Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Ομαλά κύλησε η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών στην Π.Ε. Καβάλας

Απόστολος Βαγενάς: «Το θέμα ήταν βατό κατά την άποψή μου, δεν είχε πολλές δυσκολίες»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Απόλυτα ομαλά κύλησε στην Π.Ε. Καβάλας, η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Απόστολος Βαγενάς.

Στα 12 εξεταστικά κέντρα, δυο περισσότερα από πέρυσι, προσήλθαν τη Δευτέρα (15/6) για να εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας εξαιτίας του κορωνοϊού, περίπου 900 υποψήφιοι, με το ποσοστό συμμετοχής να αγγίζει το 98%.

Περίπου 100.000 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Τρία διαφορετικά κείμενα, του Θεόδωρου Γρηγοριάδη, του Κώστα Τσιρόπουλου και του Τίτου Πατρίκιου σχετικά με την λογοτεχνία, τη φιλαναγνωσία και την αξία των βιβλίων για τη ζωή μας, ήταν αυτά στα οποία κλήθηκαν να εξεταστούν στις Πανελλήνιες οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες για τα ΑΕΙ της χώρας. Συνολικά, φέτος, περίπου 100.000 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική. Ωστόσο, είναι υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες.

Οι δηλώσεις του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας

«Το θέμα ήταν βατό κατά την άποψή μου. Δεν είχε πολλές δυσκολίες. Όλα κύλησαν ομαλά και φυσικά με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία. Φέτος είχαμε δυο παραπάνω εξεταστικά κέντρα στην Π.Ε. Καβάλας, φτάνοντας έτσι στα 12 συνολικά, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στον μειωμένο αριθμό υποψηφίων, 9 με 10 σε κάθε αίθουσα, λόγω των μέτρων για την πρόληψη της πανδημίας. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, έφτασε περίπου το 98% και συνολικά μετείχαν την πρώτη μέρα των εξετάσεων κάτι λιγότερο από 900 υποψήφιοι. Την Τρίτη (16/6) θα έχουμε τις εξετάσεις των υποψηφίων στα ΕΠΑ.Λ., θα είμαστε και πάλι κοντά τους, όπως και σε αυτούς των ΓΕ.Λ. Συνήθως πάντως στα ΕΠΑ.Λ. έχουμε μικρότερο αριθμό υποψηφίων από αυτόν που αρχικά δηλώνεται», επισήμανε στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Βαγενάς.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων τις επόμενες ημέρες για τους υποψηφίους με το νέο σύστημα

Οι υποψήφιοι που θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, θα εξεταστούν την Τετάρτη 17/6, στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Την Παρασκευή 19/6, θα εξεταστούν στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και στην Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών). Ακολουθούν, την επόμενη εβδομάδα, η εξέταση στη Φυσική στις 22/6 (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στις 24/6 στην Ιστορία και την Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εξέταση στις 26/6 στην Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Για όσους εξεταστούν με το παλαιό σύστημα

Οι υποψήφιοι των ΓΕ.Λ. που θα δώσουν με το παλαιό σύστημα, θα έχουν κατά βάση κοινό πρόγραμμα με όσους δώσουν με το νέο, με εξαίρεση, ότι στις 22/6 θα πραγματοποιηθεί η εξέταση των Λατινικών (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), στις 24/6 η εξέταση του μαθήματος «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και στις 26/6 η εξέταση του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από την 1η έως την 13η Ιουλίου 2020. Όσον αφορά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Υγειονομικών Εξετάσεων και της Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αυτό έχει οριστεί από τις 29 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου.

Πρεμιέρα και για τα ΕΠΑ.Λ. την Τρίτη (16/6)

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα αρχίσουν αυτή την εβδομάδα και για τους υποψηφίους των ΕΠ.ΑΛ. Πρώτο μάθημα, τα Νέα Ελληνικά (Γενικής Παιδείας), στα οποία θα εξεταστούν την Τρίτη 16 Ιουνίου. Στη συνέχεια, την Πέμπτη 18 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα), που είναι επίσης μάθημα Γενικής Παιδείας. Θα ακολουθήσουν, από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου, οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.

Διαφημίσεις