Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

To 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας φιλοξενεί…

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 με τίτλο «European Values with Manga», το 6ο Γενικό Λυκείου Καβάλας, από 1 – 5 Νοεμβρίου 2021, φιλοξένησε21 μαθητές και 12 εκπαιδευτικούς από την Τουρκία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία. Το συγκεκριμένο έργο στοχεύει να προωθήσει τις κοινές αξίες της ευρωπαϊκής ταυτότητας, όπως η Ελευθερία, η Ισότητα και η Δικαιοσύνη, με τη χρήση σχεδίων MANGA.

Σε αυτήν τη 2η συνάντηση, για την υλοποίηση του Προγράμματος συνεργάστηκαν ως εταίροι: το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας, το Escola Profissionaldo Alto Lima, C.I.P.R.L από την Πορτογαλία, το Mustafa Kemal Atatürk Meslekive Teknik Anadolu Lisesi και το Eskişehir Anadolu Lisesi από την Τουρκία, καθώς και το Liceul Teοretic «GrigoreMoisil» από την Timisoara της Ρουμανίας.

Στις δράσεις του Προγράμματος, πήραν μέρος οι 21 φιλοξενούμενοι μαθητές και 24 μαθητές του Σχολείου μας.

Ύστερα από μια θερμή μουσική υποδοχή στο χώρο του Σχολείου μας, πραγματοποιήθηκαν, από εκπαιδευτικούς σεμινάρια, εργαστήρια και μαθήματα πάνω σε προγράμματα παραγωγής anime και manga (ιαπωνικά κινούμενα σχέδια).Αντικείμενο εργασιών αυτής της κινητικότητας ήταν η «Ισότητα» και ολοκληρώθηκαν 5 αντίστοιχες ταινίες anime μικρού μήκους.

Οι μαθητές του Σχολείου μας παρουσίασαν στους φιλοξενούμενους την Ιστορία των Manga και τους ξενάγησαν σε έναν ιστορικό περίπατο στην πόλη της Καβάλας. Επίσης, στο πλαίσιο του Προγράμματος πραγματοποιήθηκε ταξίδι στην Θεσσαλονίκη, όπου εκεί μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν την Photo Biennale στο Μουσείο Φωτογραφίας και στο Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, καθώς επίσης και τον Λευκό Πύργο.

Η τελετή λήξης των εργασιών πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Λέσχη και παρουσιάστηκαν όλες οι εργασίες των μαθητών που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα.

Το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας με τις δράσεις του αυτές και γενικά με τη συμμετοχή του σε εθνικά και ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα, συνεχίζει να επενδύει στην ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση, ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και το επιχειρηματικό πνεύμα και προάγοντας την ισότητα, την κοινωνική συνοχή και την ενεργό συμμετοχή του πολίτη.

Ευχαριστούμε θερμά:

  • Τον Διευθυντή του 3ου ΓΕ.Λ. Καβάλας κ. Αδάμο Ευάγγελο
  • Τον Διευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου Καβάλας κ. Ναλμπάντη Στέφανο
  • Την Διευθύντρια του 4ουΕΠΑ.Λ. Καβάλας κ. Καρανάσιου Αγγελική
  • Τον Διευθυντή του 5ου Γυμνασίου. Καβάλας κ. Καρασταμάτη Ευστράτιο
  • Τον Τομεάρχη του Εργαστηριακού Κέντρου Καβάλας κ. Νικόλαο Σακελλαράκη.
  • Τον Δήμο Καβάλας για την εν γένει υποστήριξή του, καθώς και τον Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Μουμτσάκη, ο οποίος παρέδωσε τα πιστοποιητικά συμμετοχής στους φιλοξενούμενούς μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Καβάλας κ. Ιωάννη Κακάρα για την αμέριστη βοήθειά του.

Ο Διευθυντής

Δανιήλ Εμμανουηλίδης

spot_img

Διαφημίσεις