Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φοροελαφρύνσεις πέρα από κάθε προσδοκία

Ημέρα:

spot_img

Απόλυτα ικανοποιημένος για τις μέχρι τώρα κινήσεις της κυβέρνησης, αλλά και για αυτές που θα ανακοινωθούν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό στο πεδίο των φοροελαφρύνσεων, δηλώνει ο οικονομολόγος και πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Ντίνος Κλειτσιώτης.  ­

«Η ικανοποίηση πραγματικά δεν είναι μόνο δική μου και των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, αλλά όλου του ελληνικού λαού κι αυτό το βλέπουμε στις συναντήσεις μας με τους πολίτες που έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια για την κυβέρνηση. Θέλω να πιστεύω θα συνεχιστεί αυτό το καλό έργο κι η χώρα επιτέλους θα επιστρέψει στην κανονικότητα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του που έκανε στον «Ενήμερο» ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

Μετά τις μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις και τα μέτρα στήριξης της οικοδομής, στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης «τρέχουν» όλα τα σενάρια για τις μειώσεις φόρων σε μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες που θα τεθούν σε ισχύ από το επόμενο έτος

Ήδη η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει από το 2020 νέες φορολογικές ανάσες στα νοικοκυριά με την εφαρμογή μια νέας κλίμακας φορολόγησης των εισοδημάτων, επιχειρώντας να ενισχύσει τόσο τους έχοντες χαμηλά εισοδήματα όσο και τη μεσαία τάξη. Μετά τις μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις (κέρδη και μερίσματα) και τα μέτρα στήριξης της οικοδομής που έχουν ήδη κλειδώσει και θα προβλέπονται στο νέο μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο, στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης «τρέχουν» όλα τα σενάρια για τις μειώσεις φόρων σε μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες που θα τεθούν σε ισχύ από το επόμενο έτος. Το στίγμα των ελαφρύνσεων αυτών αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το ερχόμενο Σάββατο από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

«Όπως βλέπουμε η κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν συνεπέστατοι σε ό,τι είχαν πει προεκλογικά, κάνοντας πράξη όλα όσα είχαν υποσχεθεί…»

«Οι εξαγγελίες και οι νομοθετικές ρυθμίσεις που πέρασε η Νέα Δημοκρατία τον προηγούμενο μήνα ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Ήδη βλέπουν όλοι τις μειώσεις που έχει ο φετινός ΕΝ.Φ.Ι.Α. και πραγματικά είναι για όλους τους φορολογούμενους σημαντικές. Όπως βλέπουμε λοιπόν η κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν συνεπέστατοι σε ό,τι είχαν πει προεκλογικά, κάνοντας πράξη όλα όσα υποσχεθεί. Μια επιπλέον ανάσα ήταν και η πλήρης κατάργηση των capital controls, ειδικά για τους επιχειρηματίες που τα τελευταία χρόνια βίωσαν στο πετσί τους το πόσο δύσκολο ήταν να κάνουν τη δουλειά στους στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό. Δεν σταματά όμως εδώ η κυβέρνηση, καθώς ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα εξαγγείλει επιπλέον μέτρα ανακούφισης των φορολογούμενων με σύνθημα «ανάπτυξη για όλους» και  πιστεύω ότι τα μέτρα που θα εξαγγελθούν θα είναι τέτοια που θα ανακουφίσουν τη μεσαία τάξη που τα τελευταία χρόνια υπερφορολογήθηκε και πραγματικά υπέφερε», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Όλα αυτά είναι μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση και θα πω ξανά ήταν πέρα από κάθε προσδοκία των φορολογουμένων»

«Τα μέτρα αυτά θα αφορούν επιπλέον μειώσεις των φορολογικών συντελεστών και στα φυσικά πρόσωπα, ενώ θα έχουμε και σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο πληρώνουν όλοι οι επαγγελματίες. Επίσης, αυξάνονται από τον Σεπτέμβριο οι συντάξεις χηρείας που με τον νόμο Κατρούγκαλου από το 50% θα πάνε στο 70% και θα δοθούν και αναδρομικά την ημέρα ψήφισης του νόμου. Επισπεύδεται δε και η διαδικασία χορήγησης των συντάξεων, καθώς χιλιάδες συμπολίτες μας περιμένουν πολλά χρόνια για να την πάρουν. Όλα αυτά είναι μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση και θα πω ξανά ήταν πέρα από κάθε προσδοκία των φορολογουμένων», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Κλειτσιώτης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...