Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

70 μετανάστες μαθητές σε 5 σχολεία της Καβάλας

Απόστολος Βαγενάς: Απαραίτητες προϋποθέσεις ο απόλυτος έλεγχος της υγείας τους και η εγγραφή τους να γίνει από τον κηδεμόνα τους

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Σε πέντε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη της Καβάλας, πρόκειται να μοιραστούν οι περίπου 70 πρόσφυγες – μετανάστες μαθητές που τον περασμένο μήνα εγκαταστάθηκαν στο camp του πρώην στρατοπέδου «Ασημακοπούλου».

Όπως υπογράμμισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς, απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των εν λόγω μεταναστών στα σχολεία της πόλης, είναι ο απόλυτος έλεγχος της κατάστασης της υγείας τους, αλλά και η εγγραφή τους να γίνει από τον κηδεμόνα τους κι όχι από τρίτους.

«Θέλουμε να ξέρουμε σε ποιόν απευθυνόμαστε και εν πάση περιπτώσει οποιαδήποτε συμπεριφορά κι αν υπάρχει και κάποιο πρόβλημα να ξέρουμε που θα απευθυνθούμε»

Τις τελευταίες ημέρες στην εφημερίδα «Ενήμερος» τηλεφώνησαν γονείς που θέλησαν να μάθουν γιατί οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες – μετανάστες εντάχθηκαν τώρα στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και γιατί αυτό δεν έγινε από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

«Όλα γίνονται με βάση τον νόμο. Όταν έρχεται κάποιος πρόσφυγας ή μετανάστης σε μια περιοχή, πηγαίνει στο camp αυτής και σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας εντάσσεται στην εκπαίδευση σε ειδικά τμήματα υποδοχής και γενικότερα μέσα στο σχολείο. Αυτό που ζήτησα εγώ από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων είναι να ελέγξουν πρώτον την υγεία των παιδιών αυτών, αν έχουν δηλαδή εμβολιαστεί που είναι το βασικότερο απ’ όλα και δεύτερον να πάνε οι ίδιοι οι κηδεμόνες τους να κάνουν την αίτηση στα σχολεία, όχι μέσω τρίτων δηλαδή, γιατί θέλουμε να ξέρουμε σε ποιόν απευθυνόμαστε και εν πάση περιπτώσει οποιαδήποτε συμπεριφορά κι αν υπάρχει και κάποιο πρόβλημα να ξέρουμε που θα απευθυνθούμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Βαγενάς.

«Αν είναι έτοιμοι κι όλα τα χαρτιά τους είναι εντάξει, βάσει του τι προβλέπεται από τον νόμο, τότε ενσωματώνονται κανονικά στα σχολεία…»

«Τα περίπου 70 παιδιά θα μοιραστούν σε πέντε σχολεία της Καβάλας. Δεν μπήκαν από την αρχή της χρονιάς σε αυτά, γιατί τώρα ήρθαν στην περιοχή μας, περίπου κοντά στα Χριστούγεννα. Όμως δεν θα μπουν, τονίζω και πάλι, αν δεν έχουν πλήρη φάκελο υγείας. Αυτό δεν συζητιέται καν δηλαδή. Αν είναι έτοιμοι κι όλα τα χαρτιά τους είναι εντάξει, βάσει του τι προβλέπεται από τον νόμο, τότε ενσωματώνονται κανονικά στα σχολεία. Θα μπουν σε τμήματα γενικά, αλλά θα λειτουργήσουν και τα τμήματα υποδοχής που θα έχουν ειδικούς καθηγητές που θα τους κάνουν ελληνικά κλπ.», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

«Οι νόμοι του κράτους θα τηρηθούν είναι ξεκάθαρο αυτό. Θα γίνουν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι. Οι εντολές είναι αυστηρότατες…»

Ερωτηθείς αναφορικά με τον αν μέχρι σήμερα δέχτηκε οχλήσεις από γονείς, ο κ. Βαγενάς απάντησε αρνητικά.

«Οι νόμοι του κράτους θα τηρηθούν είναι ξεκάθαρο αυτό. Θα γίνουν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι. Οι εντολές είναι αυστηρότατες, θα γίνει έλεγχος για τα εμβόλια τους κι από εκεί και πέρα ό,τι νόμιμο υπάρχει. Για παράδειγμα ένα ελληνόπουλο ποιος το γράφει στο σχολείο; Φυσικά ο γονέας και ο νόμιμος κηδεμόνας του. Το ίδιο θα γίνει κι εδώ, τελεία! Ώστε να ξέρεις και που θα απευθύνεσαι αν υπάρξει κάτι να είσαι απολύτως καλυμμένος», υπογράμμισε καταληκτικά ο Απόστολος Βαγενάς.

Διαφημίσεις