spot_img

ΤΕΙ ΑΜΘ: «Αρχιμήδης 3», Γενική Αξιολόγηση και Συζητήσεις με το Δ.Π.Θ. για τη δημιουργία Ανοιχτού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου

Ημέρα:

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου «Αρχιμήδης 3», ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αθανάσιος Μητρόπουλος, προέβη το πρωί σε σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν το Ίδρυμα.

Αναφερόμενος αρχικά στο έργο «Αρχιμήδης 3», ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα, καθώς μετά το 2011 και την ανωτατοποίηση των Τ.Ε.Ι. κρίθηκε απαραίτητο τα Τεχνολογικά Ιδρύματα να μη μεταφέρουν δευτερογενή γνώση, αλλά οι καθηγητές τους να παράγουν πρωτογενή γνώση και να τη διδάσκουν στις αίθουσες.

«Αυτό απαιτεί έρευνα, απαιτεί χρήματα και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το πρόγραμμα «Αρχιμήδης 3». Εμείς, ως Ίδρυμα, συμμετείχαμε και στα τρία προγράμματα, έχουμε μεγάλη παράδοση και έχουμε φτάσει σε πολύ μεγάλες επιτυχίες. Επίσης, έχουμε αναπτύξει μεγάλες συνεργασίες με πολλά ιδρύματα του εξωτερικού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ.

Από 13 μέχρι 19 Δεκεμβρίου η γενική αξιολόγηση στο Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ.

Στην συνέχεια, αναφερόμενος στο καθεστώς της γενικής αξιολόγησης που θα πραγματοποιηθεί στο Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, από 13 μέχρι και 19 Δεκεμβρίου, ο Αθανάσιος Μητρόπουλος, επισήμανε ότι έχουν ήδη εγκριθεί οι ανεξάρτητοι αξιολογητές και θα κριθούν οι ακαδημαϊκές, διοικητικές και λοιπές δομές του Ιδρύματος.

«Είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία για μας, διότι αφενός θα καταγραφεί η υφιστάμενη κατάσταση και οι αδυναμίες που έχουμε. Το Ίδρυμά μας δε θα περάσει εύκολη αξιολόγηση, μιας και ο αντιπρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση είναι και καθηγητής του Τ.Ε.Ι., ο κ. Τσιάντος, ενώ επικεφαλής της ομάδας αξιολογητών θα είναι ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ιωάννης Γεροθανάσης. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να διευκολύνουμε το έργο της Α.Δ.Ι.Π. και συγχρόνως να παρουσιάσουμε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του Ιδρύματος», δήλωσε σχετικά ο κ. Μητρόπουλος.

Συζητήσεις με το Δ.Π.Θ. για τη δημιουργία Ανοιχτού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου

Ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ. υπογράμμισε στην συνέχεια, ότι ο περιφερειάρχης, Γιώργος Παυλίδης, συμπεριέλαβε το Ίδρυμα σε ένα «στενό όργανο» που θα εισηγηθεί προτάσεις για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό της περιφέρειας, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι πριν λίγες μέρες έγινε συζήτηση με τον πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, για συνεργασία των δύο πλευρών σχετικά με την δημιουργία του Ανοιχτού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου εντός της περιφέρειας μας.

«Αποτελεί μια παράλειψη του υπουργείου Παιδείας σε σχέση με την τεχνολογική εκπαίδευση. Με τη σύσταση του Α.Τ.Π. θα είναι εφικτή η δημιουργία ενός μικτού συστήματος με εξ αποστάσεως διδασκαλία, αλλά και λόγω της τεχνολογικής κατεύθυνσης, θα υπάρχει και κατά πρόσωπο μάθηση. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε, καθώς διαθέτουμε τις υποδομές. Συμπράττοντας με το Δ.Π.Θ., πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια ολοκληρωμένη και ουσιώδη πρόταση, έχοντας και τη στήριξη των πολιτικών παραγόντων της Καβάλας, αλλά και της περιφέρειας», υπογράμμισε ο κ. Μητρόπουλος, ο οποίος παράλληλα πρότεινε τη δημιουργία μιας δομής συντονισμού όλου του ερευνητικού ιστού σε Μακεδονία και Θράκη, επισημαίνοντας ότι στην περιφέρειά μας λειτουργούν δεκάδες ερευνητικά κέντρα και παραρτήματα, όπως το «Αθηνά», το ΙΝ.ΑΛ.Ε. και το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Άννα Καραγκιοζίδου: Θέλω να παλέψω για το τώρα και το αύριο των παιδιών μας

«Ζητώ την εμπιστοσύνη των συνανθρώπων μου, η οποία είναι...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου συνεδρίου «Θρησκευτικές Περιηγήσεις»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου συνεδρίου «Θρησκευτικές...

Κώστας Μορφίδης: Ελπίζουμε σε νέα περίοδο από εδώ και πέρα

«Έτσι κι αλλιώς είναι μια νέα σελίδα η εκλογή...

Τροχαίο ατύχημα στο Παληό

Δύο οχήματα συγκρούστηκαν το απόγευμα της Τρίτης στον δρόμο...

Περιοδεία του Σάββα Μιχαηλίδη στην αγορά της Χρυσούπολης

Το πρωί της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου 2023 βόλτα στην...

Με το κλιμάκιο της ΝΔ στους δήμους Παγγαίου και Νέστου ο Ζησίμου

Την περιφερειακή ενότητα Καβάλας επισκέφτηκε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας,...

Έργα για την αξιοποίηση του δεξιού αναχώματος του Νέστου

Ξεκίνησε ο καθαρισμός της βλάστησης του δεξιού αναχώματος στον...

Ένα σύγχρονο πεντάστερο κάμπινγκ στον «Μπάτη»

Για την πορεία υλοποίησης του μεγάλου project – επένδυσης...