Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Ομαλά θα ξεκινήσει και φέτος η μεταφορά των μαθητών

Πληρώθηκαν οι οφειλές προηγούμενων ετών, εξασφαλίστηκαν 2,5 εκατ. ευρώ για την τριετία

Ακολούθησε μας

Ποσό της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος τριετίας, για την απρόσκοπτη και δωρεάν μεταφορά των μαθητών της Π.Ε. Καβάλας, στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εξασφάλισε η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (9/9), ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.

Στο πλαίσιο συνάντησης που είχε στο γραφείο του με τους προέδρους του Υπεραστικού και Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ., τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού EUROTAXI, με υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Καβάλας, αλλά και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Αλέξη Πολίτη, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, υπογράμμισε την ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων για την ομαλή μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία από τις 11 Σεπτεμβρίου και μετά.

«Είμαστε πανέτοιμοι να παράσχουμε στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δωρεάν μετακινήσεις από και προς το σχολείο…»

«Μπορούμε να πούμε ότι ως Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας είμαστε πανέτοιμοι να παράσχουμε στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δωρεάν μετακινήσεις από και προς το σχολείο. Ιδιαίτερα για το υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. το πρωί της Τετάρτης (11/9) θα μετακινηθούν όλοι οι μαθητές δωρεάν, καθώς ακόμη δεν έχουν εκδοθεί τα μαθητικά δελτία. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι διευθυντές των σχολείων θα δώσουν βεβαιώσεις στους μαθητές, ώστε να επιστρέψουν ξανά δωρεάν με το λεωφορείο στο σπίτι τους. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας συνεχίζουν το αναπτυξιακό και κοινωνικό τους έργο, διαθέτοντας ένα ποσό της τάξεως των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος τριετίας, προκειμένου να έχουν όλοι οι μαθητές δωρεάν μετακίνηση. Με αυτό τον τρόπο δείχνουμε ότι η Περιφέρεια ενδιαφέρεται για δωρεάν μετακίνηση των μαθητών», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Αντωνιάδης.

«Ως Περιφέρεια έχουμε πληρώσει ό,τι οφειλές υπήρξαν προς το Αστικό, Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. και το ταξί και αυτό δείχνει ότι η περιφέρεια έχει μία συνέπεια»

«Εμείς θα είμαστε εδώ, θα έχουμε μία άψογη συνεργασία με τους προέδρους, οι οποίοι μας βοηθούν πάρα πολύ στο δύσκολο έργο της μετακίνησης των μαθητών και όποιες δυσκολίες υπάρξουν τις επόμενες ημέρες αυτές θα επιλυθούν. Τέλος να πούμε ότι ως Περιφέρεια έχουμε πληρώσει ό,τι οφειλές υπήρξαν προς το Αστικό, Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. και το ταξί και αυτό δείχνει ότι η περιφέρεια έχει μία συνέπεια απέναντι στους ανθρώπους, οι οποίοι μεταφέρουν δωρεάν στους μαθητές», ανέφερε ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Πέρυσι δεν είχαμε προβλήματα, έτσι θα συνεχίσουμε και φέτος. Έτσι είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε…»

Από την πλευρά του ο Κώστας Πανταζής, πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, τόνισε ότι ο φορέας του οποίου ηγείται εκτελεί το μεγαλύτερο μέρος της μεταφοράς των μαθητών με επιτυχία, όλα αυτά τα χρόνια. «Πέρυσι δεν είχαμε προβλήματα, έτσι θα συνεχίσουμε και φέτος. Έτσι είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε, είμαστε σε πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια γενικά και αν χρειαστεί και οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει θα το ξεπεράσουμε νομίζω με τη συνεργασία αυτή», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Πανταζής.

Οι δηλώσεις του προέδρου του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. και του προέδρου του EUROTAXI

«Πράγματι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και πανέτοιμοι για την Τετάρτη για την ημέρα του αγιασμού και όπως είπε και ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. έχουν αποπληρωθεί όλες οι οφειλές προς εμάς και ελπίζουμε για μία καλή σχολική χρονιά φέτος», επισήμανε από τη μεριά του ο πρόεδρος του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, Γιάννης Χαλεπιάδης. Ο Μαργαρίτης Κατσίδης πρόεδρος του Συνεταιρισμού Euro taxi Καβάλας, δήλωσε: «Είχαμε και έχουμε άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια και εμείς. Είχαμε κάτι προηγούμενα υπόλοιπα τα οποία έχουν όλα αποπληρωθεί και είναι ο πιο σύντομος ο χρόνος που πληρωνόμαστε, γιατί κι εμείς έχουμε έξοδα και περιμένουμε να πληρωθούμε για να καλύψουμε τις δικές μας ανάγκες. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Περιφέρεια και τον Αντωνιάδη και πιστεύουμε ότι θα πάνε όλα καλά, μάλλον καλύτερα να τα πω», δήλωσε ο κ. Κατσίδης.

Τα δύο Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας και τα ταξί έχουν επωμιστεί την ευθύνη της μεταφοράς περίπου πέντε χιλιάδων μαθητών, ίσως και περισσότερων

Τέλος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Α.Μ.Θ. Αλέξης Πολίτης ανέφερε: «Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι το αριθμητικό κομμάτι για όσους δεν το γνωρίζουν, καθώς τα δυο Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας και τα ταξί έχουν επωμιστεί την ευθύνη της μεταφοράς περίπου πέντε χιλιάδων μαθητών, ίσως και περισσότερων. Είναι πολύ σημαντικό νούμερο και πρέπει να το γνωρίζουν όλοι και από εκεί και έπειτα ένα άλλο σημαντικό είναι ότι και υπηρεσιακοί παράγοντες μας διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει δυνατότητα και ευελιξία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για όσους μαθητές δεν έχουν προμηθευτεί την μαθητική κάρτα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα