Σάββατο, Μάι 8, 2021

Τα φροντιστήρια κράτησαν «άμυνα» στον κορωνοϊό

Αργύρης Μυστακίδης: «Χάσαμε ελάχιστες έως καθόλου ώρες, έγιναν φιλότιμες προσπάθειες και στο δημόσιο σχολείο»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Διαδικτυακά συνεχίζονται στην συντριπτική τους πλειονότητα τα μαθήματα στα φροντιστήρια της Καβάλας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών και β’ αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας, Αργύρη Μυστακίδη.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι ταυτόχρονα, γιατί κατορθώσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και στηρίξαμε τα παιδιά όταν ξέσπασε η πανδημία, κάνοντας τα μαθήματά μας διαδικτυακά κάτι που συνεχίζουμε και στην παρούσα φάση», επισημαίνει σχετικά ο κ. Μυστακίδης.

«Χάθηκαν ελάχιστες έως καθόλου ώρες από τα φροντιστήρια, τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μη χάσουν την επαφή με το διδακτικό αντικείμενο και ιδιαίτερα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου»

«Ήταν μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας, πολλοί συνάδελφοι δεν είχαν την απαραίτητη εξοικείωση με την τεχνολογία, νομίζω όμως γενικότερα τα καταφέραμε εξαιρετικά, καθώς χάθηκαν ελάχιστες έως καθόλου ώρες από τα φροντιστήρια, τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μη χάσουν την επαφή με το διδακτικό αντικείμενο και ιδιαίτερα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, όπου τα πράγματα είναι πολύ πιο κρίσιμα σε σχέση με τις υπόλοιπες τάξεις», αναφέρει ακόμη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

«Έγιναν φιλότιμες προσπάθειες και στο δημόσιο σχολείο για να κρατηθεί μια επαφή με το εκπαιδευτικό αντικείμενο»

Σχολιάζοντας γενικότερα τα όσα έγιναν σε επίπεδο δημόσιας εκπαίδευσης, ο Αργύρης Μυστακίδης παρατηρεί: «Στο κομμάτι του σχολείου έγιναν φιλότιμες προσπάθειες, ξέρουμε όμως ότι στο δημόσιο σχολείο η αδράνεια είναι πάντοτε μεγαλύτερη. Δεν οφείλεται προς Θεού στην αδράνεια των συναδέλφων, δεν υπονοώ κάτι τέτοιο, αλλά οφείλεται στην όλη δομή του συστήματος, στην έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού και πολλά ακόμη. Έγιναν όμως φιλότιμες προσπάθειες και εκεί για να κρατηθεί μια επαφή με το εκπαιδευτικό αντικείμενο».

«Ως τοπικός Σύνδεσμος, αλλά και η Ομοσπονδία μας, τηρούμε μια στάση αναμονής, ώστε όσο το δυνατό να κρατηθούν τα μαθήματα διαδικτυακά, να περιοριστεί δηλαδή η δια ζώσης διδασκαλία»

Όσον αφορά την επιστροφή στην κανονικότητα με το άνοιγμα και των φροντιστηρίων από τις 18 Μαΐου, ο κ. Μυστακίδης επισημαίνει: «Ως τοπικός Σύνδεσμος, αλλά και η Ομοσπονδία μας, τηρούμε μια στάση αναμονής, ώστε όσο το δυνατό να κρατηθούν τα μαθήματα διαδικτυακά, να περιοριστεί δηλαδή η δια ζώσης διδασκαλία, μέχρις ότου έχουμε επαρκή υγειονομικά δεδομένα για να είμαστε 100% σίγουροι ότι δεν θα κάνουμε ζημιά σε υγειονομικό επίπεδο. Είναι μεγάλη και η δική μας ευθύνη να μην υπάρξει κάποιο κρούσμα από δική μας υπαιτιότητα ή λόγω της παρουσίας των παιδιών στο φροντιστήριο».

«Στο τέλος της εβδομάδας θα εξετάσουμε τα νέα δεδομένα και θα δούμε τι σύσταση θα απευθύνουμε στα μέλη μας»

«Θεωρητικά θα μπορούσαμε να βλέπουμε την Γ’ Λυκείου από την προηγούμενη εβδομάδα, όπως έγινε και στα σχολεία, όμως στην μεγάλη πλειονότητα σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, τα μαθήματα πραγματοποιούνται ακόμη διαδικτυακά. Επανεξετάζουμε εβδομάδα με την εβδομάδα τα δεδομένα. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι σίγουρα κρίσιμη και για τον γενικό πληθυσμό, όχι μόνο τον μαθητικό. Στο τέλος της εβδομάδας θα εξετάσουμε τα νέα δεδομένα και θα δούμε τι σύσταση θα απευθύνουμε στα μέλη μας. Είναι μια διαδικασία βήμα – βήμα, δεν έχουμε σταθερές, θα δούμε πως ανταποκρίνεται ο γενικός πληθυσμός κι έτσι κι εμείς θα κρίνουμε αν είναι ασφαλές και σκόπιμο να επιστρέψουν οι μαθητές στις αίθουσες των φροντιστηρίων», τονίζει σχετικά ο κ. Μυστακίδης.

Λίγα φροντιστήρια ή τάξεις όπου πραγματοποιούνται δια ζώσης μαθήματα, πάντα όμως με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι υπάρχουν κάποια λίγα φροντιστήρια ή τάξεις όπου πραγματοποιούνται δια ζώσης μαθήματα, πάντα όμως με τις απαραίτητες αποστάσεις, με αντισηπτικά κι όλα τα προβλεπόμενα μέσα, καθώς σύμφωνα με τον Αργύρη Μυστακίδη, προέχει η ασφάλεια και αφού έχει βρεθεί ένας ασφαλής τρόπος διεξαγωγής των μαθημάτων που είναι ο διαδικτυακός νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο».

Διαφημίσεις