Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Το τμήμα των Α.με.Α. της «Θεάτρου Ανάβασις» στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα, Α.με.Α. Γνωριμία με το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και τον Πολιτισμό, που υλοποιεί το Θεατρικό Εργαστήρι της «Θεάτρου Ανάβασις» με την οικονομική στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αυτήν τη φορά, το τμήμα των Α.με.Α. ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης και στους γύρω αρχαιολογικούς χώρους.

Η ανταπόκριση των μαθητών που με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ξενάγηση ήταν ιδιαίτερα συγκινητική! Η ενασχόληση τους με το θέατρο που εδώ και 10 χρόνια παρακολουθούν κάτω από την διδασκαλία της Μαρίας Καραβία, έφερε το αναμενόμενο αποτελέσματα. Όλοι οι μαθητές είναι σε επίπεδο πια, που μπορούν να κατανοήσουν και να αφομοιώσουν γνώσεις για το θέατρο και τον πολιτισμό, που πριν μερικά χρόνια θα το θεωρούσε κανείς ουτοπία. Τέτοιου είδους προγράμματα, πρέπει σταθερά να χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού για να υπάρχει συνέχεια στη θεατρική παιδεία και την εκπαίδευση των ατόμων με ιδιαιτερότητες.

Το πρόγραμμα συνοδεύτηκε και με μεσημβρινό γεύμα στη Τούζλα, και έκλεισε με μια έκπληξη. Επίσκεψη στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κηπιά, καθώς ήταν επάνω στην διαδρομή της επιστροφής.

spot_img

Διαφημίσεις