Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν κατέθεσε πρόταση μομφής

Ημέρα:

Η ΝΔ δεν κάνει πρόταση μομφής για το θεαθήναι. Τον Ιούνιο όταν πράγματι μπορούσε να πέσει η Κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος αντί να τη ρίξει της έδωσε το στυλό να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών. Δεν υπάρχουν πιθανότητες να ευδοκιμήσει, καθώς ο κ. Τσίπρας βρήκε τους δανεικούς βουλευτές του κ. Καμμένου πρόθυμους να τον στηρίξουν πριν μία μόλις εβδομάδα.

Η ΝΔ δε βρίσκει λόγο να κάψει ένα ισχυρό κοινοβουλευτικό όπλο χωρίς καμία πιθανότητα επιτυχίας. Πόσο μάλλον όταν οι εξελίξεις είναι τόσο απρόβλεπτες που το χαρτί της πρότασης δυσπιστίας μπορεί να αξιοποιηθεί και μάλιστα πολύ σύντομα για να τελειώνει μια ώρα νωρίτερα η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος στη Μεταπολίτευση.
Όλοι οι βουλευτές θα τεθούν επώνυμα προ των ιστορικών τους ευθυνών. Και γι’ αυτό δεν χρειάζεται βέβαια ψήφος δυσπιστίας για τη συμφωνία των Πρεσπών, αφού ούτως ή άλλως θα υπάρξει απόψε και η ίδια η ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όσοι απόψε το βράδυ πουν “Ναι” στην επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα φέρουν μόνον το βάρος της ευθύνης για τις συνέπειες αυτής της συμφωνίας, αλλά θα πουν ναι και στην μικρή έστω παράταση του βίου αυτής της καταστροφικής κυβέρνησης.

Υπάρχει όμως και ένας ακόμη λόγος που δεν υπάρχει λόγος να γίνει -τουλάχιστον τώρα- μια πρόταση δυσπιστίας που δεν θα περάσει. Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για άλλοθι στον κ. Καμμένο να παριστάνει ξαφνικά τον Μακεδονομάχο, όταν εξαιτίας του υπεγράφη και έχει έρθει σήμερα προς κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών. Εξαιτίας των προθύμων βουλευτών του κ. Καμμένου η συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται στη Βουλή με σοβαρότατο κίνδυνο να υπερψηφιστεί. Ε, λοιπόν, η ΝΔ δεν προτίθεται να δώσει στον κ. Καμμένο την ευκαιρία να ξεπλύνει την μέχρι τώρα πορεία του υπερψηφίζοντας
μια πρόταση δυσπιστίας απλά και μόνο για να συνεχίσει το θέατρο που παίζει. Ο κ. Καμμένος προσπαθεί να διασωθεί με τζούφια πυροτεχνήματα, και καταθέτει προτάσεις που ξέρει ότι είτε στερούνται σοβαρότητας είτε ξέρει ότι δεν θα περάσουν. Ωστόσο, πάει πολύ ο άνθρωπος που για να μείνει στην καρέκλα του -προσέξτε, ακόμη και στην βουλευτική τώρα καρέκλα του- έβαλε σε δεύτερη μοίρα ακόμη και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Αν ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα ο κ. Καμμένος είχε πάρα πολλές ευκαιρίες ακόμη και το τελευταίο εξάμηνο.

Η δε απάντηση της κ. Χριστοδουλοπούλου δείχνει πρώτον πώς διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερον γιατί σήμερα οι κυβερνητικοί βουλευτές πανηγυρίζουν για την επιζήμια συμφωνία που θα κυρώσουν. Δεν είναι σε θέση καν να αντιληφθούν τους λόγους που η ΝΔ διαφωνεί ριζικά διότι απλούστατα εκείνοι ενοχλούνται ακόμη και με το Βόρεια Μακεδονία. Αν μπορούσαν θα είχαν απαλείψει ακόμη και το Βόρεια και θα τους είχαν δώσει το Μακεδονία σκέτο.

Θα ακουστούν όλα σήμερα και στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και μένει να φανεί τι θα απαντήσει ο κ. Τσίπρας στο debate της βουλής όταν ακόμη και χθες -δηλαδή την τρίτη μέρα συζήτησης αυτής της συμφωνίας- κανείς από την κυβέρνηση δεν αποτόλμησε να φέρει στο κοινοβούλιο το τελικό κείμενο του αναθεωρημένου Συντάγματος των Σκοπίων. Τι άραγε θέλουν να κρύψουν και δεν το φέρνουν;

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η βίλα του Γιάννη Ραγκούση που νοικιάζει προς 14.700 ευρώ την εβδομάδα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η...

Υποψήφιος στον δήμο Θερμαϊκού ο Βασίλης Καρράς

Υποψήφιος στον δήμο Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ-Σύγχρονος...

Ελπίζουν σε αύξηση της κίνησης το Πάσχα οι έμποροι της Καβάλας

Γιάννης Κελγιώργης: Τα έργα για το φυσικό αέριο θα...

Προς τον συνεδριακό τουρισμό «κοιτάζει» η Περιφέρεια ΑΜΘ

«Ο συνεδριακός τουρισμός είναι ένα κομμάτι που διαθέτει ένα...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...