Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Γιώργος Καλαντζής: «Όνειρα θερινής νυκτός τα περί ευρωβουλής…»

Είναι άστοχο κάποιοι να μηδενίζουν το έργο που έγινε στην Καβάλα από πρώην υπουργούς, τονίζει ο κ. Καλαντζής

Ακολούθησε μας

«Όνειρα θερινής νυκτός», που εκπορεύονται από κάποιους που δεν τον θέλουν στα πόδια τους, χαρακτήρισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καλαντζής, τα «σενάρια» που τον θέλουν να …οδεύει προς την ευρωβουλή.

«Αυτό που με ενδιαφέρει, εφόσον το αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης, είναι να είμαι υποψήφιος βουλευτής, γιατί χρωστάω στον τόπο μου και στους πολίτες της Καβάλας. Όλα τα άλλα είναι όνειρα θερινής νυκτός γιατί κάποιοι δεν θέλουν να με έχουν στα πόδια τους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Καλαντζής.

Ικανοποιημένος δήλωσε ο πρώην υπουργός για την πρόσφατη επίσκεψη του Μ. Κεφαλογιάννη στην Καβάλα

Ο πρώην υπουργός στη συνέχεια εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την πρόσφατη επίσκεψη του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Καβάλα, επισημαίνοντας ότι «είναι ένα από τα στελέχη που διαχρονικά στηρίζουν και είναι κοντά στα μεγάλα θέματα που απασχολούν την πατρίδα μας και νομίζω ότι ήταν πολύ ωφέλιμη η επίσκεψη του. Ο κ. Κεφαλογιάννης ξεκαθάρισε ότι με τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του το θέμα της «Συμφωνίας των Πρεσπών», το μόνο που πέτυχαν ήταν να κάνουν εθνική ζημιά, η οποία δυστυχώς χρειάζεται τεράστια προσπάθεια για να ανατραπεί. Ο κ. Τσίπρας έδωσε τα πάντα χωρίς να πάρουμε έστω κάτι υπέρ μας. Θα έρθει όμως η ώρα που θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας γιατί δέχτηκε τα πάντα και παρέδωσε εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα «μακεδονική» στους Σκοπιανούς, ενάντια σε κάθε ιστορική αλήθεια».

«Ακόμη και με χίλια τερτίπια δεν μπορούν να έχουν δεδηλωμένη στη Βουλή, άρα πολύ σύντομα θα αναγκαστεί, ο κ. Τσίπρας, εκ των πραγμάτων, άσχετα αν δεν το θέλει, να προσφύγει σε εκλογές…»

«Οι εκλογές πλησιάζουν είναι βέβαιο. Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σταθεί με την κυβέρνηση της… γκαζόζας. Ακόμη και με χίλια τερτίπια δεν μπορούν να έχουν δεδηλωμένη στη Βουλή, άρα πολύ σύντομα θα αναγκαστεί, εκ των πραγμάτων, άσχετα αν δεν το θέλει, να προσφύγει σε εκλογές. Μπορεί να θέλει να εξαντλήσει την τετραετία αν είναι δυνατόν παίρνοντας και τις επιπλέον μέρες που του δίνει το σύνταγμα, όμως στη ζωή δεν γίνεται πάντα αυτό που θες. Θεωρώ ότι πολύ σύντομα ο κ. Μητσοτάκης θα είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας κι η ευθύνη όλων μας και του ίδιου θα είναι τεράστια. Η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού θα γίνει πράξη», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας.

«Ακούμε πράγματα από ορισμένους ανθρώπους, τα οποία δεν έχουν καμιά ιστορική αλήθεια και πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί…»

Ο κ. Καλαντζής κάλεσε τέλος ορισμένους να είναι πιο προσεκτικοί όταν λένε ότι στην Π.Ε. Καβάλας δεν έγινε τίποτα τα χρόνια πριν τη διακυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Πέρα από το ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν έκανε τίποτα τέσσερα χρόνια στην Καβάλα, θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί γιατί ακούμε πράγματα από ορισμένους ανθρώπους, τα οποία δεν έχουν καμιά ιστορική αλήθεια και πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Λένε ότι στην Καβάλα δεν έχει γίνει τίποτα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν μπορούμε όμως να ξεχάσουμε ότι το αεροδρόμιο της Καβάλας δεν θα γινόταν αν δεν ήταν υπουργός ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, το εργοστάσιο λιπασμάτων αν δεν ήταν υπουργός ο Νικόλαος Μάρτης, η Εγνατία, η παράκαμψη, αν δεν ήταν ο Γιάννης Τσακλίδης, η συνεισφορά του κ. Δημοσθενόπουλου, όταν εγώ ήμουν υπουργός που συνέχισαν την απρόσκοπτη λειτουργία τους τα λιπάσματα και τα πετρέλαια, όπως δεν μπορείς να παραγνωρίζεις το έργο του Ευαγγελίου, του Αθανασιάδη ή του Καλλιοντζή. Πρέπει να είμαστε λοιπόν πολύ προσεκτικοί όταν διατυπώνουμε απόψεις».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα