Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Στις 15 Ιουνίου οι Πανελλαδικές για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 για τα Επαγγελματικά

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Στις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 για τα Επαγγελματικά, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της υπουργού:

Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στα σχολεία, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει η λειτουργία και των φροντιστηρίων για την προετοιμασία για τις πανελλαδικές (με ισχυρή σύσταση για τηλε-εκπαίδευση).

Στις 18 Μαΐου, θα ανοίξουν τα σχολεία για τους μαθητές Γυμνασίου καθώς και Α’ και Β’ Λυκείου και μαζί τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών (ισχυρή σύσταση για τηλε-εκπαίδευση). Τα μαθήματα θα γίνονται εκ περιτροπής, (Δευτέρα – Τετάρτη – Πέμπτη για μία ομάδα και Τρίτη – Παρασκευή για δεύτερη ομάδα) με μέγιστο αριθμό μαθητών 15 ανά τάξη και ελάχιστη απόσταση μεταξύ των μαθητών το 1,5 μέτρο. Το διδακτικό έτος επεκτείνεται ως τις 12 Ιουνίου και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει την 1 Σεπτεμβρίου.

Δημοτικά και νηπιαγωγεία θα παραμείνουν κλειστά έως και την 1η Ιουνίου και το ενδεχόμενο λειτουργίας τους θα αποφασιστεί στην πορεία.

Διαφημίσεις