Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Περίπου 8 χιλιάδες περισσότερες από πέρυσι οι θέσεις εισακτέων στα Α.Ε.Ι.

Ακολούθησε μας

Ο συνολικός αριθμός των προβλεπόμενων θέσεων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 είναι 68.394. Είναι δηλαδή, περίπου 8.000 περισσότεροι από εκείνους που εισήχθησαν πέρυσι που ήταν 60.070, αλλά και πολύ περισσότεροι από αυτούς που ζήτησαν φέτος τα Α.Ε.Ι. και ήταν μόλις 47.620.

Ο ορισμός και η κατανομή του αριθμού στα Τμήματα έλαβαν υπόψη:

  • Τις εισηγήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
  • Τον εξορθολογισμό του συστήματος.
  • Τη μέριμνα για τις ακριτικές περιοχές.
  • Τη σύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.
  • Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν επηρεάζει τους υποψηφίους που συγκεντρώνουν υψηλές βαθμολογίες και εισέρχονται στη Σχολή-Τμήμα της επιλογής τους.
  • Πέρυσι, με επιδόσεις χαμηλότερες από 7 για τα ΓΕΛ και 5,5 για τα ΕΠΑΛ, κανένας υποψήφιος δεν εισήχθη στα Πανεπιστήμια, ενώ το 2020 υποψήφιος από ΓΕΛ εισήχθη σε Α.Ε.Ι. με 0,625 και από ΕΠΑΛ με 2,7!

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με έρευνα της Marc (2021) η αποδοχή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην κοινωνία ξεπερνά το 70%, μεταξύ των οποίων το 55% ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ! Γεγονός που δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με την κοινωνία, ακόμη και με τη δική του εκλογική βάση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα το 2020 (Έκθεση «Eurostat- Population in Europe») ήταν τελευταία στον ρυθμό αποφοίτησης φοιτητών (9,17%) πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (24,05%).

Σημειώνεται ακόμη ότι, μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού, που εφαρμόστηκε πέρυσι για πρώτη φορά, για πρόσβαση στη δημόσια Επαγγελματική Κατάρτιση, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων με οριστικοποιημένο παράλληλο μηχανογραφικό ανήλθε σε 22.790, εκ των οποίων το 26% υπέβαλε αίτηση για Δημόσιο Ι.Ε.Κ.. Ο αριθμός των νέων ηλικίας 18-20 ετών που εγγράφηκαν στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. το 2021 σχεδόν διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2020 (από 6.715 σε 12.078).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα