Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Εκδήλωση του ΔΔΠΜΣ «Διδακτικής των Επιστημών και Σύγχρονες Τεχνολογίες» για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς

Ακολούθησε μας

spot_img

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2002 η εκδήλωση για την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς του Διιδρυματικού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΔΠΜΣ) με τίτλο “Διδακτική των Επιστημών και Σύγχρονες Τεχνολογίες”, με εκλεκτούς καλεσμένους τον πρώην υφυπουργό Παιδείας και πρώην Πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) κ. Θεοδόση Πελεγρίνη και την Δρ Κερασένια (Τζίνα) Παπαλεξίου, ΕΔΙΠ του ΕΚΠΑ, στην πανέμορφη αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης στην Καβάλα. Η εκδήλωση ήταν σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Καβάλας.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Διευθυντής του μεταπτυχιακού Καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ κ. Βασιλειος Τσιάντος αναφέρθηκε στην ιστορία του μεταπτυχιακού και τις δράσεις του. Ακολούθησαν οι ομιλίες του κ. Πελεγρίνη με τίτλο «Το προφίλ του δασκάλου υπό το πρίσμα της φιλοσοφίας» και της κας Παπαλεξίου με τίτλο «Η φιλοσοφία ως εργαλείο επικοινωνίας και σκέψης στα σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης». Οι ομιλίες των δύο προσκεκλημένων ήταν εξαιρετικές. Αναδείχτηκε ο ρόλος της φιλοσοφίας στο προφίλ του δασκάλου και γενικότερα στα σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης. Ο διάλογος και η “αμφισβήτηση” του δασκάλου παίζει καθοριστικό ρόλο. Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν επίσης σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Διευθυντής του μεταπτυχιακού Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ κ. Ευριπίδης Παπαδημητρίου, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Δράμας κ. Αθανάσιος Διαλεκτόπουλος, ο πρώην Βουλευτής κ. Δημήτριος Εμμανουηλίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Διευθυντής του 2ου Λυκείου Καβάλας κ. Δημήτριος Λυμπεράκης, η Καθηγήτρια του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ κα. Σεβαστή Χατζηφωτίου, ο Καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ κ.κ. Λυκούργος Μαγκαφάς, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ κ. Μιχαήλ Χανιάς, ο Καθηγητής του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης κ. Ευστάθιος Δημητριάδης, ο ομότιμος Καθηγητής του τμήματος Χημείας κ. Αχιλλέας Χριστοφορίδης, ο συνεργάτης του μεταπτυχιακού κ. Βασίλειος Σάλτας, ο κ. Δημήτριος Βαρβέρης μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Καβάλας της ΕΜΕ και υποψήφιος Διδάκτορας του τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ, οι υποψήφιες διδακτόρισσες τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ κες. Αναστασία Μαμπεϊτζή και Ελένη Παπαδοπούλου, μεταπτυχιακοί φοιτητές και πλήθος κόσμου. Την μουσική επένδυση της εκδήλωσης πλαισίωσε στο πιάνο εξαιρετικά η κα Αναστασία Πιπεράκη μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας με δάσκαλο τον κ. Ιωάννη Κανάκη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα