Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Βασίλης Μαυρομμάτης: Θέλω να φτάσουμε τα σχολεία μας εκεί που πρέπει

«Έχω τεράστια εμπειρία και μπορώ να βοηθήσω πάρα πολύ, ο στόχος είναι κοινός για όλους μας», τονίζει ο υποψήφιος πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων δήμου Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Το νέο της διοικητικό συμβούλιο, πρόκειται να αναδείξει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η Ένωση Συλλόγων Γονέων του δήμου Καβάλας, με τις εκλογές να πραγματοποιούνται την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Για το θέμα μίλησε στον «Ενήμερο» ο υποψήφιος πρόεδρος της Ε.Σ.Γ., Βασίλης Μαυρομμάτης, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα στους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν δικαίωμα ψήφου, να βρεθούν το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας για να ψηφίσουν για να αναδείξουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ε.Σ.Γ. του δήμου Καβάλας.

Σημαντικό θεσμικό όργανο η Ένωση Συλλόγων Γονέων του δήμου Καβάλας

Όπως υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε στον «Ε» ο κ. Μαυρομμάτης, η Ένωση Συλλόγων Γονέων του δήμου Καβάλας είναι ένα σημαντικό θεσμικό όργανο, στο οποίο απευθύνονται τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να κάνουν γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ζητώντας τη βοήθεια της Ε.Σ.Γ., η οποία με τη σειρά της επικοινωνεί με τον δήμο Καβάλας συμβάλλοντας έτσι από κοινού στην επίλυση των προβλημάτων αυτών.

«Έχω τεράστια εμπειρία και θέλω να βοηθήσω πάρα πολύ, ώστε να μπορέσουν όλα τα σχολεία να έχουν τα αποτελέσματα που θέλουν…»

«Όλοι οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Καβάλας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν έναν ουσιαστικό κεντρικό εκπρόσωπο, που είναι το 7μελες διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του δήμου Καβάλας. Η διάρκεια της θητείας της Ε.Σ.Γ. είναι διετής. Μετείχα και στο απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, είμαι πρόεδρος σε δύο σχολεία, στο 8ο δημοτικό σχολείο Χωράφας και στο 1ο γυμνάσιο, στο ιστορικό «Αρρένων». Ασχολούμαι χρόνια με τα κοινά και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, έχω τεράστια εμπειρία και θέλω να βοηθήσω πάρα πολύ, ώστε να μπορέσουν όλα τα σχολεία να έχουν τα αποτελέσματα που θέλουν», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο υποψήφιος πρόεδρος της Ε.Σ.Γ.

«Από τη μεριά μας βάζουμε προτεραιότητες και σιγά σιγά βελτιώνονται κάποια πράγματα, πάντα σε συνεργασία με τον δήμο και την Τεχνική Υπηρεσία και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα που είναι πολλά…»

«Ο στόχος είναι κοινός για όλους μας. Θέλω να συνεχίσω το έργο που είχαμε χαράξει στην προηγούμενη θητεία. Πολλοί αποχωρούν, καθώς τα παιδιά τους τελειώνουν το λύκειο. Μένω μόνο εγώ από τους παλιούς και θέλω να φτάσουμε τα σχολεία μας εκεί που πρέπει κι εκεί που θέλουμε, δηλαδή οι μαθητές να βρίσκονται σ’ ένα ευχάριστο σχολικό περιβάλλον. Υπάρχει συνεργασία με τον δήμο Καβάλας, όπου μπορεί μας βοηθά. Από τη μεριά μας βάζουμε προτεραιότητες και σιγά σιγά βελτιώνονται κάποια πράγματα, πάντα σε συνεργασία με τον δήμο και την Τεχνική Υπηρεσία και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα που είναι πολλά. Είναι κυρίως προβλήματα υποδομών, κτιριακά και πολλά άλλα σε όλα τα σχολεία. Τα περισσότερα κτήρια είναι παλιά και απαιτούνται διαρκώς παρεμβάσεις», συμπλήρωσε ακόμη ο κ. Μαυρομμάτης.

«Θέλουμε να υπάρχει συμμετοχή στις εκλογές για να προχωρήσουμε με το νέο διοικητικό συμβούλιο όσο μπορούμε πιο ψηλά…»

Τέλος, όσον αφορά το διαδικαστικό κομμάτι των εκλογών της ερχόμενης Τετάρτης, ο κ. Μαυρομμάτης υπογράμμισε: «Οι εκπρόσωποι των σχολείων που είναι οικονομικά τακτοποιημένοι, όπως γίνεται σε κάθε σύλλογο, είναι αυτοί που μπορούν να ψηφίσουν. Όταν κάνουν εκλογές στα σχολεία για τους Συλλόγους Γονέων, ανάλογα με τον αριθμό όσων ψηφίζουν προκύπτουν κι αυτοί που ψηφίζουν στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Καβάλας. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους έχουν δικαίωμα ψήφου να σπεύσουν να ψηφίσουν στις εκλογές. Θέλουμε να υπάρχει συμμετοχή στις εκλογές για να προχωρήσουμε με το νέο διοικητικό συμβούλιο όσο μπορούμε πιο ψηλά. Μετά τις εκλογές οι 7 πρώτοι συνέρχονται και προκύπτει το νέο διοικητικό, αναλαμβάνοντας άμεσα τα καθήκοντα του».

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις