Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Κορωνοϊός σε λύκειο του Δήμου Καβάλας: Το δεύτερο τεστ θα δείξει αν θα κλείσει το σχολείο

Τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έκκληση από τον Απ. Βαγενά να δείξουν αυτοσυγκράτηση οι γονείς

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Το δεύτερο τεστ, που πραγματοποίησε το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας το αποτέλεσμα του οποίου πιθανόν θα γίνει γνωστό το Σάββατο (19/9), θα καθορίσει το αν τελικά θα κλείσει το τμήμα σε λύκειο του Δήμου Καβάλας, όπου ένας μαθητής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, μετά από τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά μιλώντας στον «Ενήμερο» το απόγευμα της Παρασκευής (18/9), ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς.

«Από την στιγμή που έγινε αντιληπτό το περιστατικό, οι συμμαθητές του εν λόγω μαθητή, μεταφέρθηκαν στην «αίθουσα covid» που υπάρχει σε κάθε σχολείο – Ο Δήμος Καβάλας έσπευσε αμέσως με συνεργείο του και προέβη σε απολύμανση των χώρων…»

Να σημειωθεί ότι ο μαθητής παραβρέθηκε μόνον στον αγιασμό την περασμένη Δευτέρα (14/9) κι έκτοτε δεν ξαναπήγε στο σχολείο του. Είναι ασυμπτωματικός κι έκανε το τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο, μετά από ιχνηλάτηση άλλου επιβεβαιωμένου κρούσματος στην Καβάλα.

«Από την στιγμή που έγινε αντιληπτό το περιστατικό, οι συμμαθητές του εν λόγω μαθητή, μεταφέρθηκαν στην «αίθουσα covid» που υπάρχει σε κάθε σχολείο, μια ειδική αίθουσα που προορίζεται για την «απομόνωση» των υπολοίπων συμμαθητών στην περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο θετικό κρούσμα. Ο Δήμος Καβάλας έσπευσε αμέσως με συνεργείο του και προέβη σε απολύμανση των χώρων. Στην προκειμένη περίπτωση ζητήθηκε από τον πατέρα του παιδιού κι αυτός το έκανε, αφού συνεργαστήκαμε με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνο Κλειτσιώτη, να πάει με τον μαθητή στο Νοσοκομείο για να υποβληθεί το παιδί σε δεύτερο τεστ. Μέχρι το Σάββατο (19/9) που θα έχουμε στα χέρια μας το τελικό αποτέλεσμα, θα ξέρουμε αν τη Δευτέρα (21/9) θα κλείσουμε το συγκεκριμένο τμήμα», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Βαγενάς.

«Τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε απόλυτη συνεργασία με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και με το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας»

Σύμφωνα πάντα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να έχει εντοπιστεί ένα θετικό κρούσμα, ενώ για να κλείσει ένα σχολείο θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον τρία θετικά κρούσματα.

«Τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε απόλυτη συνεργασία με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και με το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Τη Δευτέρα (14/9) ο μαθητής βρέθηκε στον αγιασμό, κάθισε μερικές ώρες στο σχολείο κι έκτοτε δεν πήγε ξανά. Έχουμε ξεκινήσει ήδη και με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας την ιχνηλάτηση των ανθρώπων με τους οποίους ήρθε σε επαφή, άρα όλα γίνονται με βάση την επιστημονική άποψη και τις οδηγίες», επισήμανε ακόμη ο Απόστολος Βαγενάς.

Έκκληση στους γονείς να μη δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα – Ικανοποίηση για τη στάση των μαθητών – «Αν υπάρξει οποιοδήποτε θέμα δεν υπάρχει καμιά περίπτωση εμείς να το αποκρύψουμε!»

«Απευθύνω έκκληση, ειδικά στους γονείς, γιατί οι μαθητές στην συντριπτική τους πλειονότητα κάνουν αυτό που οι ειδικοί υποδεικνύουν, να μην δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα. Γι’ αυτό ζητάμε την απαρέγκλιτη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων. Είναι ζήτημα κοινής λογικής, δεν είναι θέμα συνωμοσιών κι οτιδήποτε άλλο. Με την χρήση της προστατευτικής μάσκας μειώνουμε το ποσοστό μετάδοσης του ιού», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο κ. Βαγενάς.

Ερωτηθείς για το αν γενικότερα υπάρχει ανησυχία μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας απάντησε: «Δεν υπάρχει ανησυχία μέχρι να βγει και το πόρισμα του Νοσοκομείου. Ο όρος ανησυχία είναι σχετικός. Θα τηρηθούν τα πρωτόκολλα, όπως έχουν αυτά καθοριστεί από τους ειδικούς. Αν υπάρξει οποιοδήποτε θέμα δεν υπάρχει καμιά περίπτωση εμείς να το αποκρύψουμε! Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διακόψουμε την επέκταση του ιού».

spot_img

Διαφημίσεις