Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Εικόνες… σκουπιδότοπου και εγκατάλειψης στο περιαστικό δάσος της Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Εικόνες… σκουπιδότοπου και εγκατάλειψης κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός συμπολίτη μας, ο οποίος πήγε για περίπατο στο περιαστικό δάσος της Καβάλας.

Ο ίδιος μαζί με το φωτογραφικό υλικό που μας έστειλε, σχολιάζει σχετικά:

Καλημέρα σας, σας παραθέτω εικόνες για ένα ζήτημα το οποίο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ίσως να μην είναι και τόσο επίκαιρο, συνεχίζει όμως να υπάρχει από πολύ πριν το ξέσπασμα της πανδημίας αυτής.

Το ζήτημα αφορά το περιαστικό δάσος της Καβάλας. Έχοντας πεζοπορήσει στο μεγαλύτερο κομμάτι του, το δάσος, εκτός από προφανέστατα παραμελημένο, είναι και γεμάτο σκουπίδια. Εκτός των συνηθισμένων (πλήθος από πεταμένα χαρτιά, μάσκες, μπουκάλια κτλ.) σε πολλά σημεία υπάρχουν παρατημένα ρούχα μεταναστών που κάνουν αυτή τη διαδρομή, καθώς και ασυνήθιστα για ένα δάσος πλαστικά, μέχρι και τάσια αυτοκινήτων πάνω σε θάμνους!

Ιδιαίτερα στα σημεία από τα οποία ξεκινούν τα μονοπάτια και η πρόσβαση από τον κόσμο είναι πιο εύκολη, δημιουργείται ένας σκουπιδότοπος ακόμα και αν υπάρχουν τοποθετημένοι κάδοι ακριβώς δίπλα όπως θα δείτε στις εικόνες. Οι εγκαταστάσεις (τουαλέτες, βρύσες, κιόσκια και παγκάκια) γνωρίζουμε ότι είναι εδώ και χρόνια παρατημένες (δικαιολογημένα ίσως αφού ορισμένοι έχουν τη συνήθεια να διαλύουν και να σπάνε παγκάκια και κιόσκια, όπως πρόσφατα στο Φυσιολατρικό Όμιλο), πλέον όμως υπάρχουν και μονοπάτια τα οποία έχουν σχεδόν εξαφανιστεί λόγω της βλάστησης και των πεσμένων δέντρων. Είναι εμφανές πως πολύς κόσμος δεν είναι αρκετά ευαισθητοποιημένος σχετικά με το θέμα της αλόγιστης ρίψης απορριμμάτων και πως εργασίες καθαριότητας και συντήρησης των μονοπατιών θα πρέπει κάποια στιγμή να πραγματοποιηθούν.

Παρόμοιες εικόνες, κυρίως στο κομμάτι των σκουπιδιών, παρατηρούνται και στο άλσος της Παναγούδας, όπως και στο άλσος των Πεντακοσίων.
Ας δημοσιευθούν οι παρακάτω εικόνες και ας ελπίσουμε ότι θα συμβάλλουν, το λιγότερο, στην ευαισθητοποίηση ορισμένων ακόμα ανθρώπων, ώστε να προσπαθήσουμε να προστατέψουμε το δάσος μας.

spot_img

Διαφημίσεις