Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χαμηλές οι προσδοκίες για τον φετινό τουρισμό

Ημέρα:

spot_img

«Η αρχική μας πρόβλεψη ότι αυτή η περίοδος θα είναι μεταβατική, τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Ιουνίου, δεν έχει αλλάξει. Βλέπουμε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις για να ταξιδέψει κάποιος, με κυριότερο πρόβλημα την καραντίνα στην οποία υποβάλλονται όσοι επιστρέφουν στις χώρες τους από την Ελλάδα».

Τα παραπάνω τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, συμπληρώνοντας σχετικά ότι «αυτό ισχύει για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και στη Ρουμανία, δεν ισχύει όμως στη Βουλγαρία, όπως και στην Πολωνία, από την οποία περιμένουμε επισκέπτες από την ερχόμενη Δευτέρα».

«Ο στόχος μας είναι να διπλασιάσουμε τα περσινά δεδομένα, διαφορετικά δεν θα πατήσουμε το σκαλοπάτι για την επόμενη χρονιά – Αν έχουμε πισωγυρίσματα θα τα πληρώσουμε ακριβά…»

 «Όλα είναι εν εξελίξει. Πιστεύουμε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων να μας οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, να μην «στραβώσει» δηλαδή κάπου το αναμενόμενο κι έχουμε πισωγυρίσματα. Αυτό που θέλουμε πλέον είναι σταθερά βήματα προς τα εμπρός κι όχι προς τα πίσω. Αν έχουμε πισωγυρίσματα θα τα πληρώσουμε ακριβά. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα στο να ξεπεράσουμε τα περσινά επίπεδα της τουριστικής κίνησης. Ο στόχος μας είναι να διπλασιάσουμε τα περσινά δεδομένα, διαφορετικά δεν θα πατήσουμε το σκαλοπάτι για την επόμενη χρονιά. Όσο περισσότερο κερδίσουμε από τον διπλασιασμό των περσινών αριθμών, θα είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, αν και δεν είναι εύκολο», σημείωσε σχετικά ο κ. Παρασχούδης.

«Αρχές Ιουλίου θα ξεκαθαρίσουν κάπως τα πράγματα με τις πτήσεις, αν και δεν περιμένουμε πολλά από αυτές…»

Αναφορικά με την εικόνα που έχει για τις πτήσεις από το εξωτερικό με προορισμό το νησί της Θάσου, ο κ. Παρασχούδης επισήμανε: «Προς το παρόν έχουν αναβληθεί πτήσεις για τον Μάιο, οι Άγγλοι θα εξετάσουν την κατάσταση από 6 Ιουνίου και μετά, οι Σκανδιναβοί τον Ιούλιο. Γενικότερα υπάρχει καθυστέρηση με τις πτήσεις. Πιστεύω ότι αρχές Ιουλίου θα ξεκαθαρίσουν κάπως τα πράγματα με τις πτήσεις, αν και δεν περιμένουμε πολλά από αυτές. Το αεροδρόμιο της Καβάλας είχε πάνω από 100 πτήσεις το καλοκαίρι του 2019 και φέτος είναι ζήτημα να φτάσουμε τις 25. Δεν περιμένουμε κάτι σπουδαίο από τις πτήσεις. Βασιζόμαστε κυρίως στον οδικό τουρισμό και προσπαθούμε κυρίως προς αυτήν την κατεύθυνση».

«Ο τουρισμός δεν είναι λιανεμπόριο που ανοίγεις και μπαίνει ο κόσμος μέσα. Θέλει προετοιμασία αρκετό καιρό για να είσαι λειτουργικός και το φουλάρισμα των μηχανών γίνεται σταδιακά»

«Θα θέλαμε οι πύλες εισόδου να αναβαθμιστούν για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους ανθρώπους που θα περνάνε από αυτές μιας και θα υπάρχει έλεγχος και οι καθυστερήσεις θα είναι μεγάλες. Οπότε χρειάζονται υποδομές για να τους διευκολύνουμε. Ο τουρισμός δεν είναι λιανεμπόριο που ανοίγεις και μπαίνει ο κόσμος μέσα. Θέλει προετοιμασία αρκετό καιρό για να είσαι λειτουργικός και το φουλάρισμα των μηχανών γίνεται σταδιακά. Ανεβάζουμε στροφές σιγά σιγά», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ε» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου.

«Κυρίως ελπίζουμε στον Σεπτέμβριο. Οι πιο δυνατοί μήνες μας θα είναι ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος, ο οποίος είναι καλύτερος του Ιουνίου…»

 Σε ερώτηση για το αν «βλέπει» επέκταση της τουριστικής περιόδου προς το φθινόπωρο και δη τον Σεπτέμβριο, ο Πάρης Παρασχούδης απάντησε: «Κυρίως ελπίζουμε στον Σεπτέμβριο. Οι πιο δυνατοί μήνες μας θα είναι ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος, ίσως λίγο και ο Οκτώβριος. Παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια ο Σεπτέμβριος είναι καλύτερος του Ιουνίου. Βασιζόμαστε λοιπόν στον Σεπτέμβριο».

«Μεταβατικές χρονιές θα είναι η φετινή και η επόμενη, ίσως ακόμη και του 2023»

 Κληθείς τέλος να εκτιμήσει την πορεία του τουρισμού για τα επόμενα χρόνια και πότε θεωρεί ότι θα επανέλθουμε στα αξιοσημείωτα νούμερα του 2020, ο Πάρης Παρασχούδης ανέφερε: «Μεταβατικές χρονιές θα είναι η φετινή και η επόμενη, ίσως ακόμη και του 2023. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πλέον, οι οικονομίες είναι εύθραυστες, ο κόσμος επαναπροσδιορίζει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του. Όλα αυτά πρέπει να μπουν ξανά σε μια κατεύθυνση για να δούμε προς τα που πάμε. Όσο καλύτερα πάμε φέτος, τόσα περισσότερα σκαλιά θα ανεβούμε προς την επιστροφή στην κορυφή που ήταν το 2019. Αν αντίθετα καθυστερήσουμε, τόσο περισσότερο θα μας πάρει αυτή η μεταβατική περίοδος».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...