Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

ΚΑΒΑΛΑ: Στο 17ο Δημοτικό τα πρώτα μαθήματα μέσω ίντερντετ

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Μπορεί οι Σκανδιναβικές χώρες να περηφανεύονται για το εκπαιδευτικό τους σύστημα, όμως και στο 17ο Δημοτικό σχολείο της Καβάλας θα μπορούν να είναι περήφανοι γιατί εκεί, υπάρχει μια τάξη στην οποία τα μαθήματα δεν σταμάτησαν σχεδόν ποτέ. Τι ακριβώς συμβαίνει εκεί;

Γονείς και μαθητές με ιδιαίτερη χαρά, υποδέχτηκαν τον νέο διαδικτυακό τρόπο μελέτης που αναπτύχθηκε στο 17ο Δημοτικό Σχολείο.

Οι γονείς των μικρών μαθητών αφού ενημερώθηκαν για το νέο τρόπο λειτουργίας εκμάθησης, τους ζητήθηκε να ενημερώσουν με τη σειρά τους, αν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό στο σπίτι, όπως, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τάμπλετ, εκτυπωτές, έτσι ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα μέσω ίντερνετ.

Τα πρώτα μαθήματα αναρτήθηκαν από την περασμένη Πέμπτη σε ένα ημερολόγιο, από το οποίο οι μαθητές ενημερώνονται για την ύλη της κάθε ημέρας ξεχωριστά. Στη συνέχεια, αφού μελετήσουν και λύσουν τις ασκήσεις τους, βγάζουν φωτογραφία τα γραπτά τους και τα αποστέλλουν στον εκπαιδευτικό μέσω viber ή email. Στην συνέχεια, τα διορθώνει ο εκπαιδευτικός και επιστρέφονται στους μαθητές με διορθωμένα τα λάθη τους και τις όποιες παρατηρήσεις.

Φυσικά το όλο εγχείρημα δεν θα γινότανε πραγματικότητα αν δεν έβρισκε στήριξη από την πρώτη στιγμή τόσο από τους γονείς αλλά και από τους μαθητές αλλά και την πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών να κινηθούν γρήγορα ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος μαθημάτων, καθώς και η «πολιτική γραμμή» του Υπουργείου Παιδείας είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγχαρητήρια σε όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

Διαφημίσεις