Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Βραβείο σε 5 μαθήτριες του 7ου Γυμνασίου Καβάλας για τα βιντεοπειράματα

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Μια ομάδα από πέντε μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου του 7ου Γυμνασίου Καβάλας (φέτος μαθήτριες της Α΄ Λυκείου στο 2ο ΓΕΛ Καβάλας), με την καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Χρηστίδη Χρήστου, απέδειξε ότι με λίγη προσπάθεια και πολύ μεράκι μπορείς να διαπρέψεις στον «δύσκολο» κόσμο των πειραμάτων της Φυσικής.

Τον περασμένο Μάιο κατέκτησαν την 3η θέση στον 1ο Πανελλήνιο διαγωνισμό βιντεοπειραμάτων «Θέλουμε πειράματα», της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Είχε προηγηθεί η διάκρισή τους στον τοπικό διαγωνισμό Πειραμάτων που διοργανώνει το παράρτημα της ΕΕΦ στην Καβάλα.

Με ένα βίντεο διάρκειας μόνο 3 λεπτών έδειξαν τον τρόπο με τον οποίο μέτρησαν την περίφημη επιτάχυνση της βαρύτητας της Γης! Αυτό έγινε με τη χρήση του πακέτου Ev3 της LEGO και της νέας μεθόδου μάθησης STEM (Science Technology Engineering Mathematics). Στον διαγωνισμό αυτό, που έγινε για 1η φορά, συμμετείχαν περίπου 40 ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Η βράβευση της ομάδας έγινε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών «Νόησις», στην Θεσσαλονίκη. Τα παιδιά παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους σύντομα το πείραμά τους. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν σύγχρονα θέματα Φυσικής και βραβεύτηκαν πολλά παιδιά από πόλεις της Β. Ελλάδας τα οποία διακρίθηκαν στον γραπτό διαγωνισμό της ΕΕΦ για το Λύκειο και το Γυμνάσιο.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και πάντα επιτυχίες!!

Διαφημίσεις