Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την δολοφονία στην Χρυσούπολη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και...

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο στο Ελαιοχώρι 

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο έγινε σε σπίτι στο Ελαιοχώρι του...

«Μάθε τέχνη κι ασ’ τηνε κι άμα πεινάσεις πιάσ’ τηνε»

spot_img

Ακολούθησε μας

Μεταπολεμικά, όνειρο και σκοπός των Ελλήνων ήταν  να σπουδάσουν τα παιδιά τους προσδοκώντας  μια καλύτερη ζωή γι’ αυτά. Με τα χρόνια ο προσωπικός αγώνας τους συρρικνώθηκε σε δύο μανιακούς στόχους: απόκτηση υλικών αγαθών και υποχρεωτική πανεπιστημιακή μόρφωση των παιδιών. Η τέχνη,  η ιδιαίτερη πατρίδα και ο απλοϊκός τρόπος ζωής διαγράφηκαν. Αστυφιλία και νεοπλουτισμός κυριάρχησαν. Αυτοί οι οποίοι έβγαλαν τις παροιμίες και τις ανέφεραν πάντα σαν διδαχές, πρώτοι τις κατέρριψαν.

Για  να γίνουμε «άνθρωποι»  και να ‘χουμε κοινωνική καταξίωση, πρέπει να μάθουμε γράμματα! Ορθό, ως προς τη μάθηση, αμφίσημο, ως προς τον στόχο. Βέβαια, η ζωή προχωρά. Οι απαιτήσεις  πληθαίνουν σε κάθε τομέα. Ο πολιτισμικός και πολιτιστικός χάρτης διαφοροποιείται. Η εξέλιξη είναι απαραίτητη για την πρόοδο, αλλά και η γνώση επιβάλλεται. Όμως, με σύνεση και  αυτογνωσία, μέχρι του ορίου που φτάνει ο καθένας  με τα όνειρά του και τα ταλέντα του.  Εκεί απαιτείται σεβασμός στον εαυτό του και στην ζωή του.

Οι ευκαιρίες υπάρχουν. Αρκετές δίνει το Δημόσιο Ι.Ε.Κ.  Διαβάστε την ανακοίνωση. Ιδιαίτερη πρόκληση- πρόσκληση το τμήμα υποκριτικής θεάτρου – κινηματογράφου.  Η κατάρτιση επ’ αυτών σας δίνει, τουλάχιστον, μια σπουδαία ευκαιρία, να γίνετε καλοί θεατές, εάν δεν θέλετε ν’ ασχοληθείτε με την υποκριτική ή οτιδήποτε άλλο αφορά τις συγκεκριμένες τέχνες.  Το θέατρό δεν είναι μόνο το προσκήνιο. Πολύς χρόνος πριν την πρεμιέρα, πολλοί άνθρωποι δουλεύουν και συνεργάζονται για ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Σπεύσατε. Οι εγγραφές ξεκίνησαν.

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ Δ.Ι.Ε.Κ.

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) της χώρας για το έτος κατάρτισης 2020-2021, από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 09:00 μέχρι και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 23:59.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης: http://www.gsae.edu.gr/el/toppress/1644-enarksi-aithseon-2020b

 

Ειδικότητες του ΔΙΕΚ Καβάλας που εγκρίθηκαν για το εξάμηνο 2020Β

Οι ειδικότητες του ΔΙΕΚ Καβάλας που εγκρίθηκαν για το εξάμηνο 2020Β είναι:

 • ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
 • ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
 • ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
 • ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ – ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ
 • ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
 • ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
 • ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
 • ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ – ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)
 • ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΘΕΑΤΡΟΥ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Η ειδικότητα ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ & ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ δεν θα είναι διαθέσιμη τελικά.

Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά και από την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ.

Έως την 9η Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

ΠΑΥΛΟΣ ΛΕΜΟΝΤΖΗΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα