Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Καβάλας στηρίζει τον αγώνα των μαθητών

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Καβάλας εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Καβάλας εκφράζει την αμέριστη στήριξη του, στον δίκαιο και αξιοπρεπή αγώνα των μαθητριών και των μαθητών του σχολείου για την άμεση άρση της απόφασης για σύμπτυξη των τμημάτων.

Ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς η απόφαση αυτή έρχεται να διαταράξει την σχολική τους ζωή και συνολικά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι έφηβοι αυτοί που δυο χρόνια τώρα με ωριμότητα και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, τήρησαν όλα τα μέτρα της κυβέρνησης για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αναγκάζονται τώρα να στοιβαχτούν σε τμήματα των 27 μαθητών όπου είναι αδύνατο να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η απόφαση αυτή σε συνδυασμό με το νέο μέτρο 50%+1 για το κλείσιμο ενός τμήματος, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών και των οικογενειών τους.

Σε ότι αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία είναι προφανές ότι η αύξηση του αριθμού των παιδιών στα τμήματα υποβαθμίζει την ποιότητα των μαθημάτων και δημιουργεί δυσεπίλυτα προβλήματα.

Τα παιδιά μας με ήθος, ωριμότητα και υπευθυνότητα μας δείχνουν τον δρόμο για να σταματήσουμε την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και να περιφρουρήσουμε τη δημόσια υγεία.

Καλούμε τους θεσμικούς φορείς της πόλης, οι οποίοι οφείλουν να ενεργούν για το καλό του κοινωνικού συνόλου, να πάρουν άμεσα θέση για το μείζον αυτό ζήτημα.

Θεωρούμε επιβεβλημένη και επείγουσα την συνάντηση θεσμικών οργάνων, μαθητών και γονέων, χωρίς όρους και προυποθέσεις για την επίλυση του προβλήματος.

spot_img

Διαφημίσεις