Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Καβάλα: Διερευνάται το περιστατικό ξυλοδαρμού μαθητή στο 16ο Δημοτικό Σχολείο

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, στο οποίο πατέρας κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του παιδιού του από δυο μαθητές στο 16ο δημοτικό σχολείο Καβάλας, ξεκίνησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό CenterTv, η αναπληρώτρια διευθύντρια της εν λόγω Διεύθυνσης, Αθανασία Γαϊτανίδου.

Όπως αναφέρει ο πατέρας του παιδιού, ο γιος του, μαθητής της τρίτης δημοτικού στο 16ο δημοτικό σχολείο Καβάλας, δέχθηκε επίθεση από δύο παιδιά της τετάρτης. Σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού, ο ένας κρατούσε τον γιο του και ο δεύτερος τον χτυπούσε με γροθιές στην κοιλιά. Παράλληλα, ο πατέρας καταγγέλλει ότι οι δάσκαλοι του σχολείου δεν έκαναν απολύτως τίποτα για το περιστατικό!

Τα όσα αναφέρει ο πατέρας του μικρού μαθητή στην ανάρτησή του

«Ο Μ. είναι τρίτη τάξη δημοτικού και σήμερα δυο παιδιά της τετάρτης του επιτέθηκαν στο σχολείο. Ο ένας τον κρατούσε και ο άλλος τον βαρούσε γροθιές στην κοιλιά! Θέλω να μάθω οι τέσσερις δάσκαλοι που υποτίθεται ήταν στην μικρή αυλή του σχολείου υπηρεσία τι προσέχουν; Και τι εννοούσε η διευθύντρια του σχολείου όταν πήγε το παιδί να της αναφέρει το γεγονός ότι ήθελε να της φέρει μάρτυρες; Κατά τα αλλά παρεξηγούνται οι εκπαιδευτικοί αν κάποιος γονιός κάνει παράπονα!», αναφέρει ο πατέρας του παιδιού με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, παρουσιάζοντας παράλληλα τις εξετάσεις και τα αποτελέσματα αυτών από γιατρούς του νοσοκομείου Καβάλας.

«Για το σχολείο στο οποίο αναφερόμαστε υπήρχαν συνάδελφοι έξω στον προαύλιο χώρο που έκαναν την εφημερία τους. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία που ξεκινά η υπηρεσία, θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες»

«Χθες το βράδυ (Τρίτη 18/2), στις 19.30′ δέχτηκα τηλεφώνημα από τον πατέρα και μετά ενημερώθηκα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σήμερα το πρωί (Τετάρτη 19/2) η υπηρεσία ξεκίνησε πειθαρχική διερεύνηση του θέματος. Ο πατέρας τηλεφώνησε και είπε ότι θα περάσει από εδώ. Δεν έχουμε κάτι περισσότερο. Οι διαπληκτισμοί και η επιθετικότητα με τις πολλές μορφές που έχει η επιθετικότητα συνδέεται με την παιδική ηλικία. Για το σχολείο στο οποίο αναφερόμαστε υπήρχαν συνάδελφοι έξω στον προαύλιο χώρο που έκαναν την εφημερία τους. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία που ξεκινά η υπηρεσία, θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες», τόνισε στις δηλώσεις που έκανε στο Center Tv, η κ. Γαϊτανίδου.

«Θα αποδοθούν ευθύνες και περισσότερο φυσικά από εμάς στο εσωτερικό πλαίσιο του σχολείου»

«Θα ολοκληρωθεί η πειθαρχική διερεύνηση και θα αποδοθούν ευθύνες και περισσότερο φυσικά από εμάς στο εσωτερικό πλαίσιο του σχολείου», συμπλήρωσε στη συνέχεια η αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, η οποία ερωτηθείσα για το αν λόγω της απεργίας της Τρίτης έλειπαν κάποιοι δάσκαλοι από την αυλή του σχολείου απάντησε χαρακτηριστικά: «Η πληροφορία που έχουμε είναι ότι το συμβάν για το οποίο μιλά ο γονέας έγινε στο διάλειμμα κι εκεί ήταν τέσσερις εκπαιδευτικοί παρόντες, οπότε δεν έχει σχέση η απεργία. Δεν είχαμε απουσία εκπαιδευτικών, τέσσερις έπρεπε να είναι τέσσερις ήταν εφημερία».

Για το αν τέλος, θα υπάρξει επικοινωνία της υπηρεσίας της με τους γονείς των μαθητών που φέρεται να χτύπησαν τον μαθητή της τρίτης δημοτικού, η κ. Γαϊτανίδου απάντησε: «Θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και μετά».

(φωτογραφία αρχείου)

Διαφημίσεις