Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Απάτη 18.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Παγγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του...

Σωστό μηχανογραφικό και όχι «βασεολογία»…

Αργύρης Μυστακίδης: Αναμένεται άνοδος των βάσεων λόγω της θέσπισης της ελάχιστης βάσης

Ακολούθησε μας

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου και όχι η «βασεολογία», θα πρέπει να είναι το Άλφα και το Ωμέγα για κάθε υποψήφιο των πανελλαδικών εξετάσεων, υπογραμμίζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Καβάλας, Αργύρης Μυστακίδης.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (9/7) ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, βάζοντας έτσι τέλος στην αγωνία των πάνω από 100.000 υποψηφίων και των οικογενειών τους. Ο συνολικός αριθμός εισακτέων, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, ανέρχεται σε 77.415. Οι βαθμολογίες που αναρτήθηκαν σε όλα τα ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. της χώρας, είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή results.it.minedu.gov.gr.

«Η πρόβλεψη του τι θα γίνει με τις βάσεις ελάχιστη έχει αξία για τους υποψήφιους αυτή τη στιγμή, οι οποίοι πρέπει να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία τους, σαν να έχουν γράψει άριστα…»

«Η Παρασκευή (9/7) ήταν μια ημέρα – ορόσημο για κάθε υποψήφιο, καθώς σηματοδοτεί το τέλος της μαθητικής πορείας. Από εδώ και πέρα ανοίγει μια νέα σελίδα που λέγεται συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, η οποία πρέπει να γίνει το ίδιο προσεκτικά και με την ίδια έμφαση που αντιμετώπισαν τις εξετάσεις. Η «βασεολογία» κερδίζει τα φώτα της δημοσιότητας, περισσότερο απ’ όσο της αρμόζει. Η πρόβλεψη του τι θα γίνει με τις βάσεις ελάχιστη έχει αξία για τους υποψήφιους αυτή τη στιγμή, οι οποίοι πρέπει να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία τους, σαν να έχουν γράψει άριστα, σαν να έχουν συγκεντρώσει 20.000 μόρια. Αυτό πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα. Η διαδικασία του μηχανογραφικού γίνεται με την αίσθηση ότι έχουμε τα προαναφερθέντα μόρια και δηλώνουμε τις σχολές με τη σειρά που τις επιθυμούμε, κατ’ αντικείμενο κι όχι προσπαθώντας να μαντέψουμε αν ανέβει ή κατέβει κι άρα αν πιάνουμε ή όχι τα μόρια της κάθε σχολής», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Μυστακίδης.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται ότι λόγω και της θέσπισης της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αναμένεται άνοδος των βάσεων

Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Καβάλας, εντός του σαββατοκύριακου θα γίνει η επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων των αποτελεσμάτων κι έτσι θα υπάρξει μια σαφής αίσθηση του κλίματος όσον αφορά την άνοδο ή την κάθοδο των βάσεων. Από τις πρώτες πάντως εκτιμήσεις φαίνεται ότι λόγω και της θέσπισης της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αναμένεται άνοδος των βάσεων και μάλλον σε όλα τα επιστημονικά πεδία, ενώ σε ορισμένα τμήματα είναι πάρα πολύ πιθανό οι βάσεις να εκτοξευθούν λόγω των καλύτερων, σε σχέση με πέρυσι, επιδόσεων των υποψηφίων.

Σημαντικός ο ρόλος των φροντιστηρίων στη σωστή συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων

Όσον αφορά τέλος την συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων, ο Αργύρης Μυστακίδης σημειώνει ότι αναμένεται να ανακοινωθούν οι σχετικές ημερομηνίες, κάτι που μάλλον θα γίνει άμεσα (πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα) ενώ παράλληλα στέκεται και στον ρόλο των φροντιστηρίων στην σωστή συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων αναφέροντας: «Υπάρχει η τεχνογνωσία και είμαστε πάντα κοντά στους μαθητές όλη αυτή την περίοδο, όπως και στις οικογένειες τους, για να γίνει μια σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, καθώς μόνο έτσι, ακόμη και αποτελέσματα που δεν ήταν τόσο καλά όσο περιμέναμε, μπορούν να βελτιωθούν ή να ισοφαριστούν και να πετύχουμε να περάσουμε σε πολλές σχολές που είναι κοντά σε αυτό που θέλουμε. Προσφέρονται πολλές εναλλακτικές για να φτάσουμε στον στόχο μας. Κανείς δεν θα πρέπει να  απογοητεύεται. Όρεξη να υπάρχει, μεράκι και πάθος να σπουδάσουμε κάτι που μας ενδιαφέρει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα