Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Λαογραφικό Μουσείο δημιούργησε το 20ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 20ο Δημοτικού Σχολείου Καβάλας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, δημιουργήσαμε ένα Λαογραφικό Μουσείο, με σκοπό τη μόνιμη επισκεψιμότητά του από άλλα Σχολεία ή και από το κοινό της πόλης μας.

Στόχος του Μουσείου είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη τόσο της ιστορικής και εθνικής συνείδησης, μέσα από την επαφή με τα στοιχεία της ιστορίας όσο και της λαϊκής μας παράδοσης και ταυτότητας.

Το Μουσείο πρέπει να αποτελεί μέρος της σχολικής διδασκαλίας και ο ρόλος του εκπαιδευτικού σ’ αυτή τη διαδικασία είναι βέβαια καθοριστικός. Μέσα από τα μουσεία πρέπει να εκπονούνται εκπαιδευτικά προγράμματα που να συνδέονται με τα αναλυτικά προγράμματα και να αξιοποιούνται στην τάξη.

Τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου του Σχολείου μας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στο χώρο του Σχολείου (Εργατικές Κατοικίες – Περιγιάλι).

Βασικός ομιλητής θα είναι ο κος Μ. Γ. Βαρβούνης καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ. που να μιλήσει με θέμα: «Η συμβολή των δασκάλων και των τοπικών Λαογραφικών Μουσείων στην ανάπτυξη των ελληνικών Λαογραφικών Σπουδών»

 

Με τιμή

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Γιαζκουλίδης Πέτρος

Διαφημίσεις