Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Τα παιδιά του 7ου Γυμνασίου Καβάλας αποκάλυψαν τα μυστικά των κολοκυθοκεφτέδων

Ακολούθησε μας

Τα μυστικά της παρασκευής των κολοκυθοκεφτέδων, με τους οποίους διακρίθηκαν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο «Healthy, Fit and Never Quit», «αποκάλυψαν» παιδιά του 7ου Γυμνασίου Καβάλας στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» της κρατικής τηλεόρασης.

Βασικός στόχος του σχεδίου είναι η επιμόρφωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών των έξι σχολείων σε πρακτικές σωστής διατροφής, σωματικής άσκησης, ενίσχυσης του πνεύματος και του σώματος και απόκτηση αντοχών για να ανταποκρίνονται στις αντιξοότητες της ζωής «χωρίς να τα παρατούν».

Η θεματική ενότητα της χώρας που φιλοξένησε αφορούσε στην υγιεινή διατροφή, ειδικά μέσα στα σχολικά κυλικεία. Οι συμμετέχουσες χώρες κλήθηκαν να δημιουργήσουν ηλεκτρονικό βιβλίο με συνταγές της χώρας τους για τις εξής κατηγορίες: Vegan (πλήρως χορτοφαγική), vegetarian (χορτοφαγική με τυροκομικά/αυγά), pescetarian (με ψάρι), whole food (όλων των κατηγοριών με βιολογικά προϊόντα). Οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου πρότειναν και δημιούργησαν συνταγές, από τις οποίες επιλέχτηκαν οι τέσσερις καλύτερες και δημιουργήθηκε το ebook του σχολείου (μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ). Η συνταγή που μαγειρεύτηκε στην κουζίνα/εργαστήριο του σχολείου είναι «Κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι». Σημειωτέο ότι έγιναν ανάρπαστοι από όλους τους εταίρους!

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση των μαθητών ΕΔΩ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα