Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Σχολεία δήμου Καβάλας: Ελλιπής χρηματοδότηση και παλιά κτήρια

Ημέρα:

Η επιπλέον χρηματοδότηση για τις σχολικές μονάδες, η ιεράρχηση των προβλημάτων σε αυτές, καθώς και η μεγαλύτερη συμμετοχή των γονέων στις δράσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας, είναι τα βασικότερα ζητούμενα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρός της Ε.Σ.Γ.Κ. του Δήμου Καβάλας, Βασίλης Μαυρομμάτης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, στην πρόσφατη γενική συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας, η συμμετοχή δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, γεγονός που πρέπει να αλλάξει σύντομα, σύμφωνα με τον κ. Μαυρομμάτη, ώστε τα προβλήματα που υφίστανται στις σχολικές μονάδες να αναδειχθούν και φυσικά στη συνέχεια να γίνει προσπάθεια επίλυσής τους.

«Δυστυχώς πολλοί δεν κινητοποιούνται, όπως όμως και παλαιότερα, αφού η συμμετοχή ήταν μικρή. Θέλουμε να εξαλείψουμε αυτό το φαινόμενο…»

 «Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου καλέσαμε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας, σε μια γενική συνέλευση για να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, προβληματισμούς και ιδέες, και φυσικά να θέσουμε τους στόχους μας. Η γενική συνέλευση διεξήχθη σε πολύ καλό και θετικό κλίμα. Ωστόσο, δεν υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση, δεν ήρθαν εκπρόσωποι από πολλά σχολεία. Όσοι ήρθαν όμως κατέθεσαν τα προβλήματα και τις απόψεις τους. Έχει γίνει καταγραφή και θέλουμε να καλέσουμε και τους υπόλοιπους συλλόγους να τους έχουμε κοντά μας, να έχουμε μια συσπείρωση, ώστε να έχουμε και αποτέλεσμα σε έναν κοινό αγώνα. Δυστυχώς πολλοί δεν κινητοποιούνται, όπως όμως και παλαιότερα, αφού η συμμετοχή ήταν μικρή. Θέλουμε να εξαλείψουμε αυτό το φαινόμενο και να μετέχουν πάνω από όλα στις δράσεις μας για να μπορέσουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας.

«Τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία είναι σε κτηριακό επίπεδο, καθώς έχουμε πολλά και παλιά σχολεία…»

 «Ο στόχος και ο σκοπός μας είναι ο ίδιος και δεν είναι άλλος από το να δούμε και τα προβλήματα των υπολοίπων σχολικών μονάδων, για να τα κατατάξουμε, να τα ιεραρχήσουμε και να μπορέσουμε να συναντηθούμε με τους αρμόδιους φορείς, με στόχο να διαπιστώσουμε ποια από αυτά τα προβλήματα μπορούμε να τα λύσουμε. Από την πλευρά μας θα απευθύνουμε νέο κάλεσμα στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας, ώστε να έρθουμε σε επαφή για να βρούμε όσο το δυνατό τις καλύτερες λύσεις που μπορούμε», ανέφερε ο Βασίλης Μαυρομμάτης. Παράλληλα, τόνισε ότι τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία είναι σε κτηριακό επίπεδο, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «έχουμε πολλά και παλιά σχολεία. Πρέπει να γίνει ιεράρχηση των προβλημάτων τους με αύξοντα αριθμό, ώστε να επιλυθούν οπωσδήποτε τα μεγαλύτερα προβλήματα και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα».

«Προσπαθεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, όπως και οι Σχολικές Επιτροπές με τους προέδρους τους, που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα και φροντίζουν όσο μπορούν να επιλύονται προβλήματα…»

 «Προσπαθούμε να φτάσουμε τα σχολεία μας στο επίπεδο που πρέπει να βρίσκονται, γιατί τα παιδιά μας περνάνε τη μισή τους ημέρα εκεί. Συντηρήσεις γίνονται, όμως είναι πολλά τα προβλήματα. Προσπαθεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, όπως και οι Σχολικές Επιτροπές με τους προέδρους τους, που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα και φροντίζουν όσο μπορούν να επιλύονται προβλήματα, αλλά είναι πολλά. Καλύπτουμε ως Ένωση όλα τα σχολεία του Δήμου Καβάλας, δεν περιοριζόμαστε στην πόλη μόνο, αλλά δίνουμε παντού βαρύτητα. Τα πιο παλιά σχολεία βέβαια είναι μέσα στην πόλη της Καβάλας, ενώ στα Δημοτικά Διαμερίσματα Παληού, Νέας Καρβάλης, Αμυγδαλεώνα έχουμε σχετικά καινούργια σχολεία», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο κ. Μαυρομμάτης.

«Τα χρήματα δεν αρκούν, δεν είναι ικανοποιητικά, πρέπει να δοθούν περισσότερα κονδύλια. Να ενισχυθεί η χρηματοδότηση αφού τα προβλήματα είναι πολλά…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το ποιο είναι το επίπεδο συνεργασίας με τον Δήμο Καβάλας, ο οποίος έχει και την ευθύνη για τα σχολεία, αλλά και για το αν αρκούν οι κρατικές χρηματοδοτήσεις, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας, απάντησε: «Έχουμε μια καλή συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας. Προσπαθούν κι αυτοί από τη μεριά τους να κάνουν όσα περισσότερα μπορούν, καθώς υπάρχουν τα έργα με τις συντηρήσεις των σχολείων. Τα χρήματα δεν αρκούν, δεν είναι ικανοποιητικά, πρέπει να δοθούν περισσότερα κονδύλια. Να ενισχυθεί η χρηματοδότηση αφού τα προβλήματα είναι πολλά. Επίσης πολλά είναι τα αναλώσιμα καθώς και έκτακτα περιστατικά στη σημερινή εποχή, με τις αυξήσεις σε όλα τα επίπεδα. Άρα, είναι αδήριτη ανάγκη να ανέβει η χρηματοδότηση των σχολείων».

«Σε γενικές γραμμές η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς είναι καλή, οι περισσότεροι είναι συνεργάσιμοι…»

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας, τόνισε: «Πρέπει να δούμε και εκπαιδευτικής μορφής ζητήματα. Σε γενικές γραμμές η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς είναι καλή, οι περισσότεροι είναι συνεργάσιμοι και χαιρόμαστε γι’ αυτό, γιατί πρέπει να υπάρχει μια συνεργασία μεταξύ Συλλόγων Γονέων και διευθυντών σχολείων και εκπαιδευτικών. Δίνουμε μεγάλο αγώνα για καλύτερα σχολεία».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ στην πλατεία Καπνεργάτη την Κυριακή των Βαΐων;

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης έκανε...

Δημήτρης Παπουτσής: Θα δώσουμε έναν αγώνα σαν έτοιμοι από παλιά

«Είμαστε αισιόδοξοι, θα δώσουμε έναν αγώνα σαν έτοιμοι από...

Μ. Χατζηκωνσταντίνου: Σημαντικός μοχλός ανάπτυξης για όλη την Π.Ε. Καβάλας ο τουρισμός της Θάσου

«Έχουμε μπροστά μας μια «βαριά» τουριστική περίοδο, πολλές συμφωνίες...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...