Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Την Παρασκευή η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Ημέρα:

spot_img

Πανέτοιμοι για την διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαϊου στην πόλη της Καβάλας, δήλωσαν, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, όλοι οι εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς.

Στη σύντομη τοποθέτησή της, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν τη «Λευκή Νύχτα» και ειδικά την προσπάθεια που κάνουν οι τοπικές επιχειρήσεις να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους.

Θεσμός που αποδίδει – Πολλαπλοί οι σκοποί της «Λευκής Νύχτας»

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, χαρακτήρισε τη «Λευκή Νύχτα» θεσμό που αποδίδει, τον οποίο η περιφέρεια στήριξε και στηρίζει, ενώ σημείωσε ότι πέρα από την αποδοτικότητα που υπάρχει για τον εμπορικό κόσμο, συμβάλλει και στην καλύτερη εικόνα της πόλης, δείχνοντας τη ζωντάνια που υπάρχει σ’ αυτή.

Η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου, επισήμανε πως η «Λευκή Νύχτα» έχει πολλαπλούς σκοπούς, μεταξύ άλλων, το να δουλέψει η τοπική αγορά, να προβληθεί η πόλη, αλλά και να περάσουν καλά ντόπιοι και επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι. Η κ. Ιωσηφίδου είπε επίσης ότι το πάρκινγκ της Δημοτικής Αγοράς θα είναι ανοιχτό μέχρι και τις 12 το βράδυ της Παρασκευής, ενώ τόνισε ότι η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» πέρα από τη γενικότερη βοήθεια στη διοργάνωση θα μετέχει στη «Λευκή Νύχτα» και με δικές της δράσεις.

Αρωγός το Επιμελητήριο στη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας»

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Καβάλας, ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Παναγιωτίδης, υπογράμμισε ότι το Ε.Β.Ε.Κ. από την πρώτη κιόλας «Λευκή Νύχτα» είναι αρωγός αυτής της εκδήλωσης, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα είναι ακόμη καλύτερη από την περσινή, καθώς υπάρχει εμπειρία, μεράκι και συνέπεια. Και ο Γιάννης Παναγιωτίδης απηύθυνε από την πλευρά του κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους συμπολίτες μας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης, αφού ευχαρίστησε το Θ. Μαρκόπουλο, τη Δ. Τσανάκα, την Α. Ιωσηφίδου, το Επιμελητήριο και την εταιρεία του Μ. Ηλιάδη «Ανάδρασις», αναφέρθηκε αρχικά στην ιδέα της «Λευκής Νύχτας» την οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά «κλέψαμε», εμπλουτίζοντας την όμως όλοι οι φορείς συνεργαζόμενοι με πολλές δράσεις που τις δυο προηγούμενες φορές ζωντάνεψαν την Καβάλα.

Ευκαιρία, έστω για μια μέρα, να διώξουμε τη μιζέρια…

Παράλληλα, τόνισε με έμφαση ότι στη διάρκεια της «Λευκής Νύχτας» ο τζίρος των τοπικών καταστημάτων είναι ανεβασμένος σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη Παρασκευή του Μαϊου. Ο Βασίλης Λεμονίδης ζήτησε από τους συμπολίτες μας να κατέβουν στο κέντρο τη βραδιά εκείνη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την τροχαία για τα συνδρομή της στην πεζοδρόμηση ενός μεγάλου δρόμου, όπως είναι η οδός Ομονοίας. Επίσης, ανέφερε ότι είναι ευκαιρία, έστω για μια ημέρα, να διώξουμε όλοι τη μιζέρια και να βγούμε στην τοπική αγορά για να διασκεδάσουμε.

Κάλεσμα Λεμονίδη στους συναδέλφους του να κάνουν προσφορές – Στις 8.000 ευρώ το συνολικό κόστος της «Λευκής Νύχτας»

Για να αποφευχθούν παράπονα που σημειώθηκαν στις προηγούμενες δυο «Λευκές Νύχτες» τα μεγαλύτερα μουσικά δρώμενα θα είναι τοποθετημένα στις άκρες της οδού Ομονοίας, ένα στην περιοχή των παλιών δικαστηρίων κι ένα στην περιοχή του Αγίου Παύλου. Ο Βασίλης Λεμονίδης κάλεσε τέλος τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας να μπουν στο παιχνίδι των προσφορών στη διάρκεια της «Λευκής Νύχτας», το κόστος της οποίας συνολικά θα ανέλθει στις 8.000 ευρώ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...