Δευτέρα, 17 Μαΐου, 2021

Πάνω από το 70% των μαθητών επέστρεψαν στα σχολεία

Απόστολος Βαγενάς: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, η συμμετοχή ήταν μεγάλη»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Σε ποσοστό λίγο πάνω από το 70% κυμάνθηκε η παρουσία των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στις σχολικές τους μονάδες τη Δευτέρα (18/5), πρώτη ημέρα της επιστροφής τους μετά από το κλείσιμο του Μαρτίου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς, επισημαίνει ότι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία τους, έγινε με όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Νομίζω πάντως ότι η μεγάλη συμμετοχή των παιδιών θα παραμείνει και το επόμενο διάστημα»

«Οι εντολές που δόθηκαν από τους λοιμωξιολόγους ακολουθήθηκαν από όλους μας, όπως ακριβώς πρέπει. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Βεβαίως πρέπει να επισημάνουμε ότι τα παιδιά δικαιούνται με υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων να παραμείνουν στο σπίτι αν υπάρχει ευπαθές άτομο. Νομίζω πάντως ότι η μεγάλη συμμετοχή των παιδιών θα παραμείνει και το επόμενο διάστημα. Δεν κρύβω ότι από τις επισκέψεις που έκανα σε σχολεία, οι μαθητές μας, ειδικά οι μικρότεροι, λαχταρούσαν να επιστρέψουν στο σχολείο τους, να δουν τους φίλους τους και το περιβάλλον που αγαπούν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βαγενάς.

Κανένα πρόβλημα δεν αναφέρθηκε με τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία – Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι μαθητές φορούσαν μάσκα στα λεωφορεία

Όσον αφορά το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία με τα λεωφορεία κι αν εντοπίστηκαν κάποια προβλήματα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, υπογραμμίζει: «Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Δεν μου ανέφεραν κάτι στην επικοινωνία που είχα μαζί τους οι διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι μαθητές χρησιμοποίησαν τις συγκοινωνίες όπως προβλέπεται. Μάλιστα είδα από κοντά το πρωινό λεωφορείο στην 7ης Μεραρχίας που έπαιρνε τους μαθητές του 3ου Λυκείου και 4ου ΕΠΑ.Λ., όλοι με τάξη, φορώντας οι περισσότεροι μάσκες. Τα παιδιά παίρνουν πολύ σοβαρά τις συμβουλές των ειδικών. Όσους είδα εγώ τουλάχιστον φορούσαν μάσκες μέσα στο λεωφορείο».

Η προαγωγή των μαθητών στην επόμενη τάξη θα γίνει με βάση τη βαθμολογία τους κι όχι με εξετάσεις

Το διάστημα που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς είναι μέχρι τις 15 Ιουνίου, οπότε και θα αρχίσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

«Προαγωγικές εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν, όμως η προαγωγή στην επόμενη τάξη θα γίνει με βάση τους βαθμούς των δυο τετραμήνων, έστω κι αν το δεύτερο ήταν μικρότερο», αναφέρει σχετικά ο κ. Βαγενάς.

Τέλος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, σημειώνει με έμφαση ότι οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, είναι επιφυλακτικοί και ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς μια πιθανή ασθένεια μπορεί να τους στερήσει το δικαίωμα να δώσουν τον Ιούνιο πανελλαδικές εξετάσεις.

«Είναι απολύτως αντιληπτό το γεγονός ότι προστατεύουν κατά κάποιο τρόπο περισσότερο τον εαυτό τους από τους μαθητές των υπολοίπων τάξεων», δηλώνει καταληκτικά ο Απόστολος Βαγενάς.

Διαφημίσεις