Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Το Μουσικό γυμνάσιο Καβάλας στην Νυρεμβέργη

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Εκπαιδευτική εκδρομή από τις 20 έως και 23 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποίησε το Μουσικό Γυμνάσιο Καβάλας στην Νυρεμβέργη, προσκεκλημένο του Ελληνικού Σχολείου Νυρεμβέργης. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης τα παιδιά έδωσαν 2 συναυλίες, μια για τους μαθητές του σχολείου της αδελφής πόλης και μια για τα μέλη και τους φίλους για την αδελφοποίηση Καβάλας – Νυρεμβέργης «ΦΙΛΟΣ», στους χώρους του Nachbarschaftshaus Gostenhof (Πυθαγόρα Νυρεμβέργης) με ελεύθερη είσοδο.

Παράλληλα κατά την διάρκεια του 4ήμερου αυτού έγιναν επισκέψεις σε διάφορα μουσεία, ξενάγηση στην πόλη και φυσικά υπήρξε ελεύθερος χρόνος, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να αποκτήσουν τις δικές τους εμπειρίες και να γνωρίσουν την Νυρεμβέργη. Την φροντίδα της φιλοξενίας είχαν αναλάβει, το γραφείο διεθνών σχέσεων του δήμου Νυρεμβέργης, υπό την Beate Kreisl και ο σύλλογος ΦΙΛΟΣ με τον πρόεδρο Σωτήρη Ξώγνο και άλλα μέλη. Τους μαθητές συνόδευαν ο διευθυντής Ι. Κακάρας και οι κκ Κ. Κύπρου, Ε. Βαλαβάνη και Γ. Φίτσιος.

Την Κυριακή το μεσημέρι μαθητές, μαθήτριες και συνοδοί αναχώρησαν για το Μόναχο για τον δρόμο της επιστροφής, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την 623η παρέλαση του καρνάβαλου της Νυρεμβέργης, που είναι το αρχαιότερο γεγονός στο είδος του παγκοσμίως.

Διαφημίσεις