Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Έχουν μαζευτεί σύννεφα που προοιωνίζουν κακές μέρες

«Είχαμε μια καλή διαχείριση του πρώτου κύματος της πανδημίας, αλλά δυστυχώς επαναπαυθήκαμε στις δάφνες αυτής της επιτυχούς πρώτης φάσης / Στην οικονομία τα πράγματα ακολουθούν το ίδιο «Βατερλό»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Η διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση, η οικονομική δυσπραγία που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η χώρα την επόμενη μέρα μετά την πανδημία, αλλά και η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ήταν τα θέματα για τα οποία μίλησε στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Αναφερόμενος αρχικά στα της πανδημίας, ο κ. Εμμανουηλίδης υπογράμμισε ότι «δυστυχώς η κατάσταση έχει φύγει ήδη από τον έλεγχο των κυβερνώντων, ενώ κι όλη η Ευρώπη, λίγο ή πολύ, έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της πανδημίας κι αυτή είναι μια πραγματικότητα».

«Φοβάμαι ότι δυστυχώς η Κυβέρνηση έχει χάσει την μπάλα και το πρόβλημα αυτό φαίνεται από τους εφιαλτικούς δείκτες όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας σε επίπεδο νοσοκομειακής περίθαλψης…»

«Το γεγονός αυτό δεν δίνει στην Κυβέρνηση άλλοθι για να αποποιηθεί τις ευθύνες που έχει. Είχαμε μια καλή διαχείριση του πρώτου κύματος πέρυσι, αλλά δυστυχώς επαναπαυθήκαμε στις δάφνες αυτής της επιτυχούς πρώτης φάσης και είτε δεν κάναμε τίποτα για να είμαστε προετοιμασμένοι για την δεύτερη και τρίτη, είτε αυτά που κάναμε ήταν σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει. Φοβάμαι ότι δυστυχώς η Κυβέρνηση έχει χάσει την μπάλα και το πρόβλημα αυτό φαίνεται από τους εφιαλτικούς δείκτες όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας σε επίπεδο νοσοκομειακής περίθαλψης. Η Κυβέρνηση διατείνεται ότι έχει αυξήσει εντυπωσιακά τον αριθμό των κλινών στις Μ.Ε.Θ. και την ίδια ώρα έχουμε διασωληνώσεις σε ράντζα. Αυτό δείχνει χωρίς δεύτερη ανάλυση, το φιάσκο που έχει προκύψει στη διαχείριση της πανδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εμμανουηλίδης.

«Στην οικονομία τα πράγματα ακολουθούν το ίδιο «Βατερλό» της πανδημίας – Δεν εισακούστηκε η αξιωματική αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα σήμερα να ζούμε τον… «θάνατο του εμποράκου – Οι άνθρωποι της αγοράς βλέπουν ότι στραβά αρμενίζει η Κυβέρνηση»

Σχολιάζοντας τα της οικονομίας και τις επιπτώσεις της πανδημίας σε αυτή, παράλληλα με τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., επισήμανε: «Στην οικονομία τα πράγματα ακολουθούν το ίδιο «Βατερλό» της πανδημίας. Μέτρα εμπροσθοβαρή που είχε προτείνει εξαρχής ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για να υπάρξει το απαραίτητο οξυγόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν ελήφθησαν. Δεν εισακούστηκε η αξιωματική αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα σήμερα να ζούμε τον «θάνατο του εμποράκου». Έχουμε μια στοχευμένη πολιτική σε βάρος της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας με ό,τι αυτό σημαίνει για την κοινωνία. Όλα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα μιας ιδεοληψίας, αλλά μιας στοχευμένης πολιτικής επιλογής. Η Νέα Δημοκρατία παραδοσιακά απευθύνεται στους ελάχιστους ισχυρούς του επιχειρείν, ρίχνοντας στον κοινωνικό Καιάδα όλους αυτούς τους ανθρώπους της καθημερινής επαγγελματικής επιβίωσης, τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες, τους ανθρώπους που συνθέτουν τελικά το παζλ της εκάστοτε τοπικής αγοράς. Δεν θα πω κάτι άλλο παρά θα επικαλεστώ τις κραυγές αγωνίας που αρθρώνουν οι άνθρωποι που ζουν το πρόβλημα, οι άνθρωποι της αγοράς που βλέπουν ότι στραβά αρμενίζει η Κυβέρνηση στο θέμα της διαχείρισης της οικονομίας».

«Έχουν μαζευτεί σύννεφα που μόνο κακές μέρες προοιωνίζουν – Πρέπει να μπει σε προβληματισμό η Κυβέρνηση και να αλλάξει πορεία…»

Σε σχέση με την εξωτερική πολιτική, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, τόνισε: «Κι εκεί έχουν μαζευτεί σύννεφα που μόνο κακές μέρες προοιωνίζουν. Η υποχωρητικότητα σε πάγιες θέσεις στην ρύθμιση των σχέσεων μας με την δύστροπο γείτονα μας, είναι ένα σημείο που πρέπει να βάλει σε προβληματισμό την Κυβέρνηση και να αλλάξει πορεία. Αναφέρομαι στην περίπτωση που ενόσω οι διερευνητικές αφορούσαν κατά πάγιο χαρακτήρα τη ρύθμιση των διαφορών μας ως προς την ΑΟΖ έγινε διολίσθηση στη διευθέτηση των θαλασσίων ζωνών, όπως επίσης και στην επικίνδυνη αλλαγή ατζέντας που θέλουν να επιβάλλουν και δυστυχώς με τον ένα ή άλλο τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση διαμορφώνεται το πεδίο των διαπραγματεύσεων με την εισαγωγή στη ατζέντα θεμάτων που έχουν σχέση με την αποστρατικοποίηση των νησιών με τις γκρίζες ζώνες. Πράγματα που σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τα εθνικά μας δίκαια, αλλά και το διεθνές δίκαιο, όπως αυτό πρέπει να υπηρετηθεί από τις χώρες. Τέλος, να πω με λύπη ότι μου έκανε εντύπωση το ότι δεχθήκαμε να γίνει η σύνοδος κορυφής την ημέρα εορτασμού 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης. Συνηγόρησαν ο πρωθυπουργός και το υπουργείο Εξωτερικών μια τέτοια μέρα να γίνει η σύνοδος έστω δια τηλεδιασκέψεως. Αυτό δεν αναιρεί την επιπόλαια στάση της Κυβέρνησης απέναντι σε ένα θέμα που αποτελούσε εκδήλωση φόρου τιμής για ένα γεγονός που η σημασία του είναι τεράστια».

spot_img

Διαφημίσεις