Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Τα φροντιστήρια Πουκαμισάς Καβάλας διαλέξανε «Noesis»…

Ακολούθησε μας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή της μονάδας στην Καβάλα των φροντιστηρίων Πουκαμισάς. Παιδιά και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και στο Μουσείο Τεχνολογίας “NOESIS” αποκομίζοντας γνώση κι εμπειρία.

Με την ταινία «Ταξίδι στο διάστημα» γνώρισαν το πρόγραμμα των διαστημικών λεωφορείων και τους πρωτοπόρους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Οι εντυπωσιακές εικόνες της γης από ψηλά και η γνωριμία με τη διαδικασία συναρμολόγησης του Διεθνούς Διαστημικού σταθμού συνδυάστηκαν με την εντυπωσιακή εμπειρία της 3D προβολής.

Η ξενάγηση στο εκθετήριο τεχνολογίας μεταφορών ενθουσίασε μικρά και μεγάλα παιδιά. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η ξενάγηση των παιδιών στο εκθετήριο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Η παρουσίαση τεχνολογικών στοιχείων και επιτευγμάτων της Αρχαίας Ελλάδας μέσα από ομοιώματα κατασκευασμένα από τις διαθέσιμες γραπτές πηγές έφεραν στο φως πτυχές από την καθημερινή ζωή, τη ναυπηγική και τη μηχανολογία στην αρχαία Ελλάδα.

Αποκορύφωμα βέβαια, της διασκεδαστικής αυτής εκδρομής η εμπειρία του προσομοιωτή Εικονικής πραγματικότητας! Παιδιά και εκπαιδευτικοί αφού έμαθαν για τη ζωή στο διάστημα έκαναν τη γνώση βίωμα!

Τα φροντιστήρια Πουκαμισάς πιστεύοντας στα λόγια του F. Bacon «η γνώση είναι δύναμη» προσπάθησαν παράλληλα να τη μετατρέψουν και σε διασκεδαστική εμπειρία…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα