Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Στις 15 Ιουνίου οι Πανελλαδικές για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 για τα Επαγγελματικά

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Στις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 για τα Επαγγελματικά, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της υπουργού:

Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στα σχολεία, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει η λειτουργία και των φροντιστηρίων για την προετοιμασία για τις πανελλαδικές (με ισχυρή σύσταση για τηλε-εκπαίδευση).

Στις 18 Μαΐου, θα ανοίξουν τα σχολεία για τους μαθητές Γυμνασίου καθώς και Α’ και Β’ Λυκείου και μαζί τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών (ισχυρή σύσταση για τηλε-εκπαίδευση). Τα μαθήματα θα γίνονται εκ περιτροπής, (Δευτέρα – Τετάρτη – Πέμπτη για μία ομάδα και Τρίτη – Παρασκευή για δεύτερη ομάδα) με μέγιστο αριθμό μαθητών 15 ανά τάξη και ελάχιστη απόσταση μεταξύ των μαθητών το 1,5 μέτρο. Το διδακτικό έτος επεκτείνεται ως τις 12 Ιουνίου και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει την 1 Σεπτεμβρίου.

Δημοτικά και νηπιαγωγεία θα παραμείνουν κλειστά έως και την 1η Ιουνίου και το ενδεχόμενο λειτουργίας τους θα αποφασιστεί στην πορεία.

Διαφημίσεις