Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Ανακύκλωση, πετρέλαια και νοσοκομείο στην ατζέντα του Σωκράτη Φάμελλου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι είναι ακατάλληλη γι’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται και από εξωτερικούς παράγοντες. Όχι απλά αδυνατεί να αντεπεξέλθει, αλλά επιδεινώνει τα χαρακτηριστικά αυτών των βασικών προβλημάτων, της υγείας που είναι το κεντρικό ζήτημα που μας απασχολεί, της οικονομικής κρίσης και της κρίσης ακρίβειας, αλλά και στα ζητήματα της ενεργειακής στρατηγικής που συνδέεται με την παγκόσμια πολιτική για το κλίμα».

Τα παραπάνω υπογράμμισε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος την Τετάρτη (10/11) επισκέφθηκε την Καβάλα, για να συνομιλήσει με φορείς της περιοχής μας, αναφορικά με τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει, αλλά και για να τους ενημερώσει για τις θέσεις του κόμματος του.

«Το βασικό πρόβλημα του νοσοκομείου της Καβάλας και συνολικά του Ε.Σ.Υ. είναι η στελέχωση…»

«Επιλέξαμε να συνδυαστεί η επίσκεψη αυτή με τα θέματα που αντιστοιχούν σε πολύ μεγάλο βαθμό και στην ευθύνη του τομέα που έχω, προσθέτοντας και το νοσοκομείο. Για τον λόγο αυτό ξεκινήσαμε με δυο συμβολικές συναντήσεις. Η πρώτη με τους εργαζόμενους της Energean που ήταν σε κινητοποίηση και η δεύτερη στο νοσοκομείο. Το βασικό πρόβλημα του νοσοκομείου της Καβάλας και συνολικά του Ε.Σ.Υ. είναι η στελέχωση. Είναι η ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με μόνιμες και καλά αμειβόμενες προσλήψεις. Αυτό μας είπαν όλοι. Οι εργαζόμενοι μας ενημέρωσαν ότι το έλλειμμα σήμερα σε θέσεις οργανικές όσον αφορά τους νοσηλευτές είναι στο 52%, λείπουν δηλαδή πάνω από τους μισούς που θα απαιτούσε το οργανόγραμμα του νοσοκομείου. Απαιτούνται περίπου 230 νοσηλευτές. Αντίστοιχα στις παραϊατρικές θέσεις το έλλειμμα φτάνει στο 45%», ανέφερε σχετικά ο κ. Φάμελλος.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιλέξει έναν ξεκάθαρο δρόμο. Τον δρόμο του περιορισμού και της μείωσης των ευθυνών και της δυναμικότητας της πολιτείας. Θέλει μια πολιτεία που να είναι πιο αδύνατη, πιο φτωχή…»

«Διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιλέξει έναν ξεκάθαρο δρόμο. Τον δρόμο του περιορισμού και της μείωσης των ευθυνών και της δυναμικότητας της πολιτείας. Θέλει μια πολιτεία που να είναι πιο αδύνατη, πιο φτωχή, με λιγότερα υπάρχοντα, περιουσιακά στοιχεία δηλαδή και πιο ευάλωτη. Και τελικά γυρίζει στον πολίτη και του λέει και μόνος είσαι και φταις», ανέφερε ακόμη ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πρέπει άμεσα να επιταχυνθεί η ενίσχυση των δήμων με εξοπλισμό ανακύκλωσης με κάδους, με χωριστή συλλογή οργανικών και κομποστοποίηση»

Παράλληλα, ο κ. Φάμελλος δήλωσε ανήσυχος για την καθυστέρηση της ανακύκλωσης πανελλαδικά, κάτι που ανέφερε και στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη.

«Πρέπει άμεσα να επιταχυνθεί η ενίσχυση των δήμων με εξοπλισμό ανακύκλωσης με κάδους, με χωριστή συλλογή οργανικών και κομποστοποίηση, ώστε τουλάχιστον το 50% των απορριμμάτων να μείνουν εκτός του κύκλου της αποκομιδής και της επεξεργασίας, ενώ πρέπει γρήγορα όχι απλά να εγκατασταθούν οι ανάδοχοι, αλλά να κατασκευαστούν η επέκταση των κυττάρων στον χώρο υγειονομικής ταφής και η κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων που δρομολογήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Και με τον περιφερειακό σχεδιασμό και με τη χωροθέτηση και την περιβαλλοντική αδειοδότηση και με την ένταξη σε χρηματοδοτικό εργαλείο. Θεωρούμε άσχημο για την περιοχή να έχουν περάσει πάνω από δυο χρόνια κι ακόμη να είμαστε στην πρόοδο που είχαμε παραδώσει εμείς. Η πρόταση μας προς τον δήμαρχο ήταν να επιμείνουν οι δήμοι στη στρατηγική της κυκλικής οικονομίας, να μην υποστηριχθεί στην Ελλάδα μια λογική καύσης απορριμμάτων και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία μέσα από την κυκλική οικονομία», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Σωκράτης Φάμελλος.

spot_img

Διαφημίσεις