Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Μέτρα για την ασφάλεια του 19ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Την λήψη μέτρων για την ασφάλεια του σχολείου, ζητά με επιστολή του προς τον Δήμο Καβάλας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.

Στο εν λόγω σχολείο σημειώθηκε το περιστατικό με τον άγνωστο δράστη, ο οποίος την Δευτέρα (18-1-2021) μπήκε στο σχολείο εν ώρα λειτουργίας από τα κάγκελα της αυλής και έκλεψε προσωπικά αντικείμενα μίας καθαρίστριας.

Η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έχει ως εξής:

Προς: Δήμος Καβάλας

Κοιν.: Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Καβάλας, 19ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, 19ο Νηπιαγωγείο Καβάλας

Θέμα: Θέματα ασφαλείας στο χώρο του σχολείου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου απευθύνεται στο Δήμο Καβάλας, για να ζητήσει τη συνδρομή του στην αντιμετώπιση θεμάτων ασφάλειας που έχουν προκύψει στο σχολείο μας.

Κατ΄ αρχάς, να σας ενημερώσουμε ότι στο σχολείο μας, την Δευτέρα 18/01/21 κατά τη διάρκεια του ολοημέρου προγράμματος διδασκαλίας, τις μεσημβρινές ώρες, εισχώρησε εξωσχολικός, αγνώστων στοιχείων, έκλεψε από τη τσάντα της σχολικής καθαρίστριας και έγινε αντιληπτός και από μαθητές του σχολείου μας. Οι αρμόδιες αρχές, Αστυνομία και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενημερώθηκαν από τη Διεύθυνση του σχολείου για τις δικές τους ενέργειες. Το ΔΣ του Συλλόγου, ως συλλογική έκφραση των γονέων που ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους, απευθύνεται στο Δήμο, που έχει τη διαχείριση των σχολικών κτιρίων, για κάποιες άμεσες παρεμβάσεις που θεωρούμε απαραίτητες.

Η παρέμβαση, που κρίνουμε άκρως απαραίτητη και άμεσα δυνατή, είναι να τοποθετηθούν κάγκελα σε ένα σημείο που γειτνιάζει με τη σκάλα της αυλής που οδηγεί στην είσοδο του σχολείου (και όπου αλλού θεωρείτε ότι χρειάζεται). Από εκείνο το σημείο είναι εύκολο κάποιος να εισέλθει στο σχολείο και μάλιστα πολύ κοντά σε μία από τις εισόδους του. Επίσης, σε εκείνο το σημείο, υπάρχει απεριποίητη βλάστηση που διευκολύνει την είσοδο κάποιου χωρίς να τον αντιληφθούν. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι ο Δήμος θα ανταποκριθεί άμεσα στο εύλογο και λογικό αίτημα μας.

Περαιτέρω, ζητούμε να εξεταστεί η δυνατότητα να τοποθετηθεί φύλακας ή ακόμα και άτομο γενικών καθηκόντων, έστω και προσωρινά αλλά αν είναι δυνατόν άμεσα. Ενέργεια που κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου, παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς να ξανανιώσουν ασφαλείς στο σχολείο τους, το δεύτερο σπίτι τους.

Τέλος, θα θέλαμε να εντάξετε στον προγραμματισμό σας την εξασφάλιση με σιδερένιο πλέγμα των παραθύρων του γυμναστηρίου που βρίσκεται σε ισόγειο χώρο στο χώρο της αυλής. Όπως, είναι γνωστό, οι αυλές των σχολείων παραμένουν ανοιχτές μετά το πέρας του ημερήσιου προγράμματος και όλο το καλοκαίρι. Επομένως, πολλά παιδιά εισέρχονται και παίζουν στο χώρο έμπροσθεν του γυμναστηρίου με αποτέλεσμα τα τζάμια να κινδυνεύουν από κάποιο ατύχημα, όπως και έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε και αν σπάσει το τζάμι, η είσοδος στο σχολείο μπορεί να γίνει απρόσκοπτα.

Για μια τελευταία φορά, παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκριση σας, καθώς θεωρούμε το θέμα πολύ σοβαρό για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά κυρίως τους μικρούς μαθητές μας που θέλουν και θέλουμε να αισθάνονται ασφαλείς, σε ένα, όσο το δυνατόν, προστατευμένο περιβάλλον.

Με εκτίμηση για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καβάλας

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Χαράλαμπος Χρηστομάτης Ευφροσύνη Κολαξίδου

spot_img

Διαφημίσεις