Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Προβληματίζει η 10λεπτη παράταση στο σχόλασμα των νηπιαγωγείων

Διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών την Πέμπτη το μεσημέρι στην ΠΕΚ

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Για τον συνωστισμό που θα υπάρχει όταν δημοτικά και νηπιαγωγεία θα σχολούν την ίδια ώρα και για την παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν σήμερα, μιλά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τάσος Ιωαννίδης.

Ειδικότερα ο κ. Ιωαννίδης επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Για μία ακόμα φορά το υπουργείο Παιδείας φέρνει ένα νόμο και μεγιστοποιεί στην ουσία ακόμα και το πρόβλημα του συνωστισμού. Τα Νηπιαγωγεία που σχολούσαν στη 1 το μεσημέρι, τώρα θα σχολούν στη 1.10. Δεν γίνεται λόγος για τα δέκα λεπτά. Η ουσία είναι ότι εμείς θέλουμε να μην υπάρχει κατά την αποχώρηση συνωστισμός και εδώ τώρα δημιουργείται και επιπλέον. Τα περισσότερα Νηπιαγωγεία είναι μαζί με τα Δημοτικά. Όταν λοιπόν σχολάσουνε 1.10 τα Νηπιαγωγείο και ενώ εμείς έχουμε τροποποιήσει το πρόγραμμα μας για να σχολάμε την ίδια ώρα, εκεί δεν θα υπάρξει συνωστισμός; Δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα και στους γονείς. Υπάρχουν και Νηπιαγωγεία που βρίσκονται εκτός κτιρίων που στεγάζονται τα Δημοτικά σχολεία και θα πρέπει οι γονείς να μετακινούνται από το ένα σχολείο στο άλλο.

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και είναι γελοιότητα αυτό που έγινε. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει άμεσα το ΦΕΚ και παράλληλα θα στείλουμε επιστολή στην ΔΟΕ που πρέπει να αναδείξει το θέμα. Δεν μπορεί να γινόμαστε πειραματόζωα και μάλιστα τα μέσα της σχολικής χρονιάς. Και αυτό γίνεται για τρίτη φορά μέσα στη χρονιά. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.

Επίσης έχουμε και με τις τρίμηνες συμβάσεις κάποια θέματα. Για μία φορά ακόμα το Υπουργείο Παιδείας δημιούργησε το προηγούμενο διάστημα τον θεσμό του προσωρινού αναπληρωτή περιορισμένης διάρκειας, τρίμηνων συμβάσεων. Οι συνάδελφοι δηλαδή θα έρχονται για τρείς μήνες στα σχολεία και αν στην συνέχεια δεν χρειάζονται θα απολύονται. Το θέμα το αναδείξαμε από τη πρώτη στιγμή και είπαμε ότι οι τρίμηνες συμβάσεις αποτελούν ακόμα ένα βήμα προς την εντατικοποίηση της εργασίας των εκπαιδευτικών, κάτι που δεν είναι δυνατόν να γίνει. Και για τους διευθυντές εκπαίδευσης κατά περίπτωση θα προχωρήσουν στην λήξη της σύμβασης όπου οι ίδιοι το κρίνουν. Εμείς ζητάμε ως σύλλογος εκπαιδευτικών να μην γίνει καμία πρόσληψη με τρίμηνη σύμβαση, αλλά να γίνονται εννεάμηνες, ζητάμε μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των μορφωτικών αλλαγών των μαθητών, μέτρα στήριξης μέσα στα σχολεία και η ουσία είναι ότι με όλα αυτά που μαζεύτηκαν, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μια παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 2 μ.μ στην Π.Ε.Κ. για να επιδώσουμε κάποια ψηφίσματα στον διευθυντή εκπαίδευσης, για να προωθηθούν στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο».

spot_img

Διαφημίσεις