώς η πρόταση της αντιπολίτευσης, να υπάρξει μια πολιτική πανστρατιά όλων των κομμάτων στην αντιμετώπιση του προβλήματος, πέφτει στο κενό λόγω της κυβερνητικής αλαζονείας…»

Τέλος, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης κάλεσε την Κυβέρνηση έστω και τώρα να αποδεχτεί την πρόταση της αντιπολίτευσης για πολιτική πανστρατιά όλων των κομμάτων στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Στην κρισιμότητα των στιγμών, η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα, έχουν καταθέσει μια πρόταση ευθύνης. Όταν έχουμε αυτό το εκρηκτικό πρόβλημα που απειλεί την ίδια την υπόσταση μιας χώρας, κάναμε μια πρόταση, όχι για να πάρουμε μέρος της δόξας, αλλά να πάρουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί. Δυστυχώς αυτή η πρόταση, να υπάρξει δηλαδή μια πολιτική πανστρατιά όλων των κομμάτων στην αντιμετώπιση του προβλήματος, πέφτει στο κενό λόγω της κυβερνητικής αλαζονείας και από έναν ιδιότυπο πολιτικό και κομματικό καιροσκοπισμό».

Σκληρή ανακοίνωση από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Κατηγορεί τον Κ. Μητσοτάκη για πολιτική δειλία, κυνισμό και ανευθυνότητα

«Εκτός τόπου και χρόνου, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η πανδημία δεν έχει ξεφύγει, παρά τα αλλεπάλληλα ρεκόρ κρουσμάτων και με πάνω από 300 απώλειες την εβδομάδα, και ότι το σύστημα υγείας αντέχει», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Μπορεί να μην υπάρχουν διαθέσιμες Μ.Ε.Θ. σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, αλλά ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει ανέμελος να περπατάει στο τελευταίο του μίλι, ενώ ασθενείς θα πεθαίνουν πάλι εκτός Μ.Ε.Θ. Λευκή πετσέτα και για τον εμβολιασμό, τη στιγμή που τα κρούσματα συναγωνίζονται τους εμβολιασμούς πρώτης δόσης. Μνημείο ωστόσο πολιτικού καιροσκοπισμού είναι η απάντησή του ότι στις εκκλησίες δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος για τεστ στους ανεμβολίαστους όπως γίνεται παντού, γιατί δεν υπάρχει υπεύθυνος. Βάζει τη δυσαρέσκεια της εκλογικής του πελατείας πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Με πολιτική δειλία, κυνισμό και ανευθυνότητα, αποδεικνύει ότι τελικά δεν έχει τον Θεό του», επισημαίνει ακόμη στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

spot_img

Διαφημίσεις