Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Πορεία μαθητών στο κέντρο της Ελευθερούπολης

Συνάντηση με τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Πορεία στο κέντρο της Ελευθερούπολης πραγματοποίησαν, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, μαθητές σχολείων της πόλης (Γενικό Λύκειο, ΕΠΑΛ και Γυμνάσιο), στα οποία πραγματοποιούνται καταλήψεις, με κεντρικό σύνθημα «Τόσα χρόνια νόμοι, η ίδια ιστορία, κόστος οι μαθητές μέσα στα σχολεία».

Οι μαθητές διαδήλωσαν ζητώντας αύξηση των δαπανών για την παιδεία, προσλήψεις εκπαιδευτικών για τη λειτουργία τμημάτων των 15 ατόμων, καθώς και κατάρτιση όλων των εκπαιδευτικών στην τηλεκπαίδευση σε περίπτωση παύσης λειτουργίας των σχολείων, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, αλλά και αύξηση του αριθμού των σχολικών λεωφορείων.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό δρόμο της Ελευθερούπολης. Μετά το τέλος της πορείας τους μαθητές υποδέχθηκε στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης. Σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία τους, ο δήμαρχος άκουσε τα αιτήματα που με ωριμότητα κατέθεσαν οι μαθητές και έχουν να κάνουν με τον συνωστισμό στα τμήματα των σχολείων και στα μαθητικά λεωφορεία, όπου αναγκαστικά δεν μπορούν να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις, αλλά και με την πρωινή προσευχή η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις δεν πραγματοποιείται.

Ο κ. Αναστασιάδης τους ενημέρωσε πως ως Δήμος Παγγαίου ασκεί πιέσεις από κοινού με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για να πραγματοποιούνται περισσότερα μαθητικά δρομολόγια, ενώ και για τα πολυάριθμα τμήματα έχουν κατατεθεί προτάσεις για αποσυμφόρησή τους.

Τέλος εξέφρασε τη δυσφορία του Δήμου Παγγαίου για τη μη πραγματοποίηση προσευχής το πρωί εντός των τάξεων. «Η Διοίκηση του Δήμου Παγγαίου στέκεται στο πλευρό των μαθητών και είναι πρόθυμη να ακούσει κάθε σκέψη και προβληματισμό τους ώστε να συνεισφέρει στην επίτευξη λύσεων», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

spot_img

Διαφημίσεις