Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Στις κάλπες οι εκπαιδευτικοί για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Ακολούθησε μας

Στις κάλπες προσήλθαν την Τετάρτη (2/11) οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, οι οποίοι ψήφισαν για τους αντιπροσώπους τους στα υπηρεσιακά συμβούλια της Καβάλας, της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, καθώς και για το πανελλαδικό σωματείο τους.

Για το θέμα μίλησε στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, Κώστας Μπαντίκος, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια γίνονται πανελλαδικά κάθε δύο χρόνια, από τις οποίες εκλέγονται εκπρόσωποι στα υπηρεσιακά συμβούλια τοπικά της Καβάλας (ΠΥΣΠΕ), της περιφέρειας Α.Μ.Θ. (ΑΠΥΣΠΕ), καθώς και το πανελλαδικό σωματείο τους (ΚΥΣΠΕ).

Διαδικασία που προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις η διεξαγωγή των εκλογών σε εργάσιμη ημέρα

ΔΑΣΚΑΛΟΙ 2Σε ερώτηση του «Ε» για τον λόγο που επιλέγονται πάντα εργάσιμες ημέρες, με αποτέλεσμα να σταματούν τα μαθήματα, ο κ. Μπαντίκος απάντησε: «Είναι μια διαδικασία που προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Είναι ένα εύλογο ερώτημα γιατί γίνονται οι αρχαιρεσίες σε εργάσιμες ημέρες. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τους εκπαιδευτικούς, αλλά και στην ανάδειξη όλων των υπηρεσιακών συμβουλίων, που προβλέπεται από τον νόμο. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης τα υπηρεσιακά συμβούλια. Η απόφαση λαμβάνεται κεντρικά. Σίγουρα, ο καθένας εκφράζει τις απόψεις του και είναι ένα θέμα που συζητιέται κάθε φορά, για το αν έπρεπε ή όχι να γίνονται οι εκλογές σε εργάσιμες ημέρες. Δεν είναι δική μας επιλογή. Επίσης, είναι πολύ πιθανό, αν οι εκλογές γίνονταν Σαββατοκύριακα να υπήρχε μικρή προσέλευση. Πολλοί εκπαιδευτικοί διαμένουν σε άλλες περιοχές, ίσως θα μπορούσε να βρεθεί μια διαφορετική διαδικασία, ωστόσο μακάρι να ήταν το χάσιμο μαθημάτων μόνο σε αυτές τις ημέρες. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι ώρες που χάνονται, αναπληρώνονται εσωτερικά».

«Από την αρχή λειτουργούν με μεγάλη πληρότητα σε προσωπικό όλες οι σχολικές μονάδες»

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν υπάρχουν προβλήματα στα σχολεία της Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Μπαντίκος απάντησε: «Από την αρχή λειτουργούν με μεγάλη πληρότητα σε προσωπικό όλες οι σχολικές μονάδες. Έχουμε επαρκή προσέλευση εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Σήμερα (2/11) προσλήφθηκαν άλλοι δέκα εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής. Έχουν χαθεί ελάχιστες διδακτικές ώρες φέτος. Δεν υπήρξε αναστολή προγράμματος. Τα ωράρια τηρούνται κανονικά. Ίσως είναι από τις καλύτερες χρονιές την τελευταία δεκαετία. Θα πρέπει να ανατρέξουμε πολύ στο παρελθόν για να δούμε τέτοια πληρότητα προσωπικού. Αυτό ήταν αποτέλεσμα και της αλλαγής στο πρόγραμμα λειτουργίας των σχολείων, που έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε αποδέσμευση δασκάλων από το κυρίως πρόγραμμα και καλύφθηκαν πολλά κενά».

Ο κ. Μπαντίκος επισήμανε επίσης ότι οι ανάγκες εντοπίζονται πλέον στην Καβάλα σε έξι ειδικότητες Πληροφορικής, μιας θέσης μειωμένου ωραρίου Γερμανικών και μιας θέσης μουσικού. Ίδια εικόνα επικρατεί και για το νησί της Θάσου, με ελάχιστα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Δεν λειτουργεί μόνο το ολοήμερο δημοτικό της Καλλιράχης, λόγω μη επάρκειας προσωπικού, ενώ εβδομαδιαία υπάρχει έλλειμμα μιας ώρας στο δημοτικό του Πρίνου και τεσσάρων ωρών στο δημοτικό των Λιμεναρίων.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα