Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Όλα είναι… ήσυχα στο νησί της Θάσου

Ημέρα:

spot_img

«Η κατάσταση δεν είναι αυτή που θα θέλαμε. Κάθε μέρα είναι όλο και πιο ήσυχα τα πράγματα στο νησί. Περισσότεροι φεύγουν, λιγότεροι έρχονται».

Τα παραπάνω δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, στον τηλεοπτικό σταθμό Center Tv, περιγράφοντας την εικόνα που επικρατεί το φετινό περίεργο καλοκαίρι στο νησί.

«Είναι… ήρωες αυτοί που βρίσκονται στο νησί μας αυτή τη στιγμή και δείχνουν πόσο πιστοί είναι στον προορισμό…»

 «Βλέπουμε ότι αντιμετωπίζουν πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες στο να επισκεφθούν τον τόπο μας. Δεν είναι μόνο το κόστος του μοριακού τεστ που πρέπει να κάνουν, αλλά όλες οι δυσκολίες στο σύνολό τους, που δεν θα αναλύσω τώρα. Είναι… ήρωες αυτοί που βρίσκονται στο νησί μας αυτή τη στιγμή και δείχνουν πόσο πιστοί είναι στον προορισμό. Αυτοί που έχει περάσει το διάστημα των διακοπών τους αποχωρούν σιγά σιγά και αυτοί δεν αναπληρώνονται με τους νέους επισκέπτες. Αυτό το ισοζύγιο είναι αρνητικό συνέχεια κι έτσι όλο και λιγότεροι τουρίστες βρίσκονται στο νησί μας. Θα πρέπει να έχει όποιος μπει στη χώρα μας ένα τεστ πρόσφατο, των 72 ωρών. Μια οικογένεια από τη βόρεια Ρουμανία χρειάζεται πάνω από μια μέρα για να μας επισκεφθεί. Επομένως χάνει ήδη 24 ώρες. Θα πρέπει να κάνει και το τεστ και να έχει και τα αποτελέσματα. Πράγμα που δεν είναι εύκολο. Σε περίπτωση που βγει θετικός, με βάση τους νόμους της Ρουμανίας έχει υποχρέωση να πάει σε νοσοκομείο κι όχι σε κατ’ οίκον περιορισμό», αναφέρει σχετικά ο κ. Παρασχούδης.

«Η μόνη λύση για την περιοχή μας κι ίσως έχουμε αποτέλεσμα, είναι μια πτήση από το Βουκουρέστι για Καβάλα, με αεροσκάφος 174 θέσεων για να αναπληρωθεί κάπως το κενό»

«Δεν είναι άρα μόνο το κόστος, αλλά όσα έχει να περάσει ένας άνθρωπος που είναι θετικός. Επίσης, αυτήν την περίοδο δύσκολα βρίσκεις στα εργαστήρια της Ρουμανίας θέση για να κάνεις ένα τεστ. Πολλές φορές κλείνονται ραντεβού για μετά από δέκα μέρες, οπότε πολλοί δεν μπορούν να κάνουν διακοπές με βάση τον προγραμματισμό που είχαν αρχικά. Εμείς πήραμε την πρωτοβουλία ως ξενοδόχοι στη Βόρεια Ελλάδα να προσφέρουν ένα κομμάτι του τεστ αλλά δεν είναι αρκετό. Η μόνη λύση για την περιοχή μας κι ίσως έχουμε αποτέλεσμα, είναι μια πτήση από το Βουκουρέστι για Καβάλα, με αεροσκάφος 174 θέσεων για να αναπληρωθεί κάπως το κενό. Δεν σώζεται η παρτίδα, αυτοί οι άνθρωποι θα είναι 1.300, αλλά θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς που θα ήθελαν να επισκεφθούν το νησί να το κάνουν με αυτόν τον τρόπο», επισημαίνει καταληκτικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...