Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Σε ρυθμούς τηλεκπαίδευσης και τα δημοτικά σχολεία της Π.Ε. Καβάλας

Αλέκος Ιωσηφίδης: «Εμείς δεν θέλουμε τους μαθητές μας μακριά. Η δια ζώσης εκπαίδευση είναι καλύτερη. Τώρα έχουμε βρεθεί σε μια περίπτωση ανάγκης...»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Με οδηγό την εμπειρία της άνοιξης προετοιμάζονται για την όσο το δυνατό καλύτερη πορεία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από την Τετάρτη (18/11), οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Αλέκος Ιωσηφίδης, οι συνάδελφοί του, αυτή τη φορά είναι περισσότερο έτοιμοι σε σχέση με την περασμένη άνοιξη, όταν και για πρώτη φορά εφαρμόστηκε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

«Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι είμαστε περισσότερο έτοιμοι, καθώς είναι έτοιμο το πανελλήνιο τεχνικό δίκτυο. Όλοι οι μαθητές έχουν λογαριασμούς, ώστε να μπορούν να συνδεθούν…»

«Η Δευτέρα (16/11) και η Τρίτη (17/11) είναι οι ημέρες προετοιμασίας των εκπαιδευτικών, για να ετοιμάσουν το πρόγραμμά τους και να διευθετήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε να λειτουργήσει με επιτυχία η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το εγχείρημα δεν είναι νέο. Την περασμένη άνοιξη είχαμε ξεκινήσει το ίδιο, άρα υπάρχει σημαντική εμπειρία. Οι εκπαιδευτικοί είχαν δείξει τότε τεράστια προσαρμογή, απέκτησαν γνώσεις και δεξιότητες, τις οποίες δεν είχαν και θα χρειάζονταν πολλά χρόνια για να αποκτηθούν. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και παρά τα τεχνικά προβλήματα που υπήρχαν τότε, γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο, τα καταφέραμε με μεγάλη προσπάθεια. Ήταν ένα μεγάλο εγχείρημα, πολύ δύσκολο, αλλά αυτή τη στιγμή νομίζω ότι είμαστε περισσότερο έτοιμοι, καθώς είναι έτοιμο το πανελλήνιο τεχνικό δίκτυο. Όλοι οι μαθητές έχουν λογαριασμούς, ώστε να μπορούν να συνδεθούν», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Αλέκος Ιωσηφίδης.

«Οι προετοιμασίες μας είναι πυρετώδεις. Έπρεπε να εφαρμοστεί στις 2 το μεσημέρι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για να μην υπερφορτωθεί το σύστημα. Νομίζω ότι δεν θα έχουμε θέμα»

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα παρόμοια με αυτά που σημειώθηκαν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση γυμνασίων και λυκείων, όταν και κατέρρευσε το σύστημα, αλλά και για το αν είναι σωστή η ώρα που επιλέχθηκε για την έναρξη της τηλεκπαίδευσης, ο κ. Ιωσηφίδης απάντησε: «Οι προετοιμασίες μας είναι πυρετώδεις. Έπρεπε να εφαρμοστεί αυτήν την ώρα (14:00) η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για να μην υπερφορτωθεί το σύστημα. Νομίζω ότι με την απόφαση για τη συγκεκριμένη ώρα δεν θα έχουμε θέμα ή ότι θα ελαχιστοποιηθούν τα όποια ζητήματα. Όλα βέβαια θα τα δούμε στην πράξη από την Τετάρτη (18/11). Δεν λέμε ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Αλλά εμείς είμαστε εδώ έτοιμοι για να βοηθήσουμε, ώστε αυτά να επιλυθούν όπου προκύψουν. Και το υπουργείο θα είναι εδώ για να μας στηρίξει σε ό,τι χρειάζεται».

«Εμείς δεν θέλουμε τους μαθητές μας μακριά. Η δια ζώσης εκπαίδευση είναι καλύτερη. Τώρα έχουμε βρεθεί σε μια περίπτωση ανάγκης…»

Αναφορικά με το ενδεχόμενο η εξ αποστάσεως εκπαίδευσης να συνεχιστεί πέραν της 30ης Νοεμβρίου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, τόνισε: «Εμείς δεν θέλουμε τους μαθητές μας μακριά. Η δια ζώσης εκπαίδευση είναι καλύτερη. Τώρα έχουμε βρεθεί σε μια περίπτωση ανάγκης. Θέλω να απευθύνω μια έκκληση προς όλους τους πολίτες να εφαρμόσουν αυστηρά τα μέτρα που έχει πάρει η Πολιτεία, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές μας στο τέλος του μήνα να επιστρέψουν στις τάξεις τους, γιατί έτσι γίνεται με τον καλύτερο τρόπο η εκπαίδευση. Αν δούμε να εφαρμόζεται το «ακορντεόν» τότε θα έχουμε μια δύσκολη χρονιά για όλους. Από πλευράς μας οι εκπαιδευτικοί επωμιζόμαστε το βάρος και κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αυτά τα μηνύματα έχω από τη συνεργασία μου με τους διευθυντές των σχολείων».

«Από την πράξη, τουλάχιστον στην δική μας Περιφερειακή Ενότητα, έχουμε δει ότι απέδωσαν τα μέτρα και στα σχολεία μας δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα»

Σε σχέση με το ότι στα σχολεία της Καβάλας τα περιστατικά κορωνοϊού ήταν σχετικά λίγα και η κατάσταση απόλυτα ελέγξιμη, ο κ. Ιωσηφίδης ανέφερε: «Από την πράξη, τουλάχιστον στην δική μας Περιφερειακή Ενότητα, έχουμε δει ότι απέδωσαν τα μέτρα και στα σχολεία μας δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Όσα επιβεβαιωμένα κρούσματα είχαν εντοπιστεί σε τμήματα, με τη συνεργασία και τη γρήγορη αντιμετώπισή τους, δηλαδή την αναστολή λειτουργίας τους, αποφύγαμε την περαιτέρω διάδοση και δεν είδαμε ένας μαθητής να έχει κολλήσει άλλους συμμαθητές του ή εκπαιδευτικούς».

«Ευχή όλων μας είναι να πάμε καλά. Μας βοηθά η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει…»

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι το μεσημέρι της Δευτέρας (16/11), ο κ. Ιωσηφίδης είχε επαφές με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, για την επίλυση προβλημάτων που ίσως είχαν ανακύψει, ενώ απαντήθηκαν ερωτήματα και απορίες που υπήρχαν την τελευταία στιγμή, όπως οι άδειες ειδικού σκοπού, ώστε αυτά να τα προωθηθούν αρμοδίως. Την Τρίτη (17/11) θα υπάρξει συνέχιση των συνεδριάσεων.

«Ευχή όλων μας είναι να πάμε καλά. Μας βοηθά η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει και από την Τετάρτη (18/11) και μετά θα φανεί ότι δεν θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα», δήλωσε καταληκτικά ο Αλέκος Ιωσηφίδης.

spot_img

Διαφημίσεις