Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Εκπαιδευτική Ρομποτική: Το Ρομπότ Σάντουιτς διδάσκει αλγόριθμους

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας εκδήλωση επίδειξης Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό STEM Education. Η εκδήλωση διήρκησε δυόμιση ώρες και περιελάμβανε εργαστήρια σε σταθμούς εργασίας όπου οι μαθητές/τριες περνούσαν εκ περιτροπής.

Εντυπωσίασε το Ρομπότ Σάντουιτς που αποτελεί μια εξαιρετική εισαγωγή στους αλγόριθμους για τους μαθητές/τριες των μικρών τάξεων. Βέβαια και πάλι το ποδόσφαιρο έκλεψε την παράσταση ακόμα και με ρομπότ! Το Τουρνουά που πραγματοποιήθηκε ενθουσίασε τα παιδιά και μάλιστα σημειώθηκαν πολλά θεαματικό τέρματα. Οι ομάδες μάλιστα συνεργαζόταν μεταξύ τους και αντάλλασσαν παίχτες σχηματίζοντας συμμαχίες με ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο , προβάλλοντας έτσι την αξία της συνεργασίας περισσότερο από αυτή του ανταγωνισμού, δίνοντας μια ακόμη εκπαιδευτική διάσταση στο περιεχόμενο της δράσης.

Τα εργαστήρια συμπλήρωναν ο σταθμός με το Ρομπότ που ζωγραφίζει, ο Ρομποτικός Βραχίονας ανύψωσης αντικειμένων, τα αυτοκίνητα οδομετρίας και τα αγωνιστικά ρομποτικά αυτοκίνητα. Συμμετείχαν τριανταπέντε (35) μαθητές/τριες ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε και μεγάλος αριθμός γονέων που είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν «μια γεύση» από την εκπαιδευτική αξία και τον συναρπαστικό κόσμο της εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Διαφημίσεις